Jump to content

ДЯЛ ТРЕТИ – Разчитане на хороскопа. Глава 1 – Планетите в отделните домове


Recommended Posts

ДЯЛ ТРЕТИ –

Разчитане на хороскопа

Глава 1 – Планетите в отделните домове

Невъзможно е по един напълно категоричен начин да се установят действията, които се дължат на положенията на планетите в отделните домове, защото много зависи от знаците, в които те се намират, и аспектите, които се получават от другите планети.

Начинът за преценка на влиянията е твърде прост, щом като веднъж се схване добре естеството на планетите и значението на отделните домове. Преди всичко трябва да се види в кой дом се намира съответната планета.

След туй да се разгледа естеството на планетата по следния конкретен начин:

Нептун – означава хаос, смут, разочарование.

Уран – ексцентричност, оригиналност, отчуждаване.

Сатурн – лишение, пречки, отричане.

Юпитер – прилив, плодотворност, прираст.

Слънце – достойнство, почести.

Марс – излишество, импулсивност, свади.

Венера – мир, щастие, доволство.

Меркурий – търговия, променливост, приспособяване.

Луна – промени, популярност. Обърнете се тогава към значението на домовете, в които отделните планети се намират в хороскопа на раждането.

Да допуснем, че Сатурн се намира в 11-и дом. Сатурн е „лишение“, а 11-и дом означава „приятели“. Оттук – оскъдица откъм приятели или ако такива има, те са лоши и носят злочестини на лицето. Юпитер във 2-и дом, като се следва същият метод на тълкуване, ще означава увеличаване на „парите“ и „имота“.

Марс в 7-и дом ще показва „свади“ със „съдружниците“ и т. н. Всяка планета отразява собственото си естество върху ония неща, които управляват дома, дето тя се намира в мига на раждането.

Често се случва обаче повече от една планета в един и същи дом. Да предположим, че в един и същи дом се намират двете планети. В такъв случай едната може да бъде добра (Юпитер), другата – зла (Марс). Трябва тогава да се вземе първо оная, която минава по-напред през хоризонта или меридиана, сиреч тази, която заема по-предната част на дома, а сетне оная, която идва подир нея. Така например Сатурн, последван от Юпитер в 11-и дом, ще означава несполуки, причинени от съветници и приятели, последвани в един по-късен период на живота от известни големи блага, произтичащи от същия източник. Градусите, които делят планетите, ще покажат годините, които ще изтекат между тия две смени в съдбата. Същото е и когато се случат повече от две планети в същия дом. С такъв случай можете сигурно да предскажете известни премеждия в ония области от живота, която тоя дом управлява.

Но фактът, че една планета е в даден дом, не е сам по себе си достатъчен, за да се нравят каквито и да било изводи. Аспектите, които планетата получава, трябва също да се вземат под внимание, защото ако в такъв случай Сатурн, да речем, хвърля добър аспект към някой от главните показалци – Слънце, Луна, Асцендент или М.С. – и е сам добре аспектиран от другите планети, е за предпочитане пред Юпитер, когато пък той е зле разположен и зле аспектиран. Защото и Юпитер си има лошите влияния, както и Сатурн – добрите. Юпитер е благотворен само когато действува в съвпад или добър аспект с друга някоя планета, а Сатурн е злокобен само когато действува в съвпад или лош аспект с други планети.

Като се схванат както трябва тия неща, ще може да се дойде, след кратка практика, до истинска преценка на резултатите, които се получават от присъствието на планетите в различните домове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...