Jump to content

387. Интересите на частите никога не могат да се примирят. Могат да се примирят в цялото, в Бога


Recommended Posts

387. ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧАСТИТЕ НИКОГА НЕ МОГАТ ДА СЕ

ПРИМИРЯТ. МОГАТ ДА СЕ ПРИМИРЯТ В ЦЯЛОТО, В БОГА

- По този начин се идва до старата комедия - експлоатацията на слабия от по-силния, силните живеят за сметка на слабите. Но да не си помислиш, че аз съм за капитализма? Да не бъде, пазил ме е Бог!

Ние в никакъв случай не можем да примирим интересите на хората, нито на отделните кооперации... Изобщо, интересите на частите, никога не могат да се примирят!

- Как тогава?

- Те могат да се примирят само в цялото, в Любовта, в Бога. Само цялото, представлява великия закон за примирение на частите.

- Но Господи Боже, кое е това цялото? - нервно запита Андрей.

- Организма, на който клетките на очите имат за свои братя клетките на петите, червата... организма, на който растенията и животните са клетки, и всички наедно образуват един общ организъм, който е тялото на Бога.

Тази идея Христов подхвърли на Андрей и веднага премина на конкретното: - Ние славяните сме имали първи и най-добрата кооперация в света - Задругата. Но нашите късогледи държавници я разбили със създаването на законите за наследствените имоти. А сега ще вземаме терк от Англия от Ройждалските пионери.

Твоя път не е в кооперацията! Че някой си навират носовете в изпражненията и казват: „Мед е!”, това показва, че те по съзнание са бръмбари... Те се тровят-тровят и другите, заблуждават се - заблуждават и другите!

Един е пътя за благоденствието на хората - той е Любовта, Правдата.

Хората с бръмбарски съзнания, от хиляди години бръмчат със своите теории за оправяне на света, но света с техните бръмбарски теории е останал неоправен! Причината за това не е на Земята.

- Пак нов парадокс - апострофира го Андрей. - Но Христов не обърна внимание, продължи да сее своите идеи в разораната целина на съзнанието на Андрей:

- В мировото пространство стават събития, които имат отражение и на Земята.

- Това вече е най-неразбраното! Вие господин Христов вместо да ми изяснявате, още повече ме обърквате!

- Нещата трябва да се объркат, за да се оправят.

- И това не разбирам, почвам вече да се ядосвам на този Вашия маниер на говорене! Кажете ми нещо конкретно, ясно, веднага да го разбера. Как ще се оправи света?

- Света е оправен, но ти и много като тебе сте обърканите! Ти оправи своя свят и веднага ще видиш, че и света изобщо е оправен.

Сега ще ти кажа само едно - цялото Учение на Учителя е една стройна система как Любовта да се приложи в живота, как да се оправи живота на всеки човек и на всички същества по света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...