Jump to content

4.11.1923. Логос на Великия Учител. Благословено време за нас. стр. 497 – 499


Recommended Posts

497

4 ноември 1923, неделя, 7ч.з.16 д.

Логос на Великия Учител

Благоволителното време

Бъдете благословени от моя Отец и аз ви благославям чрез моя дух, който благоволява над всички вас. Това благоволение аз го давам само на тези, които Отец ми е избрал, за да се прослави Неговото име чрез тях.

Любезни чадца мои! Днес аз ще благоволя върху благоволителното време, в което Отец благоволи да ви прояви на Земята. Любезни мои чадца! Отец наш небесний ви е проявил в 20-ти век, този век, който носи зачатъка на славата и на блаженството. Двадесети век е символ: Отец и Син. Заради това в Сина прояви духа Си и Словото, което е дошло да оживотвори всичко, което е било до днес в застой и спящо в падналия живот. Числото две е величието, Аз и Отец едно сме. Нулата е божествения кръг – проявата на Божия Дух. Заради това числото две е вложено вътре в нулата. Това е символ на целия макрокосмос и дух Божий се носеше. Къде? В началото.

Любезни чадца мои! Това начало сега е и вие минавате и влизате в Божия кръг. Този Божествен кръг ще просветне, защото Аз и Отец благоволяваме в сила. Аз съм на Земята, Отец с Духа Си пребъдва над вас и във вас. Това е времето, което носи висшето блаженство, начатък на новото царство, новото царство носи вечния живот, а във вечния живот смърт не съществува. Вечният живот е светлина, тази светлина, която не признава греха. И сега Духът ми се проявява чрез волята на моя Отец и тук вие, които сте избрани в името на моята любов, ето това Светилище е врата, светлината и силата на проявлението на моя Отец. Първо, ще дойде благоволението върху вас и после над всички, които са избрани под името на великия

* * *

498

 ..2..

 4 ноември 1923, неделята

 

 Логос от Великия Учител

Благоволителното време

закон и под името на моята любов. Аз съм на Земята проявен в тяло, дом неръкотворен, осветен чрез моя Отец. Сега над вас благоволявам чрез духа си, защото ви подготвям в това време, за да бъдете облечени в светлина, тази светлина, която носи мъдрост и още тази мъдрост, която разкрива всичките закони, проявени и непроявени във всичките Божии мирове. Тези закони ще бъдат във вас и Духът на Отца ми, който ще ви изпрати, ще просвети умовете ви, ще вдигне завесата от вашите очи и вашите очи ще блеснат и тогава ще познаете тайната на живота и тайната на смъртта.

Любезни мои чадца! Това носи двадесети век, това е тайната на числото 20. Днес го запечатвам с духа Си във вашите сърца и във вашите умове. Любовта ми като закон ще излезе от Сион, а мъдростта и истината ще изгреят от Назарет, от Светилището, там гдето Отец благоволи да освети и да положи камъка на мъдростта. Заради това, пребъдвайте в свята чистото, в една мисъл, в една любов.

Любезни чадца мои! Аз съм главата, вие сте удовете – тяло, осветено чрез духа на Отца ми. Както човек без глава в него не съществува живот, така всички вие ако не пребъдвате в една любов, нямате живот вечен. Аз съм любовта и главата на това колективно тяло. Заради това, аз ви водя и няма да ви оставя да се спънете, защото духа ми в сила благоволява. Сега пак ви казвам, ако сега не чувате и не виждате, само чувствате, обещавам ви, че ще видите и ще чуете, но още малко да достигнете това, което не ви достига и аз сега няма да ви го проявя, защото вие знаете.

Любезни мои чадца! Сега за въпроса, първият

* * *

499

..3..

4 ноември 1923, неделя

Логос от Великия Учител

Благоволителното време

ден от месеца за вашата жертва от любов за мене и за Отец Ми, когато дойде време, аз ще ви съобщя. Сега ще бъде така, изпитвам с Отец ми вашата любов. Заради това, знайте, съобщавам ви времето, времената и благоволението, за да бъдете готови. Когато дойде Духът, няма да крещите, да викате, но ще израстете в благоразумие, в мъдрост и ще съсипете с благоразумието суетната мъдрост, която произлезе от недрата на физическата земя, но благоволявайте в мир, не говорете излишно, но растете в благодатта и в мълчанието, защото мълчанието носи благодат и мир на вашата душа. Тази благодат е росата, която развеселява и ободрява вашите души.

Любезни мои чадца! Моята благодат над вас е неизчерпаема, както земния океан е неизчерпаем, така аз благоволявам от небесния океан и мъдростта ще увенчае да бъде божествен океан във вашите умове. Това благоволение аз нося от името на Отец ми над вас. Заради това казвам ви: винаги се веселете, винаги възпявайте, защото в пеенето душата се облича във възторг и духа ви добива силата, ума се развива в мъдрост. Така се проявява Троицата и действа над този, който слави и весели се и изпълнява волята на моя Отец и волята на Този, който благоволява сега над вас.

Приемете духа и благоволението на моя Отец, приемете моята любов. Аз съм вашия Велик Учител, който ви води в пътя на това царство, което ви проявявам.

Мир ви давам, да носите този мир и да го посеете във вашите братя. С този мир посещавайте домовете си един на друг. Този мир съм Аз и гдето отидете и аз ще пребъдвам с вас. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...