Ани Публикувано 29 Май, 2019 Сподели Публикувано 29 Май, 2019 865 13 април 1924, неделя, 18 д. 6 ½ ч.з. Логос от Великия Учител Четвърти урок, Деветте точки, Четвърта точка. Благословени мои чадца! Отец благоволява да се благослови мъдростта на Неговия дух върху вашия дух. Вашият дух да възрасти, да се разшири и мъдростта да прозябне вътре във вашите умове, за да се прояви това, което Отец благоволява сега над вас. Любезни мои чадца! Аз пристъпвам към четвърти урок, този урок, който дава живот, съвършенство на всяка мъдрост във вашия живот. 153-те риби имат съотношение с човешкия дух. В рибата е включена върховната мъдрост, а върховната мъдрост носи еволюцията на човешката душа. Аз ви рекох преди 2000 години: „Когато дойда в своето царство с всичките светии, ангели и архангели, вие ще седнете отдясно и ще съдите всичките народи и племена!“. Това е значението на 153-те риби, това е символа на хвърлянето отдясно. За рибата условието е водата, за човека условието е въздуха. Двете неща – вода и въздух съдържат един смисъл. Водата е благодатта, въздуха е силата. Рибата се движи във водата с нейните две перки, отваря пътя на нейната еволюция. Човекът отваря въздуха с любовта. Това са неговите перки, с които лети нагоре. Заради това на човека са дадени най-великите условия, за да възраства чрез любовта в божествената мъдрост. И сега, с мъдростта и с любовта възраствате, защото любовта е живота, мъдростта е основата на всеки градеж. Вие ще градите върху тази основа и когато вие застанете върху тази мъдрост, да започнете да градите, ще градите чрез Духа, който изхожда от моя Отец. Сега много работи има, които не проумявате, защото ще действате с Духа, ще вършите висши дела и всяко ваше дело ще се засвидетелствува пред народите 866 ..2.. 13 април 1924, неделя Четвърти урок, Деветте точки, Четвърта точка. от Божия Дух. Затова аз сливам 153-те риби с Девети ангелски чин, свръзката им с човека, съвършенството на душата, емблемата на любовта, сливането с духа. Това е смисъла и живота на човека долу на Земята. Сега вие сте събудените, възкръсналите и аз говоря на възкръсналите с мъдростта на духа си. Спящите ще спят и не ще проумяват, но това благоволение е на вас, защото приготовлението над вас е велико. С това приготовление ще посрамите света, с това приготовление ще посрамите съвременните църкви и служители, с това приготовление ще отворите умовете и горко ще заплачат за тяхното дълбоко заблуждение от лукавия. И така още ви рекох преди 2000 години:“Ако речете на тази гора, насади се на другаде, ще ви послуша!“ Бурите ще ви се покоряват. С какво? Когато застанете върху тази положителна мъдрост, ще извикате с висок глас на бурите, които вълнуват морето, замята и човеците: „нотивеире емваха“ - забранявам, млъкни и изчезни; „сотнамихра ихирем“ - тишина да застане с духа на мъдростта. Затова аз усилвам духа си над вас, защото ако духа ми преди 2000 години рече на морето да млъкне и бурите да спрат, това принадлежи и на вас. В четвъртият урок се включват две точки, две изражения (изречения): да изчезне, да млъкне и да настане тишина. Тези два ключа са велики, но казвам ви пазете закона на всяко мълчание преди да настане и настъпи момента. Ако вие преждевременно изречете и отключите думите на върховните ключове, не ще имате успех. И ако вие устоите, но това да знаете, че ако един от вас отстъпи от сегашните уроци, които ви давам, ще бъде отговорен пред духа на моя Отец, защото става на третата част разрушение на делото чрез 867 ..3.. 13 април 1924, неделя Четвърти урок, Деветте точки, Четвърта точка изпълнението и отстъплението на Божествените закони. Любезни мои чадца! Аз малцина ви избрах, за да открия тайната, за да ви дам ключовете. Ако така да не бе, аз бих събрал хиляди пред моя дух, но вас избрах, за да посрамя тия хулители, престъпниците на моето дело. Затова ви казвам, дерзайте напред, няма да изгубите, живота ви е в моя живот. Аз осигурих вашия живот чрез мъдростта и любовта на моя дух. И казвам ви: спънки ще имате докогато постигнете и успеете в предназначеното дело. Изпитите в живота ви ще бъдат необходими, но дерзайте, аз победих и вие ще победите. Ако хулите отправят против мене си, против духа ми, колко повече против вас. Това го върши нечестивия, за да разруши делото, което Отец ми гради и аз проявявам, не ще успее, защото делото е силно и крепко. Тази благодат е дадена, за да се засвидетелства всяка истина от духа. Тези, които ме следват, не познават законите на великото движение, но аз ви казвам да се пазите от буквата, защото буквата свързва човека и го прави неподвижен в мъдростта на духа. Сега заради вас е условие въздуха и духа, за да може да възрастите, за да дойде всеки успех, да се засвидетелства чрез подвига и труда на вашето действие. Приемете всяко благоволение мое. Моето благоволение е велико над вас. Приемете моята любов, която е закрила над вас. Приемете мъдростта на Божествения дух, защото е път отворен пред нозете ви. Приемете благословението на моя Отец. Аз съм вашия Учител Христос на любовта, който изпълва със светлина целия мир. Амин. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване