Jump to content

3. Връзката на брат Лулчев с моята майка датира от вековете


Recommended Posts

3. ВРЪЗКАТА НА БРАТ ЛУЛЧЕВ С МОЯТА МАЙКА

ДАТИРА ОТ ВЕКОВЕТЕ

По времето на цар Соломон, майка ми е била овчарка, пасяла овцете в полето - Сунамка.

И често, когато Соломон се е разхождал, търсейки самота и уединение, той се е срещал с тази Сунамка, и е водел с нея важни разговори.* [*Виж „Изгревът”, т. 21, с. 888-928.]

И постепенно, постепенно, той започнал да разбира цената на човека и на неговата мисъл, и започнал да цени много тази обикновена, простичка девойка.

Накрая толкова я харесал, че я повикал да дойде в двореца, за да живее там, но тя категорично му отказала!

И тогава тази любов, която той проявил към тази овчарка, продължила през вековете, и той непрекъснато, във всичките свои прераждания я търсил, без да успее да я намери!

Накрая - при Великия Учител, когато се преражда, той я среща в образа на майка ми - Стефка, и тогава пламва тази тяхна силна, велика и Божествена връзка!

И когато братът си замина, тогава той можа да изрази тази велика любов към майка ми.

Майка ми остана сама, без баща ми, след заминаването на баща ми, и беше в трудно положение, обградена със среда, която не й отговаряше много.

Ние с нея заедно работехме често, било вкъщи, било на Витоша, или пък и на Рила, и имахме една хубава, хармонична връзка.

Често брат Любомир говореше чрез мене, и даваше някои слова и напътствия за майка ми, или пък дори и за мене и за цялата ни фамилия.

Защото и аз в това време бях в много трудно положение - имах един кармичен, тежък брак, бях обградена от тези две същества - мъжа ми и свекър м/1, които се поддаваха на тъмните сили, и моето положение беше много тежко!

Бях стигнала до депресия, здравето ми се рушеше и нямах нито миг почивка! Дето се казва: 24 часа върху 24 часа имах среща с тези тъмни сили.

И аз пък се борех, бях борческа натура и се борех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...