Jump to content

Вивисекцията


Recommended Posts

ВИВИСЕКЦИЯТА

Аз изтръпвам, когато мисля за нея! Възможно ли е човек тъй да се заблуди в своите празни умувания, че да върши това научно престъпление?

Човеко! В твои ръце бе поверена грижата за немите беззащитни същества, за да ги издигнеш до по-висше състояние. Те са твоите по-малки братя - всички сте едно семейство в Промисъла на Създателя.

О, хора! Обвинявам ви в престъпление! Не само, че сте поробили, отнасяте се лошо и експлоатирате беззащитните същества с егоистична цел, но и ги умъртвявате чрез глад, замразяване, пържене, осоляване, печене и ги дерете живи: тях, създадените от Бога! Безсъвестно сте се омърсили с кръвта на агонизиращите, чувствителни и предчувстващи същества, причинявайки им мъчителни болки, благодарение на подлата и прокълната практика на вивисекцията. Вместо по-големи братя и любещи ръководители, вие станахте за тях безжалостни мъчители и порочни животни. Всичко това продължава и днес. Смилете се над своите бедни по-малки братя, хиляди от които служат за експерименти. Но в края на краищата имайте голяма милост към тези заблудени експериментатори, тъй като резултатите от преднамерената им жестокост ще бъдат ужасни. Никой не ще може да снеме от плещите им това, което след смъртта и в другите бъдещи животи на земята ще се наложи да понесат. Всяка постъпка влече след себе си последици - такъв е законът. В резултат от огромния страх на тези измъчени животни, се създават много причини за страдания. Всичко това ще Трябва да се отрази на мъчителите, за да може чрез страданието да се научат да щадят и защитават всички живи същества. Имайте милост и към тях!

Но не отбягвайте личната си отговорност, тъй като вие поощрявате и оправдавате вивисектора в нечовешките му действия. Чрез жестокостта си (нека нейният произход да бъде от вековете на далечното минало) сте създали в света на високо-етерната материя мисъл-форми, които,събрани в едно, усилват ужасните наклонности на експериментатора. След това, благодарение на вашето одобрение (или като резултат от полусърдечния протест, или просто на изразеното безразличие по този жизнено-важен въпрос) се явявате съучастници в това престъпление!

Вие одобрявате вивисекцията, защото предполагате (макар и погрешно), че тя ще помогне за лекуване на болести. Помнете тогава: Болката и болестите се явяват като резултат от нарушаване на закона на любовта и не могат да бъдат преодолени чрез нарушение на същия този закон. Космическият закон на Любовта и правосъдието не може да бъде отминат.

Може би, все пак, вярвате, че вивисекцията ще помогне за продължаване на вашия живот, или живота на близките ви? но даже, ако това би било вярно и възможно.Аз бих предпочел по-скоро да нямам тяло за своето изразяване, отколкото да имам тяло, поддържано с цената на страданията на някакво същество! Този възглед трябва да стане ваш, ако желаете да вървите с Мене!

Вашите закони забраняват убийството, но вие, все пак убивате убийците по закон! Само неуравновесените умове могат да смятат това за логично! Но на човешките умове и закони, и на едното и на другото не достига съвършенство, и още повече не им достига чистота. Когато Аз бъда роден в децата на Бъдещата Раса, умовете ще бъдат по-чисто и няма да има закони, но ще има само един закон - Законът на Любовта. Те ще живеят с този закон и не ще се нуждаят повече от закони, чиито автори са хората. И те ще знаят повече, отколкото сега може да знаете вие.

Но дори вие би трябвало да знаете, че в престъпника собственикът на тялото е болен, че съществото у него е отговорно за престъплението, което е извършено от него, съществото се е възползвало от тялото само като инструмент. Можете да убиете тялото, но самият човек продължава да живее. Вие освобождавате този човек, който след екзекуцията става още по-опасен, отколкото когато и да било. Изпълнен с отмъстителни и човеконенавистнически мисли, несдържан вече от нищо, той разпространява зловредното си влияние и върху други. Без да го лишавате от тяло, можете да ограничавате изявата на престъпните наклонности, пребиваващи в неговото същество, да го контролирате и най-после да го подобрите.

Обаче, ако е освободен от физическата си обвивка, без човешки контрол, той е привлечен от тези, които притежават подобни пороци и същите наклонности. Чрез влиянието си той засилва лошите им наклонности и ги подтиква за престъпни дела, използвайки ги като оръдия на своята воля, като проводници на своето отмъщение. По този начин посоченото убийство размножава убийците. Затова, не лишавайте от живот дори престъпниците. Тяхната смърт няма да ви помогне, както няма да помогне и на тях. Ограничете тяхната свобода на действие, докато лекувате душите им. Отнасяйте се с тях като с болни, защото теса морално болни. Техните души са млади - каквито са били някога и вашите, слаби и невежествени. Дайте им нещо от вашата лична мъдрост от вашата морална красота. Прилагайте закона на Любовта. Ако наистина сте по-зрели, по-напреднали същества, то ваш дълг е да помогнете, да насочите, да ги научите на любов. Но, ако продължавате да наказвате и презирате, тогава в развитието си не сте много далече от престъпника. Тогава сами сте виновни за недостига от разбиране и любов, което е причина за всяко престъпление.

Не трябва да има лов - било заради спорт или обичай, там, където Аз ще се проявя. Който върши това или става причина за това, извършва сериозно престъпление срещу Моя морален закон, който всецяло се основава на Любовта.

Скъпите кожи, които тъй обичате, защото струват толкова много (защото цената име била страданието и съществуването на животните) действително ще ви струват скъпо. Украсяващите ви пера, изтръгнати от убити, понякога само ранени птици, чиито гнезда с малки пиленца остават на произвола на съдбата, само за да можете да се разхождате с модерна шапка. Кожата, взета от телата на неродените, изрязаните от утробата на майките си, за да дадат на ръцете ви по-меки ръкавици! Самата гледка на всичко това причинява болка, и там, където подобни неща се употребяват, съм длъжен да оставам на разстояние.

Нима не разбирате, че подобни украшения носят проклятие със себе си, че всеки, който ги докосва от тщеславие или ненаситност, ще бъде подложен на фаталното им влияние. Нима не разбирате, че вашето преклонение изглежда отвратително безвкусно в очите на всеки, който като Мене може да вижда и чувства болката и мъчението, свързано с тях. Вие и мнозина като вас, основавайки се на моралните си принципи и добросърдечност, никога не бихте се решили да извършите със свои ръце това,което допускате да вършат други за вас. Но вие сте също толкова виновни, поради недостига на любов, както и този, който извършва убийството за вашия комфорт и удовлетворение.

Убийството със спортна цел, за развлечение, е нещо много жестоко, неразбираемо за всички деца на Идещата Раса.

Бродили ли сте някога в полето или гората през приятен топъл ден, когато над вас се шири синевата на необятното небе, а по дърветата, по буйната зеленина се гонят златните слънчеви лъчи? Би ли могло всичко това да вдъхнови за убийство? Натъквали ли сте се някога на кървави следи, оставени от ранено животно, или може би сте намирали умиращо създание, заловено от железните челюсти на капан, коварно скрит сред меката трева? Съзерцавали ли сте безсилната борба и агония на животното, което напразно се мъчи да се измъкне?

Бихте ли могли тогава да отидете и да убиете тези същества, обичащи слънцето и живота, да убиете същества, които подобно на вас са щастливи от живота си? Но и за миг не допускайте, че ще може да се доближите поне мъничко до Мен.

Бихте ли могли да отидете и да издебнете нищо не подозиращите живи същества и да ги убиете от засада, за да можете, в компанията на приятели, да се хвалите с количеството на убитите от вас?

Тогава вървете и извършвайте тези неща, щом сте безсилни да противостоите на желанията си, които ви карат да жадувате за убийства и кръв.

Радостта и красотата на Новата Раса, ще бъдат оградени от вашето влияние, защото самото ви присъствие би осквернило нейната чистота. Дори ловът на хищни животни не трябва да се предприема от тези, които се стремят към Мене. Тези зверове са резултат от собствената Ви жестокост. Когато в миналото, през отдавна отминалите въплъщения сте обучавали домашните животни да ви помагат за лов, тогава сте извикали на живот тези породи, от които сега се боите. Снабдили сте ги със собствената си жестокост. Звярът вижда плячка в другия звяр, защото човек го е научил на това. Инстинктът за убийство във всички същества е от човешки произход.

Огромна е вината на човека към животинското царство. Кога човечеството ще стане готово да погаси дълговете си с дела на милосърдие и състрадание, да изглади страшните си грехове?

Човек е бил и си остава единствената нестройна нота в симфонията на природата, единственото тъмно петно в творението на Създателя. Човекът е станал заплаха за съвършеното осъществяване на Божествения план. И все пак той е длъжен да бъде и му е отредено да бъде наш великото негово постижение. На човека бе дадено самосъзнанието, силата на мисълта за да може да разкрие божествените си качества. Огромна е злоупотребата, извършена с този поверен му божествен дар. Но в бъдеще той ще достигне самосъзнателност и ще познае живота като Единство. Тогава ще изглади злото, посято в миналото. Тогава ще се научи да обича всички, както днес обича само себе си.

Даже гадините и това, което наричате зарази и чума, и те са резултат от вашата ненавист, резултат от злите мисли на човека. Не се надявайте, че убивайки ги се освобождавате от тях. Собствените ви мисли са въплътени в тях. И те ще добият нови форми, с по-голяма унищожителна сила, подхранена от ужасните чувства, които все още ви карат да убивате.

Такива са фактите, известни на тези, които напълно познават законите, фактите видими във висшите царства, но невидими за човека, заслепен от създадените от него самия сили на невежество и грях. Изучавайте Божествения закон и живейте с него! Тогава ще можете да знаете и виждате.

Завистта ви и мрачното състояние на духа, вашата алчност и безмилостност, жлъчният ви критицизъм, личната ви нечистоплътност, тайните ви грозни мисли, които изобилно изпращате всеки ден и почти ежечасно - всичко това се превръща в отрова, въплътяваща се в гадините, чиито качества ви донасят вреда. Унищожението на формата (тялото) не унищожава мислите, които са реализирани чрез живота на гадините. Но вие сте длъжни да престанете да ненавиждате, да се страхувате, да изпращате грозни, уродливи мисли. Само чрез чисти мисли, само с мисли на любов можете да изкорените силата, която в далечното минало, или може би вчера сте възбудили с безразсъдните си мисли. Мъдреците, та дори и обикновените хора са доказали, че нито един звяр или влечуго не докосва този, който живее по законите на любовта, този, който обича живота в цялост.

Ще настане ден, когато и вие ще знаете, както зная Аз, че единният живот се проявява чрез всички. Да убиеш, това значи да откраднеш от живота една от формите на неговата изява. Животът - това е Той.

Животът е мистична сила, която човек никога не може да контролира. В същността си той е Божествен. Той е единствената реалност във всичко, във вас самите и в Мене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...