Jump to content

65. Говори брат Любомир Лулчев: Този и онзи свят е един и същий


Recommended Posts

65. ГОВОРИ БРАТ ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ: ТОЗИ И ОНЗИ СВЯТ

Е ЕДИН И СЪЩИЙ

20 АПРИЛ 1980 г. - на Витоша, на копривена полянка,

в неделя сутрин, 10 часа.

Молете се и славете Господа! Велика е Божията Любов!

Хапнахме си хубаво. Все заедно ще бъдем.

Сега с моята мила Стефка, никой не може да ни раздели! Този и онзи свят, е един и същи свят. Птиченцата пеят, и аз ги чувам. Ние всичко виждаме и чуваме!

Красив е Невидимия свят! Там е светло, топло и красиво! С вас съм аз. Така Господ определи. Учудвам се на вашата преданост и любов! Сега сме в по-високо поле, и аз не мога да ви говоря по-обикновени работи - за вашите близки и роднини.

Между тях има съвсем обикновени хора, с които ние не се занимаваме. Те си вървят по законите на Битието. Ние имаме задача, да се занимаваме само с будните души.

А на мене е определено да бъда край вас, и да ви помагам и да ви ръководя. От това печелите не само вие, но и аз. Уча някой работи от вас. Винаги има, какво да се научиш от другите.

Вашето смирение и велика любов към Учителя - тя е рядкост!

Тука горе, често разговаряме за вас. Учителят разкрива известни неща. Той казва, че вие ще вървите напред, и все напред! Вие сте от душите, на които предстои велико развитие!

Понякога съм молил великият Учител благ за известно снизхождение към вас, но Той винаги ми е отговарял сериозно, че трябва да бъдем най-строги а взискателни към тези, които обичаме. В противен случай, ще ги разглезим и спънем в развитието им.

Затова за вас Учителят казва, че ще ви прекара през цедилката, за да станете съвършени!

Той ви подготвя за Негови ученици, и зорко следи развитието ви. Забележи ли, че нещо не в ред и склонност да пропаднете в даден изпит, Той веднага ви изпраща помощници. Те започват да ви говорят, да ви съветват, да ви пазят. Вие мислите, че сами си решавате задачите, а в действителност много ви се помага!

Вашата работа е само 5%, останалите 95% е помощта от Невидимия свят!

В тези 95% влизам и аз - някъде към 50%, а останалите 45% са от другите същества. Аз се радвам, че мога да ви помагам, а вие пък помагате на мене. Нещата са свързани. Уверявам ви в безпределната любов на Учителя към вас.

Невидимият свят разчита на вас, и когато сте в беда ви изпраща хиляди помощници, които променят коренно всичко, събарят всички прегради и оправят работите ви!

Това важи и за другите. Те сега помагат на всички около вас, да се хармонизирате и оправите, но различните близки ваши имат различни пътища. Затова се грижим за всички - помагаме.

Стефка е блажена!

Живее си в Рай блажен, но трябва да се сеща, че има други, които страдат повече от нея.

Край Стефка всичко ще го разбъркаме и ще ги вдигна с краката им нагоре, но ще разрешат задачата си. А това значи, че ще обърна съзнанието им на 180° обратно на сегашното им съзнание на безлюбие към Стефка.

Пазете Величка!

Тя е склонна да избяга! Тука трудно се издържа в тази гъста материя!

Ще я задържаме, докато можем. Тя е разрешила много от задачите си. Още малко работа има покрай Благовест. След това ще бъде свободна душа.

Тя повече живее в един друг свят. Много е фина! Колкото грубо се изразява толкова по-фина е нейната душа!

Тя е от високо поле, и като дойде тука, веднага ще продължи работата си, като ие никога не е била на Земята - няма да й направи впечатление - само ще се почувства по-свободна.

Трудно ще я задържим на тоя свят! Горе ще отиде в музикални Школи, където ще продължи обучението си по музика, което тя много обича.

Ценете се, докато сте заедно!

Горе пак ще се виждате и ще работите заедно, но в различни полета. Няма да бъдете толкова заедно, колкото сте сега.

Да гледаш реално на живота, и да приемаш всичко с радост и готовност. Ако тя бъде щастлива горе, хич не я спирай. Но има още работа с Благовест. Нейният живот е интензивен и за малкото години на Земята, тя ще свъри много работа на Земята.

На нея й се виждат много тези години, защото тука й тежи - на Земята! Учителят е особено благосклонен към нея, и е строг към нея.

Той лично отговаря за нея и я предава на такива духове, които я водят към нейното съвършенство. Те се отчитат лично пред Учителя за своята дейност към нея.

Учителят Сам лично ще си я прибере, когато пожелае.

Не се тревожи Стефанке, тя Му е една от възлюблените души! На който свят и да бъде, я чака блаженство!

Тя се смее, но действително знае, че нейната душа е блажена. Затова и аз й помагам. Докато сте заедно двете - да работите за общото благо, да помагате на малкия Благовест, който още не е ориентиран. Вие ще играете роля в духовното възпитание на децата.

Така моя мила Стефка, ние сме заедно в един възвишен свят!

Величка е край нас. Работим заедно. Така и ще бъде. Но тя ще има работа и в други полета. Винаги ще можем да бъдем заедно, когато пожелаем. Така е за душите, които се обичат.

Та работете вие богатите, ситите, блажените и помагайте на бедните, гладните, страдащите, измъчени души, които търсят пътя на съвършенството. Само на такива души ще помагаме, а останалите да вървят съгласно законите на Битието. Всички, които се нуждаят от вашата помощ и заслужават това, ще я получат.

Оставам ви мои мили приятели, като съм щастлив от прекрасното прекарване днес горе в планината - на малката копривена полянка на планината!

Господ да излее Своето велико благословение над вас, както се излива сега този пролетен дъждец при вас! При вас вали.

Ваш светъл, невидим приятел за вечни времена!

АМИН

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...