Jump to content

365 Растенията са складове на слънчева енергия на Земята


Recommended Posts

365. РАСТЕНИЯТА СА СКЛАДОВЕ НА СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ

НА ЗЕМЯТА

- Но не забравяй господине, че Бог и в подигравката помага, но да си продължа мисълта: - Растенията отлично знаят да обработват светлината, и да я превръщат в храна. Тези способности от тогава и до сега са запазени в човека. Ние, остава сега само да си спомним за това изкуство. Във всеки човек има всичките видове растения и животни, не само това но във всеки човек има свои представители и всеки минерал, който се среща по лицето на земята. Това нещо е загатнато в най-великата книга на света - Библията. Там е казано, че Бог направил човека от кал. А какво представлява храната на растенията? - Растенията са складовете на слънчевата енергия на Земята.

Брата възторжено погледна сестрата, а тя му хвана погледа, отнесе го към количката и после към трапезарията.

- Истина е, че аз трябва веднага да закарам хляба, това сега е най-важното. Но нищо, по-добре е да закъснее обеда на сто души, но да се даде светлина на една душа! Не оставя ли пастира цялото си стадо овце, и не отива ли да търси едната загубена овца?

И отново заобяснява на Андрей: - Христос казва в Господнята молитва: „Отче наш, хлябът, който ни го даваш всеки ден, дай ни го и днес..- Ето, както виждате, още едно основание защо трябва да се дава хляба без пари, защото Бог го дава. Сега яж от Божествения хляб и бъди благослсвен!

Андрей се подчини, отчупи си един залък и почна да яде, като си мислеше за всичко, което му каза.

Когато братът с количката отмина към Салона, Андрей му извика:

- Господине, брат, как се казвате? - Брата отново остави количката, и от там почна отново да обяснява:

- Аз не съм господин, аз съм брат Деветаков. Знаеш ли какво значи числото девет? Когато това научиш, тогава ще ме познаеш кой съм сега и през вековете!

- Но хляба е много сладък, и аз искам да си купя един цял хляб.

- Казах ти вече, хляб не продавам! Днес повече хляб не мога да Ви дам, защото трябва да лиша от хляб други, но хляба, който ти давам за днес ти е достатъчен, пък за довечера и утре не мисли - Бог е помислил за тогава. Без да съм ясновидец и пророк, казвам ти, че довечера няма да си легнеш гладен! - И пак хвана дръжките на количката, но Андрей продължаваше да му говори:

- Извинете ме, но аз не съм член на Братството Ви, живея в града. - Брата го прекъсна с доволен смях:

- Щом си дошъл на Изгрева в този хубав ден и хапна от този Божествен хляб, аз вече те заквасих - направих ти магия.

Христос казва: „Ако не ми ядете плътта и не ми пиете кръвта, нямате живот вечен.” Хлябът е Неговата плът, Неговото Слово, което като влезе в стомаха ти, обръща се на кръв и от там отива в мозъка ти и там прави чудеса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...