Jump to content

06.04.1924. В. Учител. Урок трети от Деветте точки. стр. 850 – 852


Recommended Posts

850

6 април 1924, неделя, 14 д.7 ч.з.

Логос от Великия Учител

УРОК 3,

Деветте точки.

Да бъдете благословени от Духа на моя Отец, който пребъдва в мен и над вас. Той е който благоволява във всичко над всичко.

Сега, аз ще благоволя към трети урок. Вземам символа на 153 риби като ключове, необходими за вас, да ви ги предам, понеже времето е близо и са необходими за вас. Както ви казах, броя и числото на рибите е ангелската еволюция. „Хвърлете отдясно“ - е хвърлената идея, за да уловите мъдростта. За да уловите мъдростта трябва да ви поверя точките, чрез които ще минете и тези точки са пътя на вашата еволюция и този път е възходния, който е начертан с най-великата мъдрост, която произхожда още отначало и се прояви чрез пътя на живота.

Любезни мои чадца! Уроците не съдържат велика мъдрост, но съдържат сила в себе си, и сега аз ви запознавам с тази сила, с която ще действате, за в бъдеще. Третият урок е Третия ключ, който е включен в този урок. Аз ви го поверявам и вземам думата от миналите уроци и образувам ключ: „Иведанимах“. С този ключ вие ще застанете на върха на една планина и ще вдигнете дясната ръка, с която хвърляте идеята отдясно на ладията, за да уловите силата на тази мъдрост. С издигането на ръката ще изговорите бавно :“Иве дани мах“. С тази дума ще дадете нова светлина, с която ще поразите нечестивия, а тази дума е оръжието на духа с душата. Тази дума е израз на мъдростта и любовта, с която твори и създава. С тази дума вие, когато застанете между вашите противници, ще вдигнете бавно своята ръка (с дланта отворена право нагоре) и ще изговорите думата и всичко невидимо ще бъде видимо. Тогава вашата материя ще се видоизмени и ще блъсне човека, който е скрит във физи-

 851

 ..2..

 6 април 1924, неделя

Трети урок,

Деветте точки.

ческа материя. Третият ключ, аз го вземам от миналите уроци. Трите ключа образуват : мъдростта, силата и живота – Отец, Аз и Духа, които пребъдваме в третия урок. Ние сме ключовете във вашите свръхсъзнания и самосъзнания. Затова, аз посочвам рибите 153-те, символа на Деветия ангелски чин, които ще се сплотят със своето подобие във вашите души и ще бъдете непобедими, силни, но казвам ви: не изговаряйте преждевременно думата. Когато дойде определеното време, аз ще дойда и ще развъртя ключовете и ще отворя възходния път, за да се прояви мъдростта на 153 риби. Морето е символ на физическия свят в тази планета, в която съществуваше Петър, вашия брат и символ на камък, над когото съграждам бъдещата църква. Голотата на вашия брат е несъвършената до днес мъдрост в него. Неулавяне рибите по определеното време е символ на непотвърдената мъдрост от духа. Влизането в морето и препасването му с връхната дреха, Петър сега е застанал и облечен с върховната мъдрост и влезе в света, в този свят, в бурното море и сега хвърля мрежата отдясно. Хвърлянето отдясно на ладията е символ на хвърлената идея, идеята, която изхожда от Върховния Отец. Символът на ладията е бъдещата църква – съграждането на новото царство. Символа на 153-те риби е върховната еволюция, възходящия път и съвършенството на учениците. Затова всякой ученик ще бъде усъвършенствуван както Учителя си.

И сега ви давам тези ключове, за да дойдете в това съвършенство, за да не се ограничаватев своята материя, но с душата ще се освобождавате и ще вършите върховното дело тука, долу на Земята. Затова аз ви давам тези уроци, ясни доказателства, не ги забулвам в дълбока мъдрост,

852

6 април 1924, неделя

Трети урок,

Деветте точки.

за да бъдат ясни и познати от сегашния ваш ум.

В четвъртият урок аз ще ви дам тайната на разложения огън на рибите турени в огъня и хляба. Там е четвъртия ключ и този ключ не е проявен до сега нито в миналите уроци. Аз вземам само три ключа от миналите проявени думи чрез духа на моя Отец (Учителя написва числата отгоре надолу 100, после 50, после 3. Начертава и образува един триъгълник без основа и още един отдолу нагоре, също без основа. Отгоре написа „изходния път“ и отдолу „възходния път“).

Сега аз спирам до тук. Аз ви давам всичко на факт. Ако устоите всичко – ще бъде. Ако един не устои, казвам ви, делото се забавя на вашата мъдрост и еволюция.

Затова колективното ваше сплотяване и идването на духа, който ще образува силата и новия живот. Сега ви благославям да имате успех и сърдечна вяра, щото с вярата ще побеждавате, с вяра ще давате живот, с вяра ще живеете и с вяра ще ходите непоколебими в истинския път. Аз дойдох и начертах пътя на истината. Благославям ви да имате радост в живота, защото в света няма радост в живота им. Животът им е помрачен, а вие с радост ще изявите живота и когато видят вашите дела, ще прославят Отца, който е горе на Небесата.

Любезни мои чадца! Има много да ви говоря, не само с моя дух, но моя дух чрез вашите братя, които не съществуват с тела, но с духовете си са с вас. Ако морето може да се изчерпи, така ви казвам и логосите са неизчерпаеми, защото Небесата са препълнени с логосии закони. И както дъжда е пороен над земното лице, така и логосите са поройни, но вашето време е малко и непоносимо. Затова, което сега духа ми благоволява. Ако вие искате от любов да чуете благата вест на вашия брат Архангел Гавраил, приложете с радости чуйте благовестта към вашите души. Мир и любов ви давам. Вашата любов да бъде моя любов и моята любов да бъде ваша любов. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...