Jump to content

32. Учителят ще каже няколко думи за рождения ден на Стефка


Recommended Posts

32. УЧИТЕЛЯТ ЩЕ КАЖЕ НЯКОЛКО ДУМИ

ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА СТЕФКА

- Мили братя и сестри, днес се събрахме да отпразнуваме светлия Рожден ден на нашата обична сестра Стефка, която е между нас!*

[*Виж „Изгревът”, т. 21, с. 943—967.]

С еднократно мълчание и молитва, да изпратим една светла мисъл към тази душа, и да я благословим с нашето присъствие! Коя песен сестра рекох искате да изпеем?

- „Небето се отваря”. Молитва - „Добрата молитва”.

- Господ да благослови сестра Стефка, да изпълни волята Божия, да стане добра ученичка, една от най-прилежните! И нейните близки да бъдат благословени!

Ней-напред Учителя почерпва от житото. Всеки си взима по няколко зърна жито - едни да изяде, други да посади.

След това разчупва питата, и раздава на всички по едно парче. Първото на Стефка, после на брат Любомир и така на всички.

Всички си хапват от топлия хлебец, и някой плод. Всеки раздава от своите плодове и на другите.

Много е сладко яденето, но чиниите остават пак пълни! Хлябът пак е цял, чинията с житото е още по-пълна! Яде се бавно и с размишление.

Крумчо яде хлебеца си с крушка. Мълчи и е благодарен.

УЧИТЕЛЯТ ЩЕ ГОВОРИ

- Любезни братя и сестри, пожелавам ви да се събирате все на такива светли тържества, да се обичате и уважавате помежду си!

За Любовта, няма прегради. На който и свят да се намирате, работете с Любов. А светът е един и същ - няма разлика между душите. Ето, тук сме се събрали представители на Невидимия свят, и представители на Земята. Виждаме, че пътищата на великата Божия Любов, са неизчерпаеми. Любовта събира душите. За нея няма прегради. Няма значение светът, дори и развитието. В такива изключителни случаи, могат да се съберат заедно приятели с различен стадий на развитие.

Аз поздравявам сестрата Стефка, пожелавам й да се върне окрилена от тази среща, и с нов подтик в душата си да служи на Бога!

Вий брат какво ще кажете, какво ще пожелаете?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...