Ани Публикувано 13 Октомври, 2019 Сподели Публикувано 13 Октомври, 2019 II - 3.4. ЗА СИЛАТА НА ПРИЗНАТЕЛНОСТТА И БЛАГОДАРНОСТТА Тайната на живота се крие в благодарността. Благодарността и признателността са магическа формула. Учителят Петър Дънов - Beinsa Douno „Признателността е абсолютния начин да се получи повече във вашия живот” Marci ShimofF „Много хора, които уреждат своето препитание правилно, остават в бедност поради липса на признателност”. „Ежедневната практика на признателност е един от тръбопроводите, по които ще дойде вашето богатство към вас” Wallace Wattles Признателността и благодарността са основна част от ученията на всички велики Божествени въплъщения в историята на човечеството. Ето защо и в ТЕОСОФСКАТА СЕНТЕНЦИЯ на Учителя Петър Дънов — Beinsa Douno, избрана за мото към заглавието на раздел III - 7. I. на стр. 487 е казано „за всичко благодарете“. Rhonda Byrne отбелязва, че всеки учител, показан на екрана (във филма) „Тайната”, използва признателността като част от неговия или нейния ден. Повечето от тях започват техния ден е мисли и чувства на признателност. Книгата „Science of Gelling Rich” („НАУКА за постигане на богатство”), написана от Wallace Wattle през 1910 г., променила живота на Rhonda Byrne. В нея главата, която е посветена на признателността, е най-дълга. Според Wallace Wattles (I860-1911) едно ново мислене за благодарност води вашето съзнание до по-тясна хармония със съзидателните енергии на Вселената [3]. Съгласно Dr. Joe Vitale, е научна степен по метафизика, за да се промени живота на човека в положителна посока, първото нещо е да се започне със съставянето на списък на нещата, за които трябва да бъде признателен, за всички тези неща, за които се чувства добре. Философът Dr. John F. Dermatini отбелязва, че за каквото мислим и благодарим това придобиваме. Той ни казва, че любовта и благодарността (признателността) разтрогва всяка негативност в нашия живот без значение каква форма е заела. Любовта и благодарността може да разделя морета, да премества планини и да създава чудеса. И любовта и благодарността може да отстрани всяка болест. Ежедневната практика на признателност е описана от един от цитираните в книгата „Тайната“ [3] и нейния автор както следва: - James Ray: Признателността е била много мощно упражнение за мен. Всяка сутрин аз ставам и казвам „Благодаря Ти”. Всяка сутрин, когато моето стъпало достигаме до пода, аз казвам „Благодаря Ти”. За всички неща, които правя сутрин аз изпитвам чувството на признателност. - Rhonda Byrne: Всяка сутрин аз не се измъквам от леглото, докато не съм изпитала чувството на признателност за този нов ден и всичко, за което съм признателна в моя живот. Тогава аз ставам от леглото и когато едното ми стъпало докосне пода аз казвам „Благодаря” и „Ти” щом второто стъпало докосне пода. С всяка стъпка към банята аз казвам „Благодаря Ти”. Аз продължавам да казвам и чувствам „Благодаря Ти” докато вземам душ и се приготвям. През времето на подготовката ми за деня аз съм казала стотици пъти „Благодаря Ти”. Няма по-мощен начин да се започне вашия ден от този. Вие сте създател на вашия живот и така започва тенденциозно съграждането на вашия ден. И ето аналогия в РЕЛИГИЯТА: Една Християнска сутрешна молитва започва и завършва с благодарност: Благодаря Ти, Господи, че ме запази така милостиво през изминалата нощ. Помогни ми да прекарам деня угодно за Тебе и спасително за мене. Аз нося в себе си чистия Божи Дух. Моята мисъл е мисълта Божия. Всичко, което върша е успешно, защото мен ме ръководи Бог и ме напътства. Дарява ме със сила и здраве. Няма да позволя страх да ме обземе, лоши хора да ме смажат, болести да ме погубят. Благодарен съм на Бога, че го нося винаги в себе си и завинаги. Господи, благодаря Ти за всичко и да бъде Твоята воля за всичко! (три пъти) Авторката на [3] пояснява: Не е възможно да придобивате повече във вашия живот, ако се чувствате непризнателни за това, което имате. Защо? Защото мислите и чувствата, които излъчвате като непризнателни са изцяло негативни емоции. Дали това са ревност, яд, неудовлетвореност или чувства на „недостатьчност”, тези чувства не могат да ви донесат каквото вие желаете. Те могат да ви върнат повече от това, което не желаете. Бъдете благодарни за това, което имате сега. Когато започнете да мислите за всички неща във вашия живот, за които сте признателни, законът на привличането ще получи тия благодарствени мисли и ще ви даде повече точно като тях. Вие ще сте на честотата на признателността и всички добри неща ще бъдат ваши. И тя дава един много убедителен пример: Великият учен Алберт Айнщайн революционизира нашето виждане за време, пространство и гравитация. Поради неговия беден произход и наченки, вие бихте си помислили, че е невъзможно за него да постигне всичко това, което той направи. Айнщайн знаеше много от Тайната и той казваше „Благодаря Ти” стотици пъти всеки ден. Той благодари на всички велики учени - предшественици, за техните приноси и сътрудничество, за това, че му бяха дали възможност да учи и да постигне даже повече в неговата работа и на края да стане един от най-великите учени, които някога са живели. Препоръката на Учителя Петър Дънов „за всичко благодарете” означава да се използва признателността всеки ден, даже за най-дребните неща, например „място за паркиране“ [3]. Мощта на признателността за придобиване на желани неща предполага тя да стане навик, начин на живот ни всеки разумен човек. А ако това стане за всеки човек, животът на хората ще бъде красив и изобилен - щастлив. ОПИТАЙТЕ, ЗА ДА СЕ УВЕРИТЕ САМИ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване