Jump to content

9.12.1923. Логос от Великия Учител. Девети ден, трети логос. стр. 579 – 581

Recommended Posts

579

9 -и декември 1923, неделя, 7 ч. в. 22д.

Логос от Великия Учител

Любезни чада! Да се благослови новото царство, което иде

сега над всички избрани мои чада. Да се благослови духът

ми над всички, да дойде духът ми вътре във вас и да образува

една сила. Тази сила да бъде непоколебима и неразрушима

от нищо. Това ви благославям!

Сега, аз продължавам трети логос. Третият логос е заключение и е за двата, които аз благоволих от любов към всички вас.

Любезни мои чадца! Числото 9 е съставено от три тройки. Трите тройки образуват един триъгълник и в средата на този триъгълник е вложен духът на мъдростта. Този Дух, който от начало произтече от моя Отец, носи началото и безконечното: в средата на този триъгълник, който е олицетворение на деветорка. Сега вие носите радостта. Заради това, в този ден на деветото число се излива духът ми в три логоса. Сега трите логоса, които аз ви предадох, от името на моя Отец носят три печата. Тези печати са свидетелство на духът, на душата и на сърцето. И ако вашият език замълчи, великото благоволение в този ден, ето духът ви ще свидетелствува, душата ви ще проговори и сърцето ще разгърне истината, за да посрами езика. Заради това днес денят е велик и тържествен и тоя ден е знаменит, който ще се прояви в света скоро.

Трите точки, които аз ви изявявам са тайната на деветото число. Силата на мъдростта, силата на любовта и силата на истината ще се проявят в три периода в същия ден, който е благословен. И това благоволение аз ви го разкривам преди да бъде, за да бъдете готови. В Троицата, която сега ви проявявам, е ключа на тайната, която няма да предам сега, защото е велика. Когато духът на моя Отец

* * *

580

..2..

9 декември1923, неделя

Заключителен 9-ий Ден.

3-ий Логос

ще бъде разгъната като свитък и ще се напечата върху вашите сърца. В това време ще изгрее слънцето във вашите умове, за да освети всичките ваши тела. Сега ще бъдете скрити от света, невидими от човеците, смирени пред любовта и крепки пред Духа. Тия са делата, които ще оживотворят с дух човечеството, които има да ме познаят. В тази тройка, която аз ви давам, тайната е в средата – центъра, който ще получите, ако устоите. Няма да излезете от пределите на вашето съзнание, но съзнанието ще проникне в думите, които аз ви проявявам, сега не ще ви бъде ясно, защото още не познавате истината на моето проявление. Ако вие искате мъдрост, ако търсите знание, приложете деветото число в живота, което е образувано от три тройки, ще получите без да мислите и очаквате. Сега, любезни чада мои! Аз ви предадох тайните числа, които носят силата на непроявения ми дух още в света. Числата, които аз ви давам, в тях вложих благословение, в числата 3,5,7,9. В тия числа търсете истината и ще намерите мъдростта. Те ще ви бъдат мощ и покровител в всичките дни на проявения ваш живот тук, долу на земята. Това благоволявам на всички, за да познаете моята любов, която влагам като основа във всичките сърца на избраните души. Заради това да влезете в това велико познание, вашето единодушие ще образува силата, а тая сила е ангелския мир, откъдето произлезе числото девет и завършва с любовта в центъра на Троицата. И ако вий бъдете готови: ето от днес, аз влизам в нови тайни, в нова мъдрост, в нова сила към вас, ще и проявя непроявените сили, скрити до сега. Велико е благоволението сега в 20-ия век, за да се прослави името на непроявения ми

* * *

581

...3....

Заключителен 9 декември 1923, неделя

на 9-и Декември

3-и Логос

Отец до сега. Аз ще го проявя, защото Той е център – тайната, откъдето произтича живота и се изпълни макрокосмоса с живот и дихание. Този живот и дихание се олицетворява с истината, приложение и проявление на Отца ми Сий. Това заключение ви давам. Днешните два логоса влизат в заключението и ако вие дадете условия, ще проумеете по-нататък това, което днес ви дадох и което ще ви дам отсега нататък. Не търсете мъдрост от земята, защото земята е училище, а мъдростта прониква от небесата и сега Аз дойдох да ви дам тая мъдрост, която нося със себе си от вечните мирове, които Отец ми е създал. Ако всичко това приложите, скоро ще изпитате рая и блаженството, радостта и мира, които ви обещавам.

Благославям хляба да оживотвори вашите души и вашите мисли, благославям водата, да се оживотвори всяко слово мое във вашите сърца, благославям цветето, да цъфне то като благоухание в новото царство, благославям плодовете, да изпълните новото царство с плодовете на духа, който живее във вас, благославям житото ви, това жито да бъдат вашите дела, да принасят плод във Всемирното братство, тези плодове, които се не жънат, но вечно пребъдват чрез духа, който се вселява във вас. С хляба и водата ще ви нахраня и напоя, защото хляба е моето Слово и водата е моето слово, което сега приемате чрез моя дух. Всичко е скрито от света. Тук благоволявам, проявявам духът си, и на другите от земята, вкратце ви говоря, в тайна им говоря, но сега така благоволява духът ми и тайна е всичко. Сега приключвам, да имате благословение в числото девет и в деветия ден от месеца. Всеки девети ден от месеца, аз ще ви давам тайна от центъра на троицата, която е символ на числото девет. Мир ви давам, да имате мир в душите си, радост в сърцата си. Аз съм вашия Учител, Христос на мира, Учител на любовта. Да нямате друг учител освен мен, който съм на земята проявен в плът, смирен в дух, силен в мъдрост.

Амин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...