Jump to content

24.12.1923. Арх. Михаил. За Роза Фархи. стр. 615 - 616


Recommended Posts

615

24 декември 1923, Понеделник

Посещение от Архангел Михаил

За Роза Фархи

„Поздравявам ви с Божията любов, която носи мира над вашите

души“.

Сега, Аз съм Архангел Михаил, който предстоя пред престола Божий и давам отчет за човешките души. Аз съм Архангел Михаил, който сменям душите от живот в живот.

Любезно Божие чадо Ароне! Искаш тайната за твоята майка, която те покровителствуваше на физическото поле със своя физически дух. Ето тя е заминала без ропот със смирен дух, с вяра според Моисеевия закон, с любов според Христовия закон, който се установи сега като нов живот, който носи безконечност. Съобщавам ти, че тя минава митарствата, които са 20 митарства от физическото поле до астралното, от астралното до менталното са още 20. Двадесетте митарства, които са над астралното поле, тя ще мине бавно. Сега е на седмото митарство и тя не е свободен дух, за да призовеш духът на твоята майка, защото дава отчет за всичките животи, които е проявявала на земята като човек. Блажени са които заминат от живот в живот, защото на земята ще настане скръб и земята ще изридае от болезността като раждаща жена, защото е бременна от злото на човека. Това ти съобщавам за твоята майка и всичко, каквото е сторила е дала основа за сегашния живот и сега ще посрещне славата след като измине митарствата ще придобие благоволението и ще покровителства над вас. Заради това, тя е блажена, защото изпълни закона, който й подлежеше. Сега, вие виждате, слушате и ако не приложите вярата като основа да знаете, че един е Божия дух, който се проявява на искрените и чисти по сърце, няма да наследиш пътя и покоя на твоята майка, ако се доверяваш на други вярвания, в които няма живот, но това аз ти свидетелствам,

616

..2..

24 декември 1923, понеделник

Госпожа Роза Фархи

Архангел Михаил, който съм чиноначалник и имам властта над смъртта и над живота, че Божия Дух благоволява съвършено тук и на всяка чиста душа и на всяко сърце, което е осветено като храм Божий. Сега Духът Божий не съществува в никой храм на земята. Духът Божий носи свободаи мъдрост на всяка душа. И това благовестявам, защото Христос на любовта и на вечния живот е долу на земята и духът Му действува във всяка мъдрост и на малцина разкрива тайната, която не е проявена до днес. Затова Духът Божий зове, който има уши да чуе, нека чуе това, което проявява духа на Господа Исуса Христа. Това благоволява Господ, който се проявява в пълната любов към тебе.

Любезно чедо Божие Аарон! Изчистете мислите, утвърдете волята и пазете се от съблазните, защото духа Божий знае помишленията на всички в сърцата и помишленията на тези, които не прилагат вярата като основа. Твоята майка ще ти бъде светлина, защото Господ погледна на смирението й и на любовта към своите чада и когато се освободи от това, което изпълнява сега, ще се прояви духа й и ще те научи това, което тя сега учи в митарствата, там гдето пътешествува и тя ще ти съобщи тайната от живота, който ти още не познаваше, когато беше в нейните физически обятия. Подкрепете своите братя с дух, дай им подем с любов, защото ти можеш чрез вярата, която ще поставиш като стълб на велика основа, защото чрез вярата да познаеш доброто и злото. Ти вярваш в Господа, който е сега в образа на Учителя, който е олицетворение на любовта и който беше преди 2000 години, но вярвай в неговия дух, който обитава целия всемир и разкрива тайните, непроявени на своите чада. За да проявиш силата, две са условията: вяра и чистота и след като се изминат 40 дни след заминаването на твоята майка, тя ще ти съобщи за всички останали вие тук на земята, защото тогава ще й се даде свобода да се прояви нейния дух, за да ви подкрепи в истината на Божията любов. Ще се прояви тук. И сега това ти съобщавам, че на твоята майка духа е спокоен, с радост пътешествува към мировете на светлината и която скоро ще дойде да продължи своя живот чрез вашето общо семейство, неопределено чрез кого. Това ти известявам да бъдеш готов за онова време.

Аз съм Архангел Михаил, който ти благовествувам сега, царството на Божия дух да изпълни твоята душа със светлина, ума с виделина и сърцето с радост на духа и истината, да се утвърдят в правдата и в закона на великата вяра. Амин.

617

(тук пише – обърни на стр.619 за началото .Това е 619 с червено.)

ЧИСЛОТО ДЕВЕТ

9 януари 1924, Сряда 14 д. 6ч.п.п.

Логос от Великия Учител

Любезни мои чада!

Да се благослови моето име между вас в любов и моята любов да открие истината на това дело, което аз проявявам сега на вас. Това е благоволението на моя Отец и желанието на моя дух.

Сега, аз ще продължа за деветото число. В това число се крие тайната и космогонията на човека и живота на ангелите, които носят светлина. Деветото число е в съотношение с човека, началото на неговото проявление, човека, който е носил първото име, първата проява като светла точка, първия зародиш като родено слово от моя Отец и е наречен с името „Хаминадви“. Това ви откривам сега, защото е велико и това разкритие е ново. Числото девет започва с точка, извърта се на кръг и слиза надолу, за да прояви живот. Тази деветорка е сливането със своя център от там, от гдето произлезе. Числото 9 е висшата светлина. Числото девет е съставено от две точки, първата точка, която е родена от моя Отец, извъртването на кръга около точката, зародиша в божествения план. Спуснатата линия надолу е проявата на живота, сливането на числото с точка, това е образуването, плана. Заради това човека е роден между петата и шестата космогоннаседмица, образувания план е в космогонията на деветорката, заради това деветото число е висшата еволюция на деветия ангелски чин – висотата и сливането на човека със своя Отец от там, отгдето е роден. Сега аз ви разкривам тайната на рождените дни на човека и образувания план, сливането със светлината и светлината да се слее с невеществената и непроявена светлина. Това Светилище носи три тайни числа.

/всъщност това е 618 в червено/

618

..2..

ДЕВЕТОТО ЧИСЛО

9 януари 1924, сряда

Числото 5 и 6, които са числа 1 /единица/, 7-то число е деветото число. В петата и шестата /седмица/ е роден човека между двете числа. 7-то число е Ключа на вселената със своята мъдрост. 9-тото число е висшата еволюция, сливането с центъра оттам, отгдето произлезе. Деветия ден от месеца е осветен в еволюираната цел, за тези, които ще влязат в Светилището. Деветото число има за цел да ви подеме и надигне и двете точки да образуват един кръг и да се слеят една в друга, тогава точката им или великия зародиш ще образува около него кръг и в средата ще образува точка. Отец, който е родил словото. И заради това ви казвам:“всяка жива душа ще се слее със своя Отец“. Деветото число го носят девети ангелски чин и в този чин се споменава думата „Хаминадви“. Хаминадви аз ви предадох, това, което не е проявено, аз го проявих. Сега ви проявявам това, което не съм ви дал и до сега. И заради това казвам ви, че това Светилище ще бъде тайна за човеците, за другите, но ще бъде изявено и познато на тези, които аз призова чрез своя дух. Този ден е осветен, защото казвам ви, че дойдох чрез живота си да ви взема, заради това ви рекох, че вашия живот е мой живот. Моят живот е отражение във вашия живот и в числото девет се крие рождението, тайната на ангелите, които носят това, вие като непорочна светлина и достигат мъдростта и чистотата само с която са родени от Отца. Аз имам много да ви говоря за числото девет, но сега съкращавам, за да се изрази числото девет, трябва да получите три логоса. Първият логос като зародиш на деветорката, втория логос извъртения кръг надолу, третия логос за завършената деветорка с точка,

619

/всъщност, това е стр.617 в червено/

9 януари 1924, сряда

но това ще благоволя в третия път на деветия ден на месеца и ще ви дам тайната и разяснението и скончанието на физическия живот – слизането с непорочността и с чистотата на ангелите. Това сега благоволявам само от части, всичко няма да проумеете, защото подробностите аз не съм ви дал, но нека ви бъде като положителна основа този логос и над него аз градя светлината и деветия ангелски чин и мъдростта на числото, което носи.

Приемете сега моята любов. От любов ви проявявам сега това число. Дерзайте чеда мои! Аз победих вашата скръб и радвайте се в моята радост, защото няма по-голяма радост от тази, която аз ви проявявам – всички тайни и ключове, да познавате мировете, тези, през които ще преминете, когато ще напуснете земната точка. Аз искам да проникне свръхсъзнанието и да проблесне светлината, за която аз сега благоволявам и ви давам да бъдете очевидци с вашето пътешествие нагоре, през всичките мирове и полета.

За скръбта ви и за дисхармонията ви зная, но дерзайте, аз победих и вие ще победите. Скоро ще изгрее слънцето на правдата и ще носи любовта като плод и ще се наранят всички, които ви нанасят скръбта, без да съзнавате чувството на милостта. Бъдете благословени. Аз съм вашия Учител Петър Христос на мира. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...