Jump to content

22.03.1924. В. Учител. Събитията през 1924г. стр. 828 – 831

Recommended Posts

828

22 март 1924, събота, 14 д. 7 ч.в.

Събитията през 1924 г.

Логос от Великия Учител

( написано с чер молив встрани – Случката и гонението на Учителя започна от 28 март, а брат Стефанов се помина на 27 март и духовен. отказа да го погребе. Зъболекар Стоицев)

Спасителят простира ръцете си към наси ни благославя.

Любезни и благословени мои деца, деца на моя Дух, деца на моята Любов, деца на моя Живот. Аз ви събрах в този живот, в тази любов и в моя дух, за да ви запазя от всяко зло влияние, което иде да погълне човечеството. Затова аз дойдох да избера своето избрано число и да ги запазя от всичко това, което има да бъде и чрез това число да образувам ново царство на правда, мир и любов.

Сега, аз ви известявам,през тази година ще имате преследване от съвременните църкви и всичкото зло, което ще се върши чрез тях, то е от лукаваго. Ще въстанат против делото и против мен, но вие въоръжете се с тази любов, която ви проявявам. Не бойте се, защото делото, което съм основал, на което и вие почивате е неразрушимо, защото това дело почива на общата и здрава канара, канарата на великата мъдрост. Преди умножаването на злото и беззаконието, молете се да се избегне силното кръвопролитие. Ще им се даде болести смъртоносни, от които вие няма да вкусите, ще бъдете запазени, ако спазите закона на великата любов; ще ходите в слънчевата светлина, тази светлина, която ще ви дава жива енергия да побеждавате всяко зло, което е настроено против мен и против вас. И ако вие устоите и опазите думите на всичко това, аз съм Царя на правдата, вие сте воюващите сили, тези сили, които вие ще приемете отгоре. Оръжието ще ви бъде любовта, мълчанието, кротостта, истината и въздържанието. Това е, с което ще побеждавате и ще воювате с правдата и ще победите злото. Злото през тази година ще вземе надмощие, беззаконието ще се развие в безмерие, на което няма да има край и начало. Ще ви дам благословение на хляб и вода, ще ви дам благословение и на плодове и живот. Затова казвам ви, укрепете се, защото събитията

829

..2..

22 март 1924, събота

Събитията през 1924г.

настават.Те са пред прага на своите двери. Ще искат да турят ръце и на вас, за да вземете участие в това кръвопролитие, но аз ще ви запазя, защото вие, окултните ученици на любовта да не вземете участие в тази мерзост и да не опетните живота в кръвта на неправдата. Сатана е застанал, като цар на правдата и като съдия на злото и той е корена на човешкото сърце. Той действа със своето войнство и ангелите и вашите братя воюват против неправдата с оръжието на любовта, на духа и на правдата. Но сега, знайте вие от Писанията, че мъдростта на запустението е настъпила, там, където аз ви известявам. През тази година ще носите виделината, тази виделина, която е нежната белина и ще си съградите аура, тази аура, в която ще заживеете и ще бъдете запазени. И всеки неправеден, който се докосне до вашата аура, ще изгори. Тази година ще приложите абсолютната чистота и покажете на човеците, че прилагате закона на правдата, тази правда, която е свързана с Божествения Дух. Ако вие сте силни в молитвите си, ще отмените чрез молба това кръвопролитие, което стои пред прага на своята съдба. И сега, аз ви казвам, че ще настанат силни и топли дни и човеците, които живеят в своите беззакония ще се стопят. Една част от житните зърна ще бъде изгорена и няма да дадат плод, защото когато сеят, лукавия сее чрез тях и сеитбата им е плод на техните дела, но вие не ще бъдете така, няма да бъдете изоставени и няма да се лишите от нищо. Не бойте се от това, което ви съобщавам, защото то трябва да бъде. Слънцето ще даде своята топлина, за да унищожи неправдата и законите, които ще носят мерзостта на запустяването. Времето влиза в своята сила и

830

..3..

22 март 1924, събота

Събитията през 1924г.

ето днес, първия ден на годината, небето е помрачено покрито с облаци и мъгла, това е знака на плода на човеците. Затова ви казвам да се сплотите и в една любов и един живот и да бъдете част от моята канара, защото тук Назарет ще се прослави, ако изпълните всичко това, което аз ви завещавам. Тогава ще бъдете велики герои, ще носите знанието на вечния закон, който всичко подновява.

Любезни чадца мои! Това ви казвам, че ще настъпи през летния сезон, юни, юли и август ще дадат своя плод. В това време, вие имайте сплотеност и където сте вие събрани в мое име, там съм и аз. Никога няма да бъдете без мен, но където и да бъдете, в което място и да ходите, призовете духа ми и аз ще ви бъда на помощ.

И сега, първият ден на тази година, аз ви поздравявам с нови сили, с нова мъдрост и нов живот и поставям завет между вас: да носите абсолютната чистота, великата любов и закона на великата истина. И така ще съградите новия храм, в когото бъдещото поколение ще се покланя с дух и истина, с правда и мир на моя дух. Заради това ви казвам, дерзайте, ще победите всяка неправда, но вие ще се облечете от днес с тази аура и ще запазите невредимо вашето тяло и ще имате здравето запазено във вас от това, което има да бъде и от което има да вкуси човечеството. Всичко това е плод на техния живот и на техните дела. Сега умовете на човеците са разлюлени. Люлеят се народите и колебаят за нови кръвопролития. Това върши човекът враждебник. Размесил им умовете както във времето на Вавилонската кула. Сега, ако вие устоите, ще запазите вашето Отечество, над което съм поставил моето дело. Всичкото

831

..4..

22 март 1924, събота

Събитията през 1924 г.

зависи от вас. Ако вие не устоите, Българската земя ще попадне под плен. Здраво стойте на поста си, за да се укрепи делото, което Отец ми е проявил чрез своя дух, със своята мъдрост. На вас давам сила да побеждавате. На цялото братство давам мъдрост да управлява живота си в любов.

Благославям всичките ваши братя и вас, да имате една любов. Както ангелското войнство е на степени, така и вие сте на степени, определени на земята. Всяка степен действа по своята сила и по своето назначение на общата и колективната любов да съгради царството, което ви проявявам. Аз съм Великия строител, вие сте деятелите – работниците, аз съм великия архитект, вие сте съградителите на новото царство. Давам ви благословението си, поставям ви на великото дело като на канара и поверявам делото си на вас, защото носи велико бъдеще за вас и за човеците. Аз съм дървото на живота, посадено между вас, ражда плод всеки месец, храни душите ви, а листата на дървото са за изцеление на всичките народи. Моите мисли и благопожелания са здраве и вечен живот за човечеството. Поздравявам ви с новата сила през тази година, благославям ви със силен дух и вечна енергия през тази година. Давам своето благословение да принесете плод и с вашите плодове да нахраните по-малките братя и сестри. Благославям ви да имате живот и чрез живота проявите мъдрост и любов и така ще се благослови моя дух чрез вас, за да бъдете образ на всяко дело, а всяко ваше дело да изрази вечния живот, който ще наследят тези, които приемат думите ви. Аз ще направя завет с тях. Днес ви поздравявам с новия ден на тази година, с нова сила и с вечния живот. Аз съм вашия Учител Христос на правдата, Господ на истината и великата любов.

Може ли да казвам в прикрита форма за събитията?

Любезни мои чадца! Можете, но без да проявите личните събития, но в обща форма, че края е близо и велики събития се очакват, тези събития, които ще осъдят неправдата на човеците. Аз ще действам чрез вас и думите ще заключа, за да проявявате външната страна на вашите по-малки братя, тогава вие ще бъдете спасителния

???????????? недовършено

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...