Jump to content

Recommended Posts

ШЕСТАТА РАСА

Хората на Шестата раса са деца на възкресението. Възкресението е изявление на Христос, на Синовете на Светлината, пробуждане на едно ново съзнание в човечеството, отворено към вселената, към Невидимия свят и към душите на ближните. Темата за възкресението ще разгледаме на друго място. Тя засяга дълбоки трансформации в ума, сърцето и душата на човека.

Идването на Шестата раса се свързва с работата на светлите същества върху съзнанието на човечеството, вследствие на което се създава нов тип човек с нови идеи и стремежи, с нов начин на живот, с нова култура.

Ония, които се сподобят с възкресението, те ще станат ядро на Шестата раса. В тях ще се проявяват ония съвършени небесни души, докато ги укрепят в Божествения живот. Защото хората на Шестата раса, като минат през възкресението, ще станат светли същества, които владеят силите на материята, могат да стават видими и невидими, могат да пътуват в космичното пространство без механични средства и пр. Тяхната икономика ще бъде неотделима от творческата сила на тяхната воля, която е в сила да материализира и дематериализира техните идеи.

В темата за Шестата раса също ще вникнем по-дълбоко в специално изследване.

В България се дава знанието за културата на Шестата раса; а славянството според космичния закон, като шеста подраса на петата бяла раса, ще бъде ядро-зародиш за формиране на Шестата коренна раса.

Днес физическите типове на Шестата раса са най-развити в Америка, Англия и Германия.

Учителят казва:

„В Америка се строи физическия тип на шестата раса, а в славянството - духовния тип на шестата раса. За в бъдеще Америка и Русия ще се съединят в едно. Тях ги делят само осем километра на север.“ [58, с. 324]

В настоящата книга се налага да споменем за Шестата раса, защото тя е един нов елемент, нова сила, нова идея в човечеството, която ще отвори съзнанието му за нови, по-дълбоки полета на живота, да потекат в неговия организъм нови сили и стремежи, които да го спасят от настоящото саморазрушение. Спасението на човечеството е в новия тип хора, които живеят сред него. Те са деца на Шестата раса, която слиза от идейния свят - семенца, от които ще поникне новото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...