Jump to content

71. Борислав Георгиев от Париж - рецензия на книгата „Песни" от Величка Няголова


Recommended Posts

71. БОРИСЛАВ ГЕОРГИЕВ ОТ ПАРИЖ - РЕЦЕНЗИЯ НА КНИГАТА

„ПЕСНИ” ОТ ВЕЛИЧКА НЯГОЛОВА

Излезе от печат една хубава нова книга! Тя се казва „Песни”, и автор на книгата е Величка Няголова.

Тя е автор и на текста и на музиката. Това се случва много рядко! Обикновено един поет пише текста на песните, един композитор пише мелодиите.

Величка Няголова е събрала в себе си и поет и композитор, ако мога така да кажа.

Книгата е в голям формат, както е прието за нотни партитури. Освен това полиграфически тя е издадена много добре - на хубава хартия и печат. Има и илюстрации, които допълват текста и мелодиите.

Какво искам да кажа за тази книга?

Тези песни излъчват една светлина, защото те са духовни творби.

И мелодиите са много приятни, много чисти и текстовете са свързани с Учителя. Те доближават до Неговото Слово. Някой от песните са върху думи на Учителя, което е много хубаво за всички нас, които много го обичаме.

И аз намирам тази книга за добре дошла както се казва, и се надявам, че рано или късно ще се даде един концерт в София с тези песни, или те ще бъдат записани на една или две грамофонни плочи или на една или две касетки, за да може да стигнат до повече хора, които няма да дойдат на концерта.

Самата авторка е с една много висока духовна нагласа!

Тя е както се казва подготвен човек, не е някой, който сега започва своя духовен път, и с тези песни тя ни приближава до безкрайността и до вечността.

Всичко, което ние сме обичали, което сме желаели, което сме харесвали, то сякаш се съдържа в тези хубави мелодии и в тези дълбоки духовни текстове.

Аз горещо препоръчвам книгата „Песни” на тези, които са с духовно ниво хора, които са както се казва предупредени читатели, и от все сърце им желая да си я набавят, да я четат и да пеят, защото това е едно много хубаво литературно и музикално произведение!

И пожелавам на Величка, ако има още песни или, ако има други неща, които да създаде, да ги поднесе на любезния читател, или на човека, който се приближава все повече към духовността.

Ние живеем в едно много трудно време! Нашия век е много материалистичен. Хората имат едно ежедневие - те както се казва се грижат за хляба си. Но Христос е казал: „Не се живее само с хляб, а и със Словото Божие.” Така че тази книга ни приближава до Словото на Учителя -до Божието Слово, и много се радвам, че мога да препоръчам тази книга. Правя го това от все сърце, с най-чисто и добро намерение, защото на мен тази книга много ми харесва. Да й пожелаем да хареса и на читателите.

Автор на рецензията е Борислав Георгиев. Аз съм българин, от 50 години чета Словото на Учителя и съм Доктор на Сорбоната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...