Jump to content

07.01.1924. В. Учител. Към брат Панайот К. стр. 624 – 625

Recommended Posts

624

7 януари 1924, понеделник 13.

Към брат Панайот К...................

Логос от Великия Учител.

Благословени любезни мои чада!

Ще възвиша гласа си и ще излея духът си над всяка душа и над всяка плът, която Аз съм осветил, и сега изпълнявам обещанието си, че всичко каквото чуя от моя Отец, Аз ще ви го проявя. Не вие избрахте Мен, но Аз избрах вас, за да се прояви моя Отец в мене, и ако Той се прояви в Мене и Аз ще се прославя чрез вас.

Сега скръб имате и сте обременени като раждаща жена, но дерзайте, защото скоро ще се освободите и Аз, днес, 1924 година, седмия ден, Аз ще мина през вашите домове и ще ги осветя, за да дойде благоволението ми върху тях и да ви укрепя в живота, когото Аз проявявам.

Любезни чадца мои! Знаете ли предназначението на моите посещения във вашите домове? Моето предназначение е да хвърля благословението и да излея светлината си във вашия дом и във всичките ви домове, защото през 24-та година да се укрепите в силата на мъдростта и да бъдете запазени от злото, което иде сега на света.

Любезни чадца мои! Ето Аз закръглям домовете ви с огнената верига на моята любов, за да бъдат вашите домове невредими от никакво зло, което иде като рушител, да разсипе само своята основа. И заради това, Аз благоволих в седмия ден от месеца в този дом, моите чада да засвидетелствувам със силата на своя дух, щото вашите очи да видят това, което аз завещавам на всички, които сливате вашия живот в моя живот, и моя живот е живота на моя Отец. Не бойте се, мило стадо! Ето Аз съм живия пастир посред вас. Заради това, казвам на всинца да се укрепите в моята любов и така ще дойде силата на моето благословение. То ще дойде като извор от планинските извори във вашите домове, за да ви поверя това, което от начало съм ви обещал. Аз благославям

625

..2..

7 януари 1924, понеделник

Брат Панайот К.

тоя дом и благославям моите чада, които живеят в този дом. Давам благодат на моя дух, давам силата на побеждаването, за да побеждавате със светлината, която имате от самото си начало. Аз ида да ви напомня за това начало, което вие сте забравили вътре във вас. Ида да ви припомня и да събудя вашите съзнания да просветнат и така ще бъдете силни и мъжествени над всяко зло. Любезни чадца мои! Аз искам от вашите устни да се излива слово на мира, благоухание на любови и лицето ви да изрази смирението на душата. Това не е мое благоволение, а благоволение на моя Отец. И така аз ще подчертая живота и моето подчертание ще бъде свидетелство пред моя Отец и пред вашия Отец. Царството Божие с труд и усилие се взема. Дайте си усилие, аз ще ви дам подем, за да дойде царството върху вашия дух и духа да бъде царствуващ над душата и душата да приеме царството във вашето сърце.

Любезни чадца мои! Моят Дух няма да спре, нито ще замълчи до когато не прояви тайните съкровища, скрити от света от създанието на мира. Сега осветявам душите ви, благославям телата, осветявам домовете ви с моето посещение. Моето посещение е под заповед от моя Отец. Заради това, Аз ще благословя твоите чада, любезно мое чедо Панайот със своя дух. Ще наследят живота, защото това е твоето желание, ще благословя твоята другарка и ето ще й отворя очите, щото очите да видят това, което не са видели и ушите,това което не са чули, за да бъдат те свидетелство на мнозина. Ето, давам ви радост, която няма да преодолее от никакви скърби и страдания. Давам ви живот и животът ви няма да се преодолее до окончанието на моето слово. Сега ще отворя дверите на вашите сърца и ще преклоня своята глава, ако вие благоволите и ми дадете подслон. Това на света Аз не благоволявам, но благоволявам на тези, които са под закрилата и завещанието на моя дух. Да дойде мирът ми в тоя дом, да дойде любовта ми върху вашите души, да дойде духът ми върху вашия дух, да изгрее слънцето на вашата правда и да съсипе неправдата на тези, които са противни на вас. Ще благословя твоята ръка, чадо любезно Панайоте, защото твоето предназначение е велико, тайно и скрито от човеците. Аз го изявих на теб, възлюбих те и сега изливам своя логос, за да ви оградя и запазя със закрила под покровителството на моята слава. Приемете силата на моето посещение. Аз съм и посвещение, Аз съм вашия Учител и Спасител на мира. Мир да бъде в този дом и в тези, които живеят в този дом и на тези, които са влезли сега в тоя дом. Мир и любов благоволявам на всички вас. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...