Jump to content

10.02.1924. В. Учител. Четене логоса за сем. Стоицеви. стр. 692 – 697

Recommended Posts

692

10 февруари 1924, неделя

Четем логос на семейство М. Стоицеви от Великия Учителят

Във време на общата молитва у брат Ст. Манев, на 21 януари 1924 г., есе. Ем.съобщи, че Великият Учител ни кани на частен логос, който днес изпълнихме в Светилището, в 2 ч. След обяд.

След молитвата имахме помощ от Великия Учител, който полага ръката си върху нас, блажен и говори:

„Мили и възлюблени мои чадца. Давам милостта си и благоволението си на вас и благоволението ми да бъде велик покровител над вашите глави.

Видях чистотата и чистосърдечието на сърцата ви и на душите ви и ида сега да ви засвидетелствам всичко това,което сторихте от любов към малките, немощните и страдащите. Всичко това на мен сте го сторили.

И това, което вие сторихте, вие основахте една велика основа и върху тази основа застанахте вие, за да се слеете с моята любов.

Изпълняват се думите Евангелски върху вас, което рекох: „ Гладен бях и нахранихте ме; гол бях и облякохте ме; жаден бях и напоихте ме; странен бях и прибрахте ме.“

Любезно чадо Михаила, ето, твоята душа ще просветне в моята любов и твоята десница ще бъде благословена

693

..2..

да не оскудее от моята благодат и в твоя дом аз ще застана като велика Кипара, над която ще подслониш главата си ти и твоето домочадие.

Мило мое чадо, ти ми даде условия и тези условия са престола и на този престол Духът ни ще почива. Ти ми даде условия и тези условия са светлина, за да разкрия Духа си в сила на моята любов към всички.

Ти от любов пожертва своя труд, с твоето, което е и мое материално положение, което Аз ти дадох, за да прославяДуха си чрез тебе. Ти отвори твоята щедра ръка и тази ръка аз ще я благословя с мъдростта си и тази ръка ще открие правдата на моя Дух.

Мило чадо мое, знай, че аз съм те благословил още в утробата на твоята майка, за да проявиш делата и с тези дела да посрамиш делата на богатите алчните и мерзавците.

Ти си подготвил твоя минал живот засега и аз те повиках, за да дам дом в Пловдив в сегашното време, гдето ще свършиш връзката от земята.

Любезно чадо мое. Сега разкривам с радост това, което ни вършил в мое име от любов. Никой друг не е вършил това, но ти го извърши в тайно и сега ти давам моето благословение на веки.

Ти не нахрани моя Дух с

694

..3..

един залък и с една чаша вода, но с велика радост от всичкото си сърце, която извира с радост и любов към ближните и мен.

Затова твоя Дом ще бъде извор на благодат и мир чрез моята любов.

За една чаша вода, дадена на мен, аз съм обещал 100 килограма да създам! Заради това твоите мили чада, рожба на моя Дух, ще ти бъдат в слава и благодат.

Няма да бъдеш лишен чрез тяхната милост, защото са записани в книгата на вечния живот чрез твоята любов.

Блажени смирените, защото те ще видят Бога и чистосърдечните, защото Бог ще се прояви в тях. Това казвам пред вас, които стоите пред моя Дух.

Мило чадо Анно, ето този, който е възлюбил твоята душа, той ще ти бъде пътеводител на душата, той ще бъде покровителя и мъдростта в твоята душа. Заради това, приложи заповедта на твоя другар, който носи своето битие още от далечни дни на живота си. Приложи закона, защото този закон носи величието, което е скрито от света и човеците.

Радвай се, защото си избрана и Бог благоволява над тебе и чрез тебе да прояви това, което бе в начало в твоя другар. Даденото на теб

695

..4..

това от твоя другар – любовта, е завета, който носиш от миналия си живот и затова ще се наречеш Аврамова дъщеря – дъщеря на вярата.

А тази вяра ще ти бъде бъдещия храм и на този храм ще се напише: Любов, Радост, Истина, Правда, Мъдрост, Милосърдие, Чистота, Святост.

И сега ви казвам, вие двамата, сте велики стълбове на жертвата и милосърдието. А двата стълба са великите врати, чрез които ще минат множеството човеци, за да намерят вечния живот.

Още малко – едно ти не достига. Приложи търпението! Ако приложиш търпението, ще се изглади всичко и тогава благоволението над теб ще тече като мед и масло, което ще възкреси твоята душа. Не плачи и недей се мълви за много неща. Тури чисто камъче в езика, а това камъче е израз на тайната мъдрост. Пази го като велик завет и чакай благословението да дойде и да ти донесе благоволението на Светия Дух и тогава ще говориш с мъдрост и чистота, без да мислиш какво да кажеш.

Говори и не се смущавай пред мнозина, но покорството към твоя другар, който е покровител над тебе, защото в твоя другар има извор на вечна мъдрост и любов.

696

..5..

Не грижи се за своите деца и тяхното наследство, какво трябва да наследят.

Не бой се, мое чедо, защото моя Отец се грижи за тяхното наследство, а тяхното наследство е царството небесно и вечния живот.

Любезно мое чадо, Михаиле, да изграждаш дом в новото царство, за да влезеш в него тържествено с твоето домочадие. Възвиши в хвала гласа си и хвали този, който стои сред вас.

Весели се, защото позна и ме възлюби, защото виждам изпълнението във всички мои закони.

Бъди благословен с твоите дела и бъди като благословен образец между твоите братя. Аз приех всичко, каквото си правил за моето име и всичко съм записал в книгата на вечния живот.

Съвършената любов жертва всичко, съвършената любов дава всичко, съвършената любов благодари на всичко, съвършената любов е съвършенство на всичко. Заради това сега ви свидетелствам всичко. Каквото си дал, аз съм го приел, защото си го дал от сърце, а сърцето е израз на моята любов, а в твоето сърце аз се подслоних и живея с Духа си.

Винаги съм с вас и в твоя дом. Винаги съм с вашите души и с вашите чада. Затова, не бой се.

697

..6..

Ти няма да се сломиш, защото вярата ти е силна, Духа ти е крепък, волята ти е велика основа.

Бъди с моя Дух и аз ще бъда през всичкото време с тебе и с твоите чада и в твоя дом.

Имайте мир, носете моя мир, защото моя мир е мир на блаженство, благоухание, сила и сияние.

Аз не спомням имената на твоите чада, но бдя над тях и ще ги благословя и ще благоволявам над тях да ги пазя от всичко зло и нечестивия.

И знайте, че всичко, което правите на тайна, то е наяве пред моя Дух и заради това никой друг не е направил това, което вие направихте за мен.

Сега приемете моята радост и радвайте се с мен заедно и аз ще се радвам на всички, които сте тук и с всички други, които още не са тук.

Най-малката жертва за мене е голяма, тя се пише с радост и любов.

Приемете моя Дух, да ви бъде покровител през всичкото време. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...