Jump to content

349. Противоречията, това е говора на Бога и природата. Земята е място на противоречията


Recommended Posts

349. ПРОТИВОРЕЧИЯТА, ТОВА Е ГОВОРА НА БОГА И ПРИРОДАТА.

ЗЕМЯТА Е МЯСТО НА ПРОТИВОРЕЧИЯТА

- Аз се чудя господин Христов, как се сещате да мислите по този особен начин и за тези неща?! Вие казвате, че всичките ми мисли и постъпки са глупави, неразумни. Как изглеждат те в този четириизмерен свят?

- Много интересен въпрос! Мисли и се опитай сам да си отговориш.

- А Вие господин Христов, имате ли противоречия?

- Да, всеки, който се е родил на Земята има противоречия, защото Земята е място на противоречията!

Когато живея между хората, имам повече от тях противоречия, но когато противоречията ми омръзнат, когато те ми дадат това, което носят в себе си, а те носят големи блага, тогава аз ги повдигам на четвърта степен и те престават да бъдат противоречия.

Всяко противоречие показва, че човек е влязъл в отношение с реалността. Единствения начин, по който ние чувствуваме реалността, това са грешките, нарушенията на природните закони. Те показват, че си навлязъл в непозната област на живота, която ти предстои да опознаеш.

Противоречията, това е говора на Бога и природата.

Противоречията са неизбежни спътници на живота, затова трябва да бъдат приемани като дадени, необходими, както приемаме нощта като дадена и нагласяваме живота си по нейните изисквания, като си приготвяме лампи и пр. и пр.

- Как можем да разберем всичко това практически? - ненадейно запита новодошлия работник. Христов го изгледа изпитателно и му отговори:

- Много просто - ако аз те карам да кажеш истината и ти се страхуваш... и най-после си кажеш: - Ще я кажа, да видим какво ще стане, какво ще ми се случи - това значи да пристъпиш към противоречията си като истински учен човек.

Например, както е случая с тебе Андрей. Учения химик, действува на различни вещества с реактиви. И ти си кажеш Андрей: „Хайде да подействувам на директора на кооперация „Напред” с реактива „Истина”, да видим какво ще се получи.”

Ти вече добре знаеш какво се получава, когато действуваш с реактива „Лъжа” - никаква реакция не се получава, защото той самия е лъжа. Все едно да действуваме на сярна киселина със сярна киселина - само ще се увеличи количеството й. Както преди да се правят реакциите, добре се изчистват съдовете, изолират се от действието на други ограничени или случайно попаднали реактиви, така и тук трябва да се изолира реакцията от твоето „аз”, защото азът произвежда други реакции.

- Как, не разбирам? - с интерес запита Андрей.

- Ще обясня. Истинският учен се абстрахира от приятността и неприятността, която изпитва при изследвания и проучвания. Например, хлороводородът мирише неприятно, но ученият химик се абстрахира от неприятната му миризма, както и от приятността на гюлевото масло. Той прави своите опити и изследвания най-търпеливо, при това не гледа и по-скоро да се освободи от неприятната миризма, нито по-продължително да остане, да продължи опитите с гюлевото масло, защото му е приятно. Ако той имаше твоята логика, никога не би се занимавал с неща, които му са неприятни. Света би имал съвсем друга физиономия, ако и хората към своите противоречия пристъпваха както истинските учени постъпват към предмета на своята наука.

- Господин Христов, нямам думи, с които мога да окачествя, да изкажа впечатленията си от Вас! Това което говорите е повече от приказките от 1001 нощ! Кой говори като Вас, кой постъпва като Вас?

- И аз така мисля, и аз съм на същото мнение - допълни новодошлия.

- А ти защо си дошъл? - запита Христов работника рязко - само кратко кажи, с няколко думи.

- От три дни съм уволнен.

- Влизаш в числото на петдесетях хиляди уволнени от първи януари?

- Не - отговори работникът - моя занаят е дефицитен. Но друго е по-важното - хлебарят, месарят и бакалинът като научиха, че съм уволнен, престанаха да ми дават на кредит, а аз нямам спестени пари. Тази вечер аз и трите ми деца и жена ми, нямаме какво да ядем. Казаха ми, че дъновистите сте добри хора, дойдох да Ви помоля да ми дадете някой лев да прекарам аз в семейството ми тази вечер, а утре Бог е добър.

Христов го слушаше със сериозно и замислено лице, и гледаше изпитателно в очите.

- И само това ли искате, а работа? — запита Христов.

- Разбира се и работа, но най-важното е тази вечер да се навечеряме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...