Jump to content

09.09.1923. Венинг. Верният в малкото и в силата ще бъде верен. стр.411 – 414


Recommended Posts

411

9 септември 1923, неделя, 10 д 6 ч. Заранта

Логос от Венинг ( син на брат Георги Стайков)

Верния в малкото и в

силата ще бъде верен.

Н. Л.К.В.Л.

Любезни братя мои,

Да бъде благословено името на Господа между вас, защото Бог е сила и живот. Неговото име е пътя на Божествената душа, а Божествената душа е проявеният Бог в човека. Заради това, душата чувства близостта на своя творец и душата хвали и песнопее, радва се, когато човека отвори пътя, този път на виделината. Сега любезни братя мои и сестри, виделината е олицетворение на мислите. Ако вашите мисли са чисти, казва Великия Учител, цялото тяло наше е чисто. Това тяло е атмосферата, в която живее чистата и божествена душа. Ако това тяло не е чисто, тази божествена искра се обвива във форми, тя е вързана. Ако вашите мисли не са чисти, цялото ваше тяло е тъмно и тази божествена искра живее в тъмния хаос и тогава човека не може да чувства силите, не може да бъде близо при великия Творец. Така човек не може да постигне истинската и божествена цел. Чистите мисли, светлият ум, светлото тяло.  Чисти мисли – светло тяло. Чистите мисли ще отворят истинския път и душата върви из светлината на своя произход. Сега, с получената свобода от вас, почивката на ума, Господ, Великия Учител, прави велики опити с вас, но сърцата ви са малко обтегнати, мислите ви са отдалечени, а копнежа усилен. И затова знайте, защото ако вашите мисли и силния стремеж,  ако ги приложите в едно, ще може да разрушите всяка тъмна сила, но ако мислите ви не са чисти, образуват нисши форми на злото, които ви пречат на всяко дело. Учителят ви зове със своя дух, за да ви изведе в пътя на правдата, за да побеждавате. Но, за да излезете на този върховен път, поставени са четиридесет стъпала, тези стъпала са изпитанията, които получавате

* * *

412

..2..

9 септември 1923, неделя

Венинг

Верния в малкото и в силата ще бъде верен, и срещу тези изпити вие отзовавате с малък ропот, но любовта Божия отхвърля всяко роптание, защото любовта е силна, любовта е крепка, с която ще изплувате развълнуваното  море и ще излезете на брега на великото пристанище и тогава ще почувствате що е любов, що е силата, която побеждава всяко зло и мрак. Сега, за да ви се поверят силите, да познавате тайните, трябва да бъдете изпитани. Тези изпити, които сега преживявате, не са нищо, защото ще дойдат по-силни изпитания. Ако ви се поверят силите без изпити, вие ще злоупотребите. Но това да знаете, че няма да изгубите. Верния, в малкото, ще бъде верен и в силата. Заради това любезни братя мои, закрепете волята си, очистете мислите си в пътя, в който вървите в това велико Светилище, в което сте влезли. Няма да се лишите, не бойте се. Няма да бъдете лишени нито от земното, нито от небесните блага. Търсете правдата и истината и всичко ще ви се прибави.

Сега, любезни братя мои! Израил колко години трябваше да чака, за да получи обещаното? Но вам се казва, че всяко обещание ще се изпълни. Авраам бе първо богат с духовното богатство, което бе олицетворение на земното богатство. Вие, бедните, ще забогатеете, а богатите на алчността ще обеднеят. Вие имате препятствия в живота, но това препятствие е вихър, който ще мине и ще се установи правдата на великия закон, когато вие усилите волята си и очистите мислите си да не образуват мисъл-форми, които да спъват вашите работи на физическото поле и духовно.

Любезни братя мои, идат скоро усилени времена, времена на силни бури. Тези бури носят разрушение, мрак, тъмнина, борба! Тази борба е против кръвта и плътта на човека,

* * *

413

..3..

9 септември 1923, неделя

Верния в малкото и

в силата ще бъде верен

на човечеството, борбата на алчността, грабежа на земни богатства, защото Архангел Михаил, с огнен меч и небесното войнство прогонват всичките тъмни сили, всяко зло сега, излиза вече от астралното поле и се притискат над вашите глави и заради това атмосферата на физическото поле е сгъстена, но верните чада ще дишат само с божествената любов. С тази любов ще намерят отдих и почивка. Заради това ви казвам, че ще имате изпит, но няма да се разруши нито едно ваше физическо дело, което вършите. Напред със сила ходете, въоръжете се с този огнен меч да изгоните с храброст злото на нечестивия и ще ви се даде ключа да заключите вие бездната за хиляди години, защото вие сте началото на възкресението, началото на новото царство на вечния живот. Препятствия ще имате, но няма да бъдете победени. Ще имате борби, но дерзайте, защото ще победите. Осветете телата си със светли мисли, запалете светилника, този светилник, който е символ на Божествената любов. Тази любов ще озари душите ви, ще даде простор на умовете ви да израстете в закона на Божествената мъдрост и тогава ума ще завладее с мъдрост, душата ще царствува в закона на Божествената любов, а мъдростта-ума ще бъде дясната ръка, душата-любовта ще бъде лявата ръка и тогава всичко каквото ще вършите, ще преуспявате, защото така казва Господ: „Всичко искате“. Всичко това е великия идеал на волята и думата „можеш“ е в множествено число, което завладява всеки стремеж. Но казвам ви, любезни братчета мои: мислите ви да бъдат чисти, ума ви

* * *

414

..3..

9 септември 1923, неделя

Верният в малкото и в

силата ще бъде верен

светъл, душата ви свежа и сърцето ви благо и всичко, каквото чуя, аз ще ви го пренеса, защото това е моето предназначение в това Светилище, велико и свято, за гдето Бог ви е призовал в Неговата любов.

Много имам да ви известя, но от нищо няма да бъдете лишени, защото Бог ви възлюби и прояви Духа си и ви осинови чрез стълбата на вечния живот.

Любезни братя мои, сега този логос, който ви предавам, той е смътен за вас, но всеки в себе си ще проумее и ще даде пред Логоса своя отчет.

Приемете братската ми любов, аз съм истинския ваш най-малък брат физически, а духовно издигнат чрез любовта на Господа Исуса Христа. Целувам ви, аз съм вашия брат Венинг Христов. Мир ви нося от небесните братя на вашите души. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...