Jump to content

21.03.1924. В. Учител. Що е четвърто измерение и отговор. стр. 823 – 827


Recommended Posts

 823

 Въпросът по четвърто измерение

 20-ти март 1924

 Що е четвърто измерение?

... Проникване в пространството, сливане с невидимото. Слизането на Духа и проявлението на въплътеното Слово. Побеждаване тъмнината чрез светлината; одухотворяване и оживотворяване нашите тела.

Планът, който четирите Елохими създадоха. Четвъртото измерение ще се приложи сега чрез четвъртия Елохим, който създава вечния живот. Това е свръхчовека, който проумява своята същност. Вечният живот е израз на Любовта – Новото Царство, което твори чрез живота, който произтича от духа.

Кога се даде четвъртото измерение?

Четвъртото измерение се даде в средната епоха, във време създаване Елохимския план на човека от 4 точки.

Кои са измеренията на Отца?

Те са седемте Елохима, проявени първо като Божествена троица: Вездесъщ, Всемогъщ и Всезнаещ – дух, сила и мъдрост и Елохимския план на човека.

Троица – три измерения: Отец, Син и Дух Святий.

Отец, Син, Дух Святий и Човека – Четвъртото измерение.

Г.

Що е четвърто измерение?

Както първоначално плана е сформиран от три точки: Бог, Син и Св.Дух – Троицата, третото измерение, така и Елохимския план е сформиран от 4 точки от четвъртия Елохим, който даде безконечния живот. С този живот даде основата на четвъртото измерение. И когато човека еволюира и се облече в Елохимската материя, той се слива с Духа на Отца чрез Сина и става съвършен като Бога.

2. Кога и в кои епохи са дадени измеренията?

Четвъртото измерение е дадено в четвъртата епоха, когато Бог създаде плана на Елохимите и рече: „Да създадем човека по образ и подобие нашему.“

Кои са измеренията на Отца?

Всичките измерения, откогато се роди Духа от Духа на Отца до сформирането на първия план от три точки, четвърти и прочие, до твърдата материя и сега, когато се облече в светлата материя. Свръхчовека.

825

..2..

 21 март 1924, петък

Отговори и изяснения на четвърто измерение.

План, който ще облече човека и ще стане свръхчовек. И той ще бъде четвъртото измерение на върховната мъдрост. Така ви казвам, затова ви подготвям, защото чрез вас аз ще туря основа за бъдеща основа – четвъртото измерение. Четвъртото измерение е положителната мъдрост, на която ще се напишат невидимите и непроявените закони. Четвъртото измерение – камъка на мъдростта. Аз затова съм дошъл на Земята, за да дам четвъртото измерение, за което аз сега само загадка ви давам, за да имате понятие. И когато аз ви проявя четвъртото измерение, да знаете кое е измерението и какво се съдържа в него. Защото сега е времето и епохата, за да се осъществи четвъртото измерение. Но сега ви казвам, че четвъртото измерение ще бъде човека и това четвърто измерение ще се прояви в макрокосмоса като велик закон. Този закон аз ви го проявих в началните уроци, но вие не проумяхте, дадох ви го в план и върху този план Елохимите градиха. За да познаете четвъртото измерение, когато човека е бил още в четири точки, аз приготвих четвъртото измерение. Но когато Отец и аз благоволим, ще ви дадем върховната тайна, която се крие в четвъртото измерение. Това ще бъде в последните уроци от всичките велики заседания. Затова да бъдете готови и това, което аз ви проявих, приложете го като мъдрост в ума, като знание в духа и като истина в душата, като положителност в сърцата.

Върху четвъртото измерение никому и никъде не съм проявил. Това проявявам за първи път на вас, защото четвъртото измерение ще бъде човека, който ще се слее с живота и ще образува истинската мъдрост, творческата сила, която произхожда отначало от първото измерение и се осъществи като сила, като действие и като живот.

826

..3..

22 март 1924, петък

Изяснение на четвъртото измерение и отговор.

Затова Давид казва:„ Аз рекох Богове сте.“ Но и това да знаете, да бъдете съвършени ученици във всяка тайна. Ученикът трябва да бъде ключа на тайната и съвършен в мъдростта. Всичко, каквото чуе от Учителя си, да го приложи като закон в себе си. Затова рекох преди 2000 години:„Всичко, каквото чух от моя Отец, проявих ви го и много неща има да ви проявя, за които неща вие не бяхте готови преди 2000 години.“ Не можехте да носите, но сега ще носите, защото възмъжахте в науката на мъдростта. Затова ви давам великата истина, която криех още от самото начало в себе си. Ако сега ви загатнах за четвъртото измерение, това е само външната страна, но душата на измерението, аз няма да ви проявя, защото в самата дума има сила и основа. За да бъдете готови, аз ви насърчавам.

Това измерение вие го носите още от вашето начало. Кое е вашето измерение? Образ, подобие, живот и материя. Ето тези са четирите точки, които сега ще проявя.

Четвъртото измерение взема формата във вечния живот и образува силата на мъдростта. Сега толкова ви давам, за да проумеете и когато вие проумеете, сърцата ви ще се изпълнят с радост и ще познаете целта на своето предназначение. Сега ви казвам целта, за която ви приготвям. Сега вие ще кажете: „Ние, които слушаме гласа на Господа, ще образуваме четвъртото измерение!?“ - Вие ще бъдете основата и от всеки ще взема по една част, от които ще образувам четвъртото измерение. Затова, радвайте си и стремете се към живот и сила, защото вие не знаете плана, който съм предначертал пред вашия живот. Това ще бъде съвършенството на човека, за да бъдете съвършени, както моя Отец е съвършен, ще стане четвърто измерение на всичките закони и това измерение, като закон действащ,

827

 ..4..

23 март 1924, петък

Отговори и изяснения на четвъртото измерение.

ще се прояви тук. Затова аз ви давам тези уроци сега – непроявените думи в девет точки, чрез които ще проявите всичко това, което сега ви проявявам. Няма сила, която да не проявя, няма мъдрост, която да ви не проявя и блажени сте, ако вие устоите. Ако вие се отклоните, всичко ще вдигна от вас и ще останете в тъмнината, в суетата на суетите или ако проявите тайната, която ви проявявам. Тези тайни аз ви проявявам през време на уроците, а не във великите заседания. Ключовете поверявам на достойния ученик. И така, ще се изпълнят моите думи:„ Доста е на ученика да бъде както учителя си!“. Ако имате любов, ако искате да знаете през тази година, за да се запазите от всяко зло влияние от събитията, които има да бъдат – бъдете единодушни, призовете Духа ми и аз ще дойда и ще ви дам насърчение, за да бъдете готови.

Приемете моята любов, аз съм вашия Велик Учител, който съм на Земята, но аз от Земята не ви говоря, но с Духа си ви говоря и ви подготвям за целта, която има да приемете.

Любезни мои чадца! Изливам своята любов и мъдрост на моя Дух. Мъдростта е духа на моя Отец и аз ви говоря от тази мъдрост, тази мъдрост да се благослови върху вашата мъдрост, защото вашата мъдрост е основа на тази мъдрост, която ви проявявам. Приемете благословение от моя Отец, който сега ви благославя. Вие сте влезли в линията на четвъртото измерение. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...