Jump to content

382. Връзката между грешките на хората и техните заболявания


Recommended Posts

382. ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ГРЕШКИТЕ НА ХОРАТА

И ТЕХНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

И Христов се върна на мисълта си:

- Често казвате: тук ме боли, там ме боли, търсите причините където не са - причините са в лъжата и лъжливия начин на живеене! Ти може да си мислиш, че мислиш право, че живееш право - това е без особено значение! Дали мислиш и живееш право - ще научиш това, ако си здрав, ако си щастлив!

Ние не трябва да си правим илюзии! Ти не знаеш, че лъжата е най-силната отрова и най-разпространената, която широко се практикувала от памтивека! През всички времена - от грехопадането до сега, тя еднакво трови и богати и бедни и всеки, който се хване на нейната въдица!

Ти не подозираш, че причината за всички заболявания е лъжата! Тя е причината за всички писани и неписани трагедии! Ти задавал ли си си въпроса защо въпреки толкова здравата си физика, така често страдаш и заболяваш? Ето, поставям ти задачата да проучиш този въпрос.

Ще търсиш връзката между грешките на хората и техните заболявания.

- Откъде знаете тези неща - къде са писани?

- Навсякъде! Всяко страдащо същество за тях ми говори. И цялата съвременна култура - все за тях ми говори.

-Обяснете ми причините на заболяванията.

- Ти вече си голям, имаш зъби - сам трябва да си дъвчеш.

- Не мога да разбера защо само засягате въпросите, а не ги развивате, както правят другите учени хора?

- Това ми е метод - да не давам наготово. Щом и това си забелязал, добре е.

Андрей не обърна внимание на това, и отново настоя да му обясни:

- Защо сравнявате кооперацията с изпражнения? Тя продава захар, масло, брашно и всички видове хранителни продукти, които и вие ползвате?

- Има много отговори. Това което за тебе е изпражнения, за мухата, за бръмбарите е храна. Какво са всичките тези хранителни продукти по отношение храната на пеперудата - нектара? Ти сутрин като отвориш магазина, който цяла нощ е бил затворен, на какво мирише?

- Мирише страшно лошо, някаква смесена отвратителна миризма! -каза Андрей.

- Денем, защото си цял ден в магазина - свикваш с тази миризма, и понеже вратата постоянно се отваря, миризмата се разредява, и ти понеже си й свикнал, не я чувствуваш, но тя си съществува и ден и нощ и винаги!

Казвам ти това, за да видиш какво нещо са продуктите, които продаваш

Меда не е ли храчките на пчелите, и нашите храчки за мухите не са ли мед, който е специално приготвен от нашите дробове, а за туберкулозните микроби - среда на живот?

Това са форми за мислене, които трябва да наблюдаваш, проучаваш, и върху които да мислиш, да търсиш тяхната аналогия в живота и нещата в него.

Но има нещо друго - в момента, в който вие с вашите крадливи и мошенически мисли се докоснете до продуктите, те вече стават отрова, понеже ги напоявате с отровните си мисли!

- Първото Ви обяснение донякъде разбрах, че мухите кацат на най-мръсните места и не се отвращават, напротив - приятно им е, но второто, че напояваме продуктите с нашите отровни мисли - никак не разбирам!

И пак пред погледа му се мярна корен квадратен от минус единица, който като че чакаше да бъде повдигнат на четвърта степен. Но между четвъртата му степен и Андрей, беше времето и пространството. Трябваше години да изминат, за да разбере, и въпреки това дълбоко в себе си чувствуваше, че Христов е прав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...