Jump to content

5. Благославяй тези хора и ръката им целуни, защото те са изкупителната жертва за твоето велико Посвещение


Recommended Posts

5. БЛАГОСЛАВЯЙ ТЕЗИ ХОРА И РЪКАТА ИМ ЦЕЛУНИ, ЗАЩОТО ТЕ СА

ИЗКУПИТЕЛНАТА ЖЕРТВА ЗА ТВОЕТО ВЕЛИКО ПОСВЕЩЕНИЕ

Сега, нещо малко да си разбрала от Божията Любов? Плачи и се радвай!

Благословен е този тъмен дух, който работи край тебе! Ти ще му помагаш много по-нататък, да достигне и той до върховете на съвършенството, до които ти ще се домогнеш чрез неговото проводничество.

Не всеки може да бъде врата на дявола! Трудна работа е това. Изискват се много отрицателни черти и състояния. Трудно е. Ако не беше тази душа, която да бъде проводник на тъмната сила, ти къде щеше да се срещнеш с дявола? Това е удостояване!

Този човек е подходяща почва за това. Ти дойде тук, да изградиш своето величие, за сметка на падението на тази нещастна душа.

Сега обичаш ли го? Ще го обикнеш и ще му помогнеш да се издигне, дори и на скала да го превърнем.

Велика е Божията Любов! Ние ти разкриваме едни от най-великите тайни, които малцина знаят. Ти в своето величие непрестанно ще благодариш на тази нещастна душа, която се пожертва - не доброволно разбира се, за изграждането ти на посветена.

Тук, в Невидимия свят, ти се движиш в много високо поле, много си страдала, имаш безгранична преданост към Учителя, светиш като Слънце, но не беше преминала този страшен изпит - срещата с тъмния дявол.

Затова ти слезе на Земята - доброволно, съзнателно, да го издържиш, този изпит. Друг път не искаш да идваш на Земята, и особено в такава обстановка. Права си. Напълно ти съчувстваме и те разбираме.

Но след това посвещение, ти сама ще решаваш дали да слезеш пак, кога, къде и как. Ще бъдеш вече свободна душа от примките на злото. Където и да отидеш, с каквото и тяло да си, тъмните сили ще ти се поклонят, както правят и на нас.

Това е велика победа! Това ще рече велика душа.

Исках с този малък пример да ти обясня доколкото мога мъничко за великата Божия Любов, това, което ти все още не беше разбрала, за което ти се учудваше във своята строгост. Затова Господ обича всички души, подкрепя ги л им съдейства, защото малките души подготвят пътя на великите души. С това ще се благословят, и получат Божията Любов. И знай, че един ден те, малките, ще станат велики. Велика е Божията Любов!

Не бъди така строга. И аз бях доста строг. Но Господ е такава велика Любов, че превръща злото за добро. И всички благославя.

Трябва да разбереш този закон. Тогава ти ще можеш да обичаш всички, особено най-лошите хора, които са основата на строежа. Без тях строежът ще рухне. Ето защо Господ допусна злото в света. Ако Той го унищожи, както вие желаете и се учудвате защо не го прави, Той би съборил целия строеж.

Ти знаеш, че в електротехниката има закони при какви условия протича електрически ток в една верига. Без тези условия не може, няма да потече ток. Строеж без основа не може, хляб без мая не става, и жито без семена не се развива. Такава е ролята на злото в света.

Да се бориш с него, значи да подкопаеш всичко онова, което Господ е създал с толкова много труд. Вие, в своето невежество и духовна непросветеност по някои въпроси, понякога не разбирате какво желаете, и какви последствия би имало вашето желание за това. Трябва да се подчините на висшата Божия Воля и във всяко зло, с този поглед на нещата, да виждате великото добро.

Този закон и аз учих на Земята, а сега мога да предавам своя опит и на другите. Всяко действие, свързано с насилие и борба за права - било в политически живот или в друга област - е в разрез с Божествената Воля. Разбираш ли защо? Много малко виждате нещата, само донякъде, възмущавате се от неправдата и започвате да се борите за правда. С това вие събаряте основите на строежа. Всичко е велико замислено, а не хаотично. Крайната цел е точно определена, затова се казва: „Не борете се със злото!”

Това слово е за теб специално, защото ти непрекъснато се бориш с всяко зло. Борила си се с неправдите, без да се съобразяваш с тези велики Божии закони. Затова Християнското учение изключва всякаква външна борба.

Учителят никога не се бореше със злото, никога, запомни! Но Той умееше да го връзва, да го подчинява на Своята воля, и да го използва за добро. Навсякъде Неговото присъствие внасяше любов. Нека винаги Неговият образ да ни бъде пътеводна звезда и на тебе, и на мен, и на всички други. Той никога не се бореше, не се защищаваше, а светеше и всичко озаряваше.

Аз участвах в политическия живот, което беше груба грешка!

Изпитът, който ти сега държиш, аз държах, но по по-страшен начин и при много по-трудни условия от твоите. Аз го издържах с чест, като ориентирах и други души в пътя. Нямаше нито един, който да възроптае срещу насилствената си смърт. Такава бе Волята Божия. Ние приехме доброволно, с любов. Ти как щеше да постъпиш? Би ли ги нарязала на късчета, или обезателно би им върнала тъпкано? Как постъпи Христос на кръста, какъв пример ни даде Учителят, ние как издържахме изпита си? Трябва повече любов.

Откажи се от злобата, омразата и ред други такива качества, които се промъкват понякога в тебе!

Бъди въздържана в езика си, в действията си, в мислите си и в чувствата си. Задръжката, това е балансът. Бъди любяща със сина си, с околните, с другите. Те какво ще разберат от твоята любов в действителност? Те са по-низши души, на които ще помагаш с любов. Можеш ли? Трудна задача е превъзпитанието, и промяната в характера на човека. На затова пък има обикновени хора и посветени. Трудно е да станеш посветен! Трябва да разбираш много закони.

В службата ти, ти им звучиш странно, не се учудвай на това. Ти не си като тях, те схващат това. Ще имаш много атаки, но работи с любов и винаги ти ще побеждаваш.

Ти не си търпелива, трудно понасяш света. Но трябва да живееш съзнателно, като посветена. Другите може и да не издържат, но ти трябва да издържиш. Ти трябва да даваш пример. Бъди морална, разумна, защото от това зависи твоето бъдеще. Трябва да скъсаш с всички останки от миналото.

Ако би ме послушала, бих те посъветвал с тези хора вкъщи да не се занимаваш, да не ги съдиш, да не ги мразиш и кълнеш. Тогава ще разрешиш правилно задачата си. Всяко действие на околните, е изпит за тебе.

В най-скоро време ще минеш един такъв сериозен изпит и аз се надявам, че най-после ти ще го издържиш успешно, следвайки моите наставления. Аз ще ти предложа в момента сила и кураж, ще те подсетя за високите места, върхове, където трябва да излетиш в момента, а останалото ти ще направиш сама. Това ще бъде твоето освобождение. След това ти гарантирам спокоен живот, пълна липса на злото в околните, здраве и духовно блаженство.

Запомни: цяла армия ще присъстваме на изпита ти! Готви се отсега, да не ме разочароваш! Аз съм напълно убеден, че ти ще преуспееш. Сега виждам твоята светлина нараснала, съзнанието ти - променено, бесът ти е укротен. Твоята победа, е и наша победа.

Твоята мила майка със своята голяма любов, успя да измоли нашето съдействие за разрешаване на тези въпроси за тебе.

Нейната молитва се чува, и бе чута. Господ да я благослови! Тя много ти помага, и е по-силна от тебе.

Тя е разрешила вече изпита си със злото! Затова тя може да ти помогне, има опит от миналото. Как тя е успяла да го разреши, и той не може да смути мира й? Тя разбира по-добре от тебе Божията Любов.

Прекланям се пред нейната светлина и духовно равновесие, безграничната й любов към всички нас, и на първо място - към Великия Учител!

Приветствувам я, като добра Негова ученичка! Ще я обсипя с любов, каквато не е сънувала! Тя напълно заслужава тази почит и уважение - и тук, и в Невидимия свят. Горе тя седи на трон, и думата й се чува. Уважавана е, обичана, и често тук аз я посещавам.

Нейната аура е мощна, светлината - силна, и всичко нечисто изгаря!

Тук тя командва, силна е! Милиони същества изпълняват волята й. Там много работи. В този неин свят аз я намирам, и нашите разговори нямат край.

Стомничката, с която носех вода, ще остане за мене едно блаженство! Аз ще слагам в нея вода от самия Божествен извор. С тази вода ще ръся вашата земя и ще разказвам на всички за великата любов, както разказах и на тебе. Но не точно по същия начин - зависи от съзнанието на душите.

Очаквайте скоро и до вас да достигне някоя капка от тази свещена вода. Няма вече сила в света, която може да ни раздели с майка ви! Ще бъдем заедно във вечността, и аз ще заведа Стефка и до самия извор.

Колко е красиво там! На нея много ще й хареса. В тази вечна хармония и красота, нашите души ще се слеят в една Божествена душа.

Аз заради нея ще помагам и на теб, и на всички други, на които тя желае. Това не е загуба за мен, а велико щастие! Аз вече ти казах, че нейната дума се чува, затова много да работи, а не да спи и гледа телевизия. Защото изпускаме моментите. Трябва непрестанно да се моли, да мисли за всички и за проблемите им. И те ще бъдат разрешени, независимо за кой свят се отнасят. Затова имаме много работа.

Поздравявам ви, и нека Божието благословение да се излее над вас! Амин! Така да бъде.

Бих могъл още много да говоря - цели дни и цели нощи, но вие се изморихте, а аз съм зает.

ЗА СИНА ТИ БЛАГОВЕСТ - ТЯХНАТА ЛЮБОВ Е БЕЗКРАЙНА С БАБА СИ!

Тя ще му помага много!

Ти ще бъдеш възпитател, а тя ще проявява Любовта.

След години вие ще видите голямо, разлистено дърво, което ще се отрупа с плодове. Това е бъдещето на тази светла душа, прекрасно същество - Благовест.

Нека всички много го обичаме! И действително е пратен при тебе, заради твоята строгост и силна ръка. Без всичко това, той може да се от-плесне в живота и обърка. Ние разчитаме на него. Не се смущавай от отрицателните му прояви - много е зареден с енергия. Твоите прояви всички положителни ли са? Така е при по-великите души. Там енергиите текат в огромна река, и при едно малко съзнание не могат да се контролират. Да свири.

Не забравяйте закона за великата Божия Любов, и там всичко ще се превърне в добро.

Поздравявам ви, и до нови срещи!

Разбрали сте кой съм. Ние трябва да бъдем проводници на Божествените сили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...