Jump to content

III - 9.7.1. Ролята на Вярата и Молитвата. Чудеса на изцеление чрез духовно лечение.

Recommended Posts

III - 9.7.1. Ролята на Вярата и Молитвата. Чудеса на изцеление чрез духовно лечение.

Бог е дал на човека чудодейната му имунна система, която осигурява здравето на човека. В човека има сили, чрез които той може да работи, да развива своя живот. Ако някой боледува, той трябва да се лекува с един от елементите на тия сили. Той ще се лекува е вяра. Как? Ще употреби водата, светлината и храната като елементи на своето лекуване. Никой не е сираче на Земята - целият Невидим свят се грижи за него. Вие не знаете и не подозирате колко много приятели имате в света!... Понякога човек може да прибегне и до лекарска помощ.

Като БЛЕСТЯЩИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА СИЛАТА НА ВЯРАТА в Бога и Невидимия свят могат да се посочат с езика на фактите следните два примера:

а) По време на голямата ядрена катастрофа жени от Чернобил е отказала да се евакуира, казвайки: „Мен Света Богородица ме пази”. И действително, войници със защитни облекла, които й носели храна, пострадали, но тя не се е разболяла от лъчева болест.

б) Rhonda Byrne цитира в [3] личната история на Cathy Goodman: Беше ми определена диагноза „рак на гърдата”. Аз искрено повярвах от сърце с моя силна вяра, че аз вече съм оздравяла. Всеки ден аз бих казвала” Благодаря ви за моето оздравяване”. Аз повярвах от сърце и аз бях излекувана. Аз лично видях както ако ракът не е бил никога в моето тяло.

Според Учителя Петър Дънов - Beinsa Douno:

Молитвата има сила и при изцелението на разните телесни недъзи и заболявания. С нея могат да се лекуват болести. Ако се помолите на Бога за един болен, той ще оздравее, ако молитвата ви е както трябва. Затова цитираният Учител ни е завещал молитви за болни и изцеление.

Могат да се посочат много „чудеса на изцеление” по духовен път, освен по времето на пребиваването на Христос на Земята.

Все повече изобилни примери за духовно изцеление се съобщават в периодиката на Издателството (Централна служба за информация) „Кръг за духовна помощ в Живота” към „Приятелския кръг на Бруно Гръонинг“ в Hennef / Sieg - Германия, особено през 2007 г.. Силно впечатляваща е книга I /2007 „Бруно Грьонинг помага на страдащото човечество”, един том със съобщения за успехи при хора, животни и растения, за медицински проверени изцеления, с медицински коментари включително за спонтанни изцеления, необясними от медицинска гледна точка, възможни само по духовен път, медицински доказуеми. В тази книга I /2007 са използвани за мото следните мисли:

„Вярвай и се доверявай. Помага, лекува Божията сила”

„Във всяко Съобщение за успех е явно действието на Бога”

„Който е изпитал върховното щастие да си възвърне здравето чрез мен, той трябва да благодари на БОГА по всяко време и от все сърце.

Аз съм само негово оръдие и слуга.”

Бруно Грьонинг (1906-1959), духовен водач и лечител от Германия

Особено интересни са встъпителното предисловие и заключителното слово на Грете Хойслер - съвременничка на Бруно Гръонинг и ръководител на едноименния Приятелски кръг:

Бог ни позволява да прозрем, как действа Той, как нищо не Му с невъзможно, как за Него няма нищо нелечимо. Чрез това Той ни показва ясно, че Той е по-силен от всякакво зло, че е всесилен. Вълнуващо е да прозреш, че има БОГ, и че Той е НАШИЯТ НАЙ-ГОЛЯМ ЛЕКАР. С тези случки по света (съобщения за успешно лечение и изцеление от различни краища на света) е дадено доказателство, че действително има Бог, Когото не можем да видим. С това е доказано, че Той е Дух, и че помощ и невъзможни за медицината изцеления стават само но този духовен път. Действително има Бог. Как Той изпълнява това, ние го преживяваме в индивидуалните Съобщения. Какво значение има здравето за всеки човек, това не може да се изрази е думи. Кое е най-голямото богатство? Досега сме свикнали да казваме: „Който има много пари и собственост, е богат” Бруно Гръонинг знаеше истината. Той казваше: „Най-голямото богатство е здравето!”

Сега, след като сте прочели отделните Съобщения, със сигурност Вашата вяра в Бога и в Неговото всесилие е засилена. Винаги вярвайте, че Бог ще Ви помогне не само да оздравеете! Приятели, които още са в Regelung (Регелунг - процес на почистване -оправяне - нормализиране, който може да бъде и болезнен) и чакат пълното изцеление, ще бъдат подсилени в своята вяра, че и те ще получат здравето си по този път, независимо за каква обремененост става дума. Моето пожелание към всички приятели е да засилвате своята вяра във Вашето собствено изцеление, докато дойдат денят и часът на избавлението, защото Бог работи и по „формулата 99”. Междувременно не губете вярата си! Тъй като само така може да действа Бог с посредничеството на Бруно Грьонинг.

Изцелението трябва да бъде за човека само предварително стъпало но Божествения път, но който трябва да се върви. Тогава човекът ще е спечелил доверието да се моли за всичко, също и за пълноценен ред в своя живот. Тогава може да настъпи помощ в неговите финансови ситуации, че можем само да се удивляваме. Разполагаме е много Съобщения как в най-безизходна ситуация са били получени пари. Как се получава ръководство след молитва е покъртително в отделни случаи. Молете се, вярвайте, и децата и студентите да получават помощ в учебния процес. Можете да се молите да се подредят Вашите ситуации, да бъде спечелен процесът. Вие можете да преживеете как при безизходно търсене за подходящо работно място получавате изведнъж най-доброто. Типичен пример е случая и с дъщерята на автора на настоящата книга След търсене на подходящо работно място в Единбург, тя получи шестгодишна работа за специализация по акушерство и гинекология в Лондон. Или както е казано в текста за Космическия Висш Ритъм (Паневритмия) „денят идва след нощта и радостта - след скръбта” [62] . Можете да преживеете, ако се настройвате (einstellen-айнщелен) за други хора, които са в беда, как бедата отстъпва и идва помощта. Ползвайте в живота си Божията помощ. Разкажете за тези помощи и по този начин ще получите откровение, че Бог е навсякъде и държи в ръцете си всевластието на реда. Да, Бог е редът и помага.

Използвайте този том със Съобщения за успех, за да порасне във Вас благоговението пред Божествените явления. Бъдете търсещи помощ във всички области на живота, за да можете да получите всичко чрез молитва, настройване (Einstellung - айнщелунг) за приемане на целебния поток (Heilstrom - хайлщром) - целебната Божествена енергия [3] и вяра. Вярвайте, че Бог е навсякъде и е върховния господар но всички въпроси. На уебсайт www.bruno-groening.org „могат да се намерят над 200 лични Съобщения за успех”.

В [3] Dr. Michael Bernard Beckwith отбелязва: Аз съм виждал регенерирани бъбреци. Аз съм виждал постепенно изчезнал рак. Аз съм виждал подобрено и възвърнато зрение.

A Rhonda Byrne - авторката на [3], която също е изоставила очилата си за четене след три дни подходящо позитивно мислене и визуализация, пише:

Помнете, време и размер не съществува във Вселената, т.е. времето и размера на болестното състояние за Бога нямат значение. Еднакво лесно е да се излекува както една пъпка, така и болест. Процесът е идентичен; разликата е в нашите мисли. И така, ако вие сте привлекли някаква болка към вас, редуцирайте я във вашата мисъл до размера на една пъпка, отдалечете се от всички негативни мисли и тогава фокусирайте съвършено здраве.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...