Jump to content

Още за любовта


Ани

Recommended Posts

ОЩЕ ЗА ЛЮБОВТА

Любовта притежава физически, астрален, умствен, причинен и хиляди още видове варианти, но резултатът е винаги един и същ - тя внася светлина, топлина и свобода. Щом е постоянна и неизменна, тя е духовна. Това, което спъва любовта, е съзнанието. Щом човек се усъмни в любовта, тя се отдалечава. Щом й повярваш, тя отново се приближава.

Не е хубаво човек да знае кой му прави добро. Любовта никога не трябва да се изявява навън.

Ние много малко знаем за могъществото на любовта. Един от тези така наречени знаещи люде може да съживи един мъртъв. Любовта е такава сила, която се равнява на всички останали сили, взети вкупом. Трябва всички други сили да се обединят и да се противопоставят, за да се получи равновесие. Това не се отнася за тялото, но за душата.

Когато светлите духове дойдат при тебе, ще мислиш, че Бог е Любов, ще мислиш, че всички добри хора и всички ангели и светии са с тебе и че ти си едно с всички добри люде.

Помнете: в любовта няма измама. Неизменими са и Бог, и Неговите закони!

Любовта ще направи всичко, за да остане в тебе една малка вътрешна радост. То е Божественото. В каквато и тъмнина да се намираш, не губи вярата си. Светлината пак ще се появи.

Когато отпаднеш духом, любовта ще те научи да кажеш: Господи, грешил съм в миналото и сега направих доста грешки. Ти Си милостив, Боже мой, помогни ми да изляза от тази мъчнотия.

„Омен“ - Тъй да бъде!“

„Аумен“ - “Тъй трябва да бъде!“

Пътят на източните народи е инволюционен, а на западните - еволюционен.

Ако един индуски адепт иска още да напредва, той ще се роди в следващото прераждане на Запад, като европеец, защото всемогъщата любов, която движи света, е дадена от Христа.

Учителя, който ни показва Христовата любов, ни казва: „От толкова години аз ви крепя и ви помагам, не разбрахте ли, че няма да ви оставя?“

Учете се да работите за Бога съвсем безкористно. Бъдете готови да се жертвувате за Него. Ще решите въпроса ребром и категорично. Кажете: „Ще страдаме и каквото и да се случи, ще го понесем!“

Трябва да опитате Бога. Вие, като уповавате на Него, ще видите какво може да извърши той за вас. Решете: „Ще работя само от любов към Него.“ Човек трябва да бъде готов да умре, но да устои на истината. Той и без това ще умре. Какво умира? - Само тялото.

Дръж мисълта: „Този живот е на моя Възлюблен - Този, който ме обича.“

Целият живот около нас - това са все задачи, които Господ ни е предоставил да решим. В каквото и положение да се намираме, трябва да имаме Господа като единствен идеал. Дали сме мъже или жени, задачата е еднаква. Какво е това „мъж“ и „жена“? Единият е лявата половина на човека - това е жената, другият - мъжът, е дясната половина. Той - мъжът, е мисловната сила, която преди всичко трябва да се пречисти.

Любовта ни учи всякога да се молим, независимо дали сме разположени, или не. Молещият се човек е силен. Той се чувствува като душа, която не се опетнява. При това любовта изпъжда от нас всякакъв страх. Когато страхът е изгонен, у човека остава само радостта, че е изпълнил волята на Бога.

Любовта ни учи, че всеки от нас има несметни богатства. Благодарете на Бога за тях. Какви са тези богатства? Това са многото разумни същества, които работят за хората. Това са ангели, които правят да се сбъдне това, за което се молим, и работят за Бога и за щастието на човека.

Любовта ни учи, че гениалният предан ученик ще победи мъчнотиите и ги прави услуга на себе си. Такъв ученик се отличава с голямо търпение. Той изчаква условията със своята интуиция и каквото получи, споделя го с ближните си.

Щастливи са тези, които носят в себе си Любовта, Вярата и Надеждата.

Те преодоляват всичко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...