Jump to content

58. Говори брат Любомир Лулчев: Кои са тези, които преминават през законите на кармата


Recommended Posts

58. ГОВОРИ БРАТ ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ: КОИ СА ТЕЗИ,

КОИТО ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЗАКОНИТЕ НА КАРМАТА

МАРТ 1980 г., неделя, 10 часа и 15 минути сутринта - у Величка.

Трябва да се помага на душите да се трансформират и преобразят съзнанията им, особено на душите, които са по-будни, и които могат да използват тези страдания, за да се пробудят по-интензивно и по-бързо.

С такива корави души, корави като камък, се работи по такъв твърд начин, категоричен, понеже те са такива твърди. А трябва да станат твърди само за положителното. В тях има заложби. На твърдия и упорит камък се отговаря по същия начин с твърдост, но според съзнанието им.

А когато душата е избрана за работа, от нея се изисква да прави усилия, за да служи на Бога.

И страданията няма да се ограничат само със сегашните, но ще бъдат претоварени тези души, за да се пречистят от всички заблуди, и да стигнат до правилното разрешение на въпроса си.

A c душите, които са заспали, и които са далеко, не се постъпва с такива спешни методи, не им обръща такова внимание Невидимия свят за едно включване в интензивна духовна дейност. И дума не може да става за това!

А когато душите са определени, при тях се налага бърза еволюция, и тогава те се включват в мобилизацията. Длъжни са да разрешат правилно кармичните си задачи, за да станат свободни души, и да служат правилно на Господа.

За тези души важното е, да не бъдат заспали!

А те понякога са дълбоко заспали. Ще ги събудим и принудим да работят.

Така принудихме и Величка.

Тя имаше всичките заложби за духовна дейност, но се отплесваше и търсеше лекото и приятното в живота, а не се роди на Земята за това, а да работи и служи на Бога.

Затова на такива души, се дават големи страдания! Но всичко е за добро! На тях се обръща по-голямо внимание, и понеже са много упорити, с тях се постъпва с упорство. И ако продължават да бъдат упорити и не поемат правилния път, ги чакат още по-големи страдания. Ученици трябва да станат, и това е!

Определено е - светски човек не трябва да бъдеш.

А души, които са заспали, непросветлени, проводници на Черната ложа - нямат бърза еволюция! С тях ние не се занимаваме. Те преминават към законите на кармата.

Там където ние се намесваме, всичко бързо става, и винаги завършва добре. От тези души - избраните, се извайват хубави статуи, променят се коренно.

Ако искат да вървят по лекия път на удоволствията и на егоизъма, ще трябва да се променят.

Ще приложим насилия, страдания големи и това ще им се каже. И докато не просветнат и не поемат правия път, ги чакат големи страдания. Те трябва да възстановят вътрешната си връзка с Бога.

И външните операции не са нищо пред онези дълбоки вътрешни операции, на които Небето подлага тези души!

Трудно се работи с такива души, защото те са силни! Такива са Светозар и Величка, и много други!

Само чрез страдания е пътя, по който те ще приемат волята Божия. Затова ние пред нищо не се спираме и ги товарим дотогава, докато станат съвършени, за каквито са определени.

Колкото такива души си търсят спокойствие и уют, за сметка на мъките на окръжаващите, толкова по-големи страдания ги чакат. Особено за деспотичните души.

Нали Любомир? /Това е братът на Величка/.

Аз ще му помагам, той носи моето име, ще променя съдбата му. Вие на него много не му говорете. Те нещата сами ще си стават, без много говорене. Молете се за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...