Jump to content

20.01.1924. В. Учител. Царството на животните, урок втори. стр. 645 - 647


Recommended Posts

645

20 януари 1924, неделя, 16 д. 4 ч

Логос от Великия Учител

Царствот на животните

Урок 2

Любезни мои чадца!

Благославям името си над вас и обгръщам ви в моята любов, защото това е предназначението на моя дух, силата на моята любов.

Сега, аз продължавам и свършвам животинското царство, това царство, което аз ви проявявам в кратце, защото времето е кратко и ако аз се спра върху това царство,ще отнема всичкото време без да проявя другите две царства. Тези царства понеже са отделни от човешкото царство, аз ще ги продължа с всичките ключове, с тяхното творческо миротворение, което е дал човека, когато Бог му е казал да създаде имената и да образува Едемския Рай и да проумява минералите, върху които са написани вечните закони. Сега аз ви задавам въпроси: Що е създал човека? Как са създадени те? Човека като творец, като Бог сътворител на всяко живо същество, даде дихание на велико одушевление, което пълзи по земята и което лети във въздуха между замята и небесата и което е във водите -в реките и в дън моретата. Това дихание е дал човека, когато изрази своята мъдрост, когато застана посред тях. Това царство на дихание само човека познаваше и всяко дихание, което изхожда от човека, познаваше своя творец. Това царство на диханието владее между физическата земя и астрала, защото между двете земи е най-сгъстеното дихание на всяко одушевление. Това царство се дели на три части. Млекопитаещите употребяват една трета част от човешката мъдрост. Втората част от животните употребяват кротостта и любовта, която изхождаше от човека. Третата част от животните, с човешкото падение, слизане или инволюиране надолу, като загрубява материята в своята твърдост и животните получават грубостта, страстта и злобата, които изхождат от твърдата материя.

Птиците, които летят нагоре,носят мъдростта – първа

646

..2..

Царството на животните,

Урок 220 януари 1924, неделя

мъдрост. С тази мъдрост се даде творение на дихание, например, както рибата във водата и агнето на полето и кравата в обора и коня, който се движи във физическо направление. Те са израз на човешката кротост когато той застане между тях и им даде имената като тигър, вълк, мечка, те са израз на човешката материя, когато човека започна да загрубява в чувствата, те /чувствата/ изразиха тая грубост в животните. В начало, преди да инволюира човека, когато застана между животните, всяко и всички одушевления на дихание носеше първокачествената мъдрост, с която те са сътворени, но като започна човека да се облича във формите, във твърдите идеи, да образува своите планове, стана пертурбация във вселената, във всяко одушевление, което е сътворил човека.

И сега, животинското царство или животните са служители на човешката десница. И сега всички човеци наричат животните „зверове“. И когато човека което е създал, е почнал да се храни с това дихание, човека е затъмнял и останал като минерал в твърдата материя, за да развие божествените качества. Животинското царство не може да еволюира в човешкото царство. Животинското царство се движи до царството на растенията, защото растителното царство и животинското царство имат съотношение. Те имат връзки, за които Аз ще продължа в друго време за връзките и тайните ключове.

Животинското царство се движи от дясно на ляво. Ако бих продължил за трите царства, които са вън от човешкото царство, щеше да вземе време три пъти повече от човешкото царство. Заради това те ще останат и аз ще продължа след великите заседания или може по-нататък, когато аз ви дам свобода на изучаването.

647

 ..3..

20 януари 1924, неделя

Царството на животните,

Урок 2

Сега, растителното царство е като основа и условие за развитието на всеки живот, който е проявен на физическата земя. Това благоволявам и ви давам, за което сега давам само в загадка. Аз загатвам само, защото и от части ще проумеете, защото загатването ми е кратко. Ако бихте познавали , имам много да ви предявя, но аз ви обещах, че всичкото време няма да ви стигне. Ако бих благоволил да ви разкрия всичко, нито една минута, нито една секунда почивка не бихте имали, защото извора на мъдростта е велик и простора на човешкия ум е малък, силите на човека са омаломощени. Заради това моите логоси за трите царства са само загадки, само за да познавате и правите разлика, че човешкото царство е от нисшите царства и да познаете, че не човека от животните е еволюирал и с Бога се слива, нито човека, който е роден от Бога може да слезе в нисшето състояние и да се въплъти в животните и да бъде животно. Всичко, каквото е проявил човека е чрез мъдростта на моя Отец и то преди да инволюира в твърдата материя. Когато аз благоволя за трите царства, аз ще ви дам познание за откъсването на Ябълката от първобитния човек. Това ще продължа в кратко от растителното и минералното царства и така ще познаете вашето първоначалие, що е човека. Заради това Отец възлюби човека и ме прояви на света, за да бъда стълба на вечния живот, през тоя живот да мине човека. Аз съм Първий и Последний. Отец ми е в мен и аз съм във вас и вие в мене и докогато аз не разкрия миросъзданието на мъдростта няма да спра моя дух и няма да спра моя зов и глас към вас. Приемете това. Това съм Аз, вашия Учител Христос на мъдростта, Христос на любовта, канара на вашата почивка. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...