Jump to content

За солта на живота


Ани

Recommended Posts

ЗА СОЛТА НА ЖИВОТА

Както всички хранителни продукти се запазват от изгниване за дълго време чрез солта, така и човек се запазва от всички болести, недъзи и дори обществени зли-ни посредством любовта.

Колкото и да изглежда невероятно, но само чрез топлината на любовта могат да се отстранят от човека всички съмнения, подозрения и разочарования в живота. Мощна, чудотворна сила има в любовта.

Вие може да разчитате на алхимичното и сигурно вътрешно осоляване на живота си, ако вашата любов е безкористна, чиста и подтикваща душите към възход. Само такава любов е в състояние да запази преснотата и младостта на човека, защото другата, чисто материална и придружена с низши емоции е нещо временно, неустойчиво и опустошаващо.

Животът е велико изкуство. Животът изисква мярка и внимание. Да живеем разумно и съзнателно, е като да ходим по скалите над водната повърхност, край които тъмнее морската бездна.

Да живеем мъдро и достойно, ще рече, да не очакваме нищо наготово. На всяка въплътена в материалния свят душа е дадена задача да върви по своя път със собствени сили, упование и съобразителност. Това е така, защото онова, което наричаме „рай“, е съвършената хармония, извоювана със собствени сили. Затова е казано, че в рая не се влиза лесно.

Истинската любов не е еднократен процес. За нея не може да се каже: дойде и Си отиде. Това не подхожда за любовта. Любовта, разбрана в дълбокия езотеричен смисъл като творческа и градивна сила, е вечна и непреходна.

Тя не прилича на нито едно от ония чувства, които идват и си отиват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...