Ани Публикувано 29 Май, 2019 Сподели Публикувано 29 Май, 2019 875 22 март 1924, 8 ч. вечер При изучаването ПЛОДЪТ НА БОЖИЯТА ЛЮБОВ. Мнозина запитват откъде иде човека и накъде отива, какъв е неговия произход.ЧОВЕШКАТА ДУША Е ПЛОД НА БОЖИЯТА ЛЮБОВ. Тъй както човекът се е изявил досега, той не е това, което вие знаете, той не е това, което виждате. Това, което се проявява, то е само външната страна на Любовта. Следователно, всичко онова, което вие мислите, което чувствате и което действате, то е израз на БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ. Ако хората не разбират тази любов, то вината е тяхна. Един използва любовта по един начин, друг използва любовта по друг начин. Следователно, онзи, който използва правилно любовта, има добри плодове, онзи, който използва любовта по крив начин, има лоши плодове. И от това се раждат двете противоположности. Едната противоположност произвежда страданията, а другата противоположност произвежда радостите. Страданията, това са положителната страна на живота. Да страда човек, това значи да бъде положителен. Но страданието само по себе си руши. Ако ти би бил същество, което само страда, ти би унищожил света в един ден. Вследствие на това, радостите пък, които са негативната страна на живота, те градят. Следователно радостите в живота идат да възстановят, да балансират или да видоизменят онези разрушителни сили на страданието и да донесат добро на душата. Това е правилното схващане. Всеки един от вас може да провери това. В него няма абсолютно никакво изключение. От момента, в който вие съзнаете, че сте плод на БОЖИЯТА ЛЮБОВ, щом така вярвате, мислите, чувствате и действате, вие ще усетите в себе си едно разширение и светлина и сила ще дойдат. Щом мислите обратно, непременно ще дойдат тъмнина, стеснение и ограничение. Тогава идват всички тия ограничения и страдания. Сега, мисля, между вас няма какво да се зараждат въпросите: кой е Христос 876 и какъв е Христос, това е само външната страна.... Христос по външен начин, физически не може да се познае. Но какво може човек да обича? Ако рече човек за физическото да ви обича, вие не сте Бог знае какво красиво нещо. Хубавото у вас – то е скрито вътре и онзи, който разбира, той ще види вашата душа. Тя е Божествена, тя е винаги скрита. Тъй щото, когато един ангел дойде на земята, той не гледа на вашите тела. Тялото, това е една обвивка, в която Божествената любов ще се прояви. Всеки един ангел надниква в човешката душа и като надникне, той се радва, защото вижда как човешката душа расте и се развива. В човешката душа се отразява Бог. Ангелите виждат Бога само в човешката душа. Другояче (по друг начин) не могат да виждат Бога. За тях той е само една необятна светлина. Когато дойдат до човешката душа, те виждат Бога, тъй както вие виждате лицето си в огледалото, а те се радват. Затова ангелите слизат на Земята. И ако те не виждаха Бога във вашите души, ако вие не бяхте огледала, те не биха слезли на Земята. Ни един ангел не би опетнил и най-малкото си пръстче, но за да видят Божието лице, те идват. Така е наредила Божията промисъл. И те считат това, което са видели в човешката душа, че компенсира всичките им страдания. И тъй, вие трябва да се радвате, трябва да имате вяра. Аз казвам, любовта – това е основата на живота, върху нея градим. Любовта внася живота. Вярата, това са стените на този живот, това са силите, които действуват и градят. И покриват това с надеждата. А този е домът, който се съгражда, той се нарича Дом на Божествената любов дето Бог живее. Той се нарича храм Божий. И следователно, свещен е за нас този покрив, който е направен от надежда. Тези стени, които са направени от вяра – и те са свещени. И тази основа, която е направена от любов – и тя е свещена. И онзи, който барне да разруши тези стени, тази основа или този покрив, всичко е свършено с него. Трябва да знаете, че зданието, в което живеете 876-а е свещено. Затова казва писанието: „Вие сте храм Божий, Дух Божий живее във вас“. То е казано и повече от това, но това е достатъчно. И така, вие всички сте плод на Божията любов. И когато вие повярвате, аз мисля, че вие вярвате; когато вие залюбите господа, и аз мисля, че вие го любите; и когато вие имате надежда в Бога, и аз мисля, че вие имате надежда, това е единственото нещо в реда на вашето развитие. По някой път у вас се зараждат онези криви схващания. Някои от вас са по възрастни, а някои като малките деца, не им държат краката. Направят някоя погрешка, но това е в реда на нещата. Ние не считаме това за недостатък. Всяко дърво, което Бог е посял, нас ни радва. Това, което нас ни радва, то е онзи растеж на душата, то е Божественото, което трябва да расте. Следователно, душите, които са вложени във вашите тела, това, което вашия дух може да прояви в душата, то трябва да ви радва. Затова, казва псалмопевецът: „когато видя лицето Ти, аз ще бъда напълно доволен.“ А това лице можем да видим вътре в своята душа, която отразява Божественото. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване