Jump to content

29.11.1923. Логос от Великия Учител. Заключителен логос за Л. Котев. Двата центъра. стр. 562 – 564

Recommended Posts

562

29 ноември 1923, петък, София, дом К.

Логос от Великия Учител

Заключителен логос за Лазар и пр.

Двата Центъра

Да се благослови моето име във вашите дела. Вашите дела да бъдат виделина пред човеците и човеците да ходят във виделината, тази виделина, която ще им даде закона на познанието. Това е благословението, което днес ви давам. Сега Отец ми е вложил велики и тайни закони, които движат макрокосмоса и човека във всяка мъдрост, която произтича от законите. Сега аз ще разгърна любовта си и ще ви дам тайната на един от първите закони, които движат умовете на човеците, които живеят във втория закон на любовта.

Първият закон, от когото произтича великата мъдрост, той действа от дясно към ляво, протича като сила и се влива като живот в своето направление. Сега тези закони са вложени и във вас. Законът на мъдростта е ключа на великото мълчание, това е разума и ви рекох: „Да просветнат вашите умове.“ Великият закон е ключ и в природата този ключ се върти от дясно към ляво. Това е слънцето, което дава своите движения от дясно към ляво. Луната, която ражда любовта, е от ляво, слънцето е от дясно. Луната се движи от ляво към дясно и образуват един огнен кръг. Тези два кръга са великото число – действието на работата, образуват осморка. Сега тези два закона са вложени и в човека и когато и двата закона се отзовават, става преплитане и се отзовава една велика реакция и става затъмнение на слънцето, появяват се от луната петна и слънцето и тогава движението минава по друга посока и земята минава под един велик и таен катаклизъм, това става и с вас. Слънчевият скиптър е проявен на върха на главата, там, където е ключа на мъдростта. Преминава през човешкия дух и сочи своето направление към лявата страна, към душата и душата образува лунната любов и тя дава своето въздействие към дясна страна, слива своето съединение и образува кръст

(на гърба на страница 562 е нарисуван човек, с изобразени стрелки за пояснение на горенаписаното)

M.Stoicev_02.jpg?fbclid=IwAR3ziDGj-bD1-B

* * *

563

..2..

29 ноември 1923, петък

Заключителен логос,

Двата центъра

или осморка и действуват в пълното направление на мъдростта. Когато вие говорите, ако не спазите великия закон, да става правилно течението, другите, които ви слушат, става едно сътресение и претърпяват един катаклизъм в мозъчната система. Ключът трябва да въртите от дясно към ляво и от ляво към дясно, тогава става въздействие на силите и проява на мъдростта. Заради това ви рекох: „Не говорете излишно.“ Когато ме пита Пилат, ответ му не дадох. Трябваше да въздействува мъдростта, за да се изпълни закона, да дойде съзнание. И сега, когато вие завъртите ключа от дясно на ляво, отворете съзнанието на другите, за да познаят това, което излиза от вашата уста. Заради това ви рекох:“Не мислете какво ще говорите.“ Аз ще задвижа вашия език, вашия ум и всичко ще можете. Малко говорете, за да предадете силата, която аз ви давам. И така ще ви познаят, че сте мои ученици и носите силата на моя дух.

Първият ключ е проявен в центъра на главата, вторият ключ е проявен в центъра на сърцето. И ако вие приложите двата закона, ще се научите що е мъдрост и любов, защото духа ми е отначало с вас и във вас ще бъде. Вие не сте сами, но аз сега дойдох на света да ви напомня, че всичко е у вас. Аз днес ви разкривам тайната, която Отец е вложил в макрокосмоса и в човека. Макрокосмосът е ключ на човека, а човека е ключ на микрокосмоса. Заради това носи своето название чело-век – начало на вековете и творец на живота. В човека е вложен разума, с който е сътворен света. Аз ви давам тайната, която е скрита в човека. Първите и велики закони са два: мъдростта и любовта, разума и живота. И заради това ви казвам: езика е ключ – израз на мъдростта.

* * *

564

..3..

29 ноември 1923, петък

Двата центъра

И сега разтварям вашите устни, раздвижвам езика да изяви тайната на мъдростта, скрита от създаването на света. Ако благоволявам това, аз от любов благоволявам, да проумявате що е мъдрост и любов. Не говорете излишно. Всяка излишност не е от закона на изпълнението. Говорете малко, тихо, бавно и силно, за да предавате силата на електричеството и да приемете силата на магнетизма. Това е въртенето от ляво към дясно и от дясно към ляво. Това е моето благоволение днес и ако вие приложите мъдростта, ще ви бъде живот, който ще предявите на вашите близки. Любовта ще ви бъде обновяване, което ще ви възкреси във вечния живот.

Двата закона са израз на любовта и мъдростта. Мъдростта и любовта са крилата, с които ще се издигнете. Заради това ви казвам: бъдете съвършени както Отец Ми е съвършен.“ С тези крила ще отидете там, от където сте излезли. Ако приложите закона на моя завет, на моето благоволение, аз ще ви отворя ума да проумеете тайната и научите тайните закони, които са вложени в макрокосмоса и движат всичките природи, които са проявени в него. Сега ви благославям да имате успех в двата закона, които носят всичките тайни в човека. Бъдете благословени. Аз съм вашия Учител, живия Господ, вечната неизчерпаема любов, проявена и непроявена. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...