Jump to content

Съзерцателната тишина


Ани

Recommended Posts

СЪЗЕРЦАТЕЛНАТА ТИШИНА

Когато те посети Великата любов, добре е да си в хубаво разположение, тих и спокоен. Тогава в тази вътрешна съзерцателна тишина тя ще посее нивата на твоята душа с благодатни семена и ти ще дочакаш пребогата жътва.

Когато сеячът хвърля семето на нивата, ако има буря, семенцата падат по-безразборно и на сеяча е трудно да регулира своята работа.

Затова всеки трябва да посреща всичко в живота с мъдрото спокойствие на човек, който знае, че на житейската арена се случват много непредвидени неща, и да не губи своя мир.

Щом се живее така, че да не се загуби вяра в доброто и се слуша гласа на любовта, тогава ние сме вън от всяка опасност. И когато ни наближи такъв, който не ни обича, по-лесно ще се справим с него, ако го посрещнем с любов.

Едно от великите качества на любовта е всеопрощението и жертвата. Който люби, той прощава и е готов на жертва. Няма човек на тази земя, та макар и да е престъпник и злодей, който да не усети силата на всеопрощението и жертвата. Те са така могъщи и побеждаващи, че злото никога не може да ги победи.

Дори ако искаме да накажем някого, да го накажем с добро. Въздействието на доброто върху този, който е намислил зло, е огромно. Той може в момента поради вроденото у човека чувство на достойнство да не признае това, но любовта ще извърши чудодейното си дело.

Ако не в момента, то по-късно той ще тръгне по нов път в живота си.

Колко велики и доказани са тия истини, но колко трудно ги приемат хората, защото малкият „аз“ на личността със своите действия и навици пречи да заеме мястото му големият „аз“ на духа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...