Jump to content

II - 3.2. ОТНОСНО ДЕЙСТВИЕТО НА „ЗАКОНА НА ПРИВЛИЧАНЕТО“ - ЗАКОНА НА ОТРАЖЕНИЕТО - ЗАКОНА НА ЛЮБОВТА - ЗАКОПА НА СВЕТИЯ ДУХ.

Recommended Posts

II - 3.2. ОТНОСНО ДЕЙСТВИЕТО НА „ЗАКОНА НА ПРИВЛИЧАНЕТО“ - ЗАКОНА НА ОТРАЖЕНИЕТО - ЗАКОНА НА ЛЮБОВТА - ЗАКОПА НА СВЕТИЯ ДУХ.

Законът на привличането е започнал да действа със започването на времето. Той винаги е бил и винаги ще бъде [3].

Законът на привличането работи но всяко време, всяка секунда: когато вашите мисли се леят за миналото, настоящето или бъдещето. Това е продължително действащ процес. Вие не може да натиснете бутон „пауза“ или „стоп“, както при един аудио или видео апарат. Той е винаги в действие, щом вие мислите. Той работи толкова много и силно, колкото вие мислите. Това са перифразирани мисли на Lisa Nichols, съавтор на най-добре продавани по света серии относно африканско-американския дух.

Философът Bob Proctor добавя: „ЗАКОНЪТ НА ПРИВЛИЧАНЕТО РАБОТИ ВИНАГИ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ВЯРВАТЕ В НЕГО, ДАЛИ ГО РАЗБИРАТЕ ИЛИ НЕ,”

Dr. Michael Bernard Beckwith продължава обяснението: Вие привличате към вас доминиращите мисли, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ТЕЗИ ВАШИ МИСЛИ СА СЪЗНАТЕЛНИ ИЛИ НЕСЪЗНАТЕЛНИ.

Rhonda Byrne допълва: Независимо дали реализираме закона на привличането или не, ние мислим през повечето време, винаги когато:

- слушаме или говорим на някого;

- четем вестник или гледаме телевизия;

- повикваме спомени от миналото;

- обсъждаме нещо за бъдещето;

- извършваме приготовление за работа сутрин;

- шофираме.

Това е законът, който определя целия ред във Вселената, всеки момент от вашия живот, и всяко едно нещо, което преживявате във вашия живот. Няма значение кой сте и къде сте. Законът на привличането създава и оформя изцяло преживяванията във вашия живот и този закон прави това чрез вашите мисли. Вие сте единственият, който повиква закона на привличането в действие и вие правите това чрез вашите мисли.

Cnarles Haanel (1866-1949) в публикацията си „The Master Key System“ през 1912 г. описва закона на привличането като „най-великият и най-нсиогрешимият закон, от който зависи цялата система на творчество.”

John Assaraf, един международно най-четен автор, посветил последните 25 години на изследване на човешкия ум, квантовата физика и бизнес стратегии, обяснява закона на привличането като един от най-великите закони на Вселената така: За мен най-простият път за поглед върху закона на привличането е, ако аз мисля за себе си като за един магнит, и аз знам, че един друг магнит ще се привлече към мен. Вашият живот сега (в настоящето) е отражение на ваши минали мисли (в миналото). Затова законът на привличането може да се нарича още закон на отражението. Следователно, с познаването на закона на привличането човек може да измени всичко, включително неговия живот (в бъдещето) чрез своите мисли в настоящето.

Това е едно съответствие с казаното от Учителя Петър Дънов - Beinsa Douno, че човек може да промени включително продължителността на живота си в зависимост от неговите мисли, чувства и желания.

Rhonda Byrne добавя за читателя си: Ти си най-мощният магнит във Вселената. Законът на привличането казва „подобните се привличат” („like attracts like”) и ако ти имаш една мисъл в главата, ти привличаш в момента подобни мисли към теб, например за щастие или нещастие, за добра или зла съдба. С други думи, ако човек може да мисли за това, което желае, и ги прави доминиращи мисли, той ще го държи в свои ръце и ще го получи в своя живот.

Mike Dooley, автор на редица книги, включително на тритомника ’’Notes from the Universe” („Бележки от Вселената”) и „Infinite Possibilities: The Art of Living Your Dreams” („Безкрайни Възможности: Изкуството да изживеете Вашите мечти”), счита също, че по-горе изложеният принцип за привличане с мисли може да се обобщи в три прости думи: МИСЛИТЕ ПРЕДИЗВИКВАТ НЕЩАТА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...