Jump to content

29. Сега ще говоря за Величка Няголова и нейната тежка карма


Recommended Posts

29. СЕГА ЩЕ ГОВОРЯ ЗА ВЕЛИЧКА НЯГОЛОВА

И НЕЙНАТА ТЕЖКА КАРМА

Виж „Изгревът”, т. 21, с. 841-862.

Величка няма твоята заблуда! Тя е свободна душа, затова може да работи духовно! Няма тези вериги!

Ще ви съдействам напълно да напишете това, което замисляте за великата Любов. Мислете и двете дълго време, и тогава ще започнете работа. Трябва да навлезете в това поле. Аз ще ви подготвя. Това ще бъде едно велико произведение.

Ти сега Величка, работи още. Край вас, край къщата ви, ще настъпят известни промени. Ще очистим атмосферата, и ще създадем условия за една голяма духовна работа. Тогава ти трябва да бъдеш в къщи. Сега работи в службата си. Там имаме още малко работа.

От тебе се иска, да станеш по-спокойна. На всички противоречия, трябва да гледаш философски, а не да се вълнуваш. Всичко е мимолетно. Скоро ще се реши задачата с околните.

Благославяйте ги тези, които ви вършат зло!

Те нямат вашият мир, вашата светлина, вашата хармония! Колко беден шеше да бъде вашият живот, ако бяхте на ниско ниво на развитие!

Благодарете на Бога, и не се препъвайте в тези дребни камъчета! Понякога дребното камъче може да прекатури каруцата, но солидната каруца смазва камъчето и отминава напред, без дори и да го е забелязала.

Когато ти си права, имаш всичката наша защита и подкрепа.

Наближава края на тази тежка карма!

[Виж „Изгревът”, т. 8, с. 540-541, 548-549.]

В минал живот ти веднъж си се оплела със злото, и този тъмен дух. Сега трябваше да ликвидираш. Не се смущавай от това, че привидно въпроса между вас ще остане неразрешен. В действителност ти ликвидираш с това същество, и то повече никога и никъде няма да те безпокои!

Няма да може да припари до твоята светлина! Ще остане в много нисши сфери, и съвсем ще забрави за тебе! Ще бъде заангажирано с много тежка работа, и постепенно ще се отърсиш от него.

Не съжалявай, че не си се подобрила с него!

Никога светлината и тъмнината, не могат да бъдат приятели! Това са величини на 180 градуса противоположни.

Похваляваме твоята смелост, и неподчинение на този тъмен дух! Тези хора не са в състояние да приемат още положителното, а като котка, въртят само опашка около стопанина си. Ще минат много години, докато те могат твърдо да кажат „Не” на тоя тъмен дух.

Не желая да ви занимавам повече с този дух, и няма да му позволя да удря Величка! Ще размахам камшика си, и тогава той ще замлъкне -замлъкне завинаги!

Ще ти помогна на тебе Величка! Обещавам ти да положа всички усилия за най-бързото ти освобождение от гнета на този нисш дух! И когато това се реализира, ще направите богато угощение, на което ще поканите ваши земни приятели и безброй небесни приятели - знайни и незнайни, които взеха активно участие в тази гигантска битка!

Те много пъти те спасяваха, помагаха, съдействаха, укрепяваха духът ти - да можеш да издържиш, да не си заминеш. Те идваха по поръчение на Учителя, Който макар и малко отдалеч - следеше зорко събитията, и ги направляваше.

Сега накрая ме изпратиха и мене, за окончателното ликвидиране на това зло. Ще те освободим, ти заслужаваш това - да бъдеш освободена.

Величка трябваше да стане силна. Падна й се тежък кръст. Благославяйте го, за да се освободите бързо от него! Горе на съвета е вече взето последното решение. Всички помолихме Учителя да те освободи вече.

Стефанка горещо моли това.

Тя дълбоко страда и ти помага с каквото може. Най-вече усърдно се моли, само ви умолява да бъдете снизходителни към нейните близки, които тя дълбоко обича със своята любов, а не като вас.

В заключение мога да кажа, че бдим непрестанно над вас, и дори когато спите, ръководим вашето духовно издигане и усъвършенстване.

Бъдете будни, бъдете солидни кули, разрешавайте задачите си разумно.

БРАТА СЕГА ГОВОРИ ЗА БЛАГОВЕСТ

- Много поздрави на Благовест! Ще свириш ли с любов Благовест?

- Да.

„Свири, защото ти предстои

душата ти да се разцъфти,

умът ти да се просветли,

ученик да бъдеш ти!

Бога ти слави, музиката обикни,

непрестанно пей, свири,

мощен Дух бъди!

Майка си обикни,

нежно я прегърни

и пак свири.

Бога прослави мой приятелю любим,

ти прекрасен Божи син.

Оковите си свали,

сърцето си отвори,

умът си разшири,

на Учителя служи.

Горе всички те обичат

и по тебе много тичат.

Отрицателното ти да победиш,

с любов да се възродиш.

Погледни небето синьо,

поздрав ми прати.

С радост славим твойто име

- наш приятелю любим!

Няма да те изоставя нивга,

все край теб ще бъда аз!

Зорко ще следя мисълта ти силна,

а сърцето ти с любов ще възродя.”

Доволен ли си Благовест? Никога не казвай, че майка ти не те обича, грехота е това!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...