Ани Публикувано 13 Октомври, 2019 Сподели Публикувано 13 Октомври, 2019 III - 9.9. ЗА БЪДЕЩЕТО НА МЕДИЦИНСКАТА НАУКА „Ако хората приемат Любовта и я приложат, 99 % от болестите ще изчезнат” В бъдеще няма да има болести. Тогава лекарите ще се занимават само със здрави хора, е „нормата на истинското здраве” Учителят Петър Дънов - Beinsa Douno И по въпроса за бъдещето на медицината има съответствие и взаимно допълване между РЕЛИГИЯ, ТЕОСОФИЯ И СВЕТСКИ НАУКИ. В [46] Б. Палюшев коментира разбиранията на представителя на РЕНЕСАНСОВАТА ХЕРМЕТИЧНА МИСЪЛ лекарят Парацелз (1493-1541) и го счита предвестник на модерната информационна медицина. Същността на тази медицина се свежда до това, че „лекарят е длъжен да знае: човекът не е само физическо тяло, а изключително сложен информационен комплекс тяло-Душа-Дух, и въздействието на лекаря върху човека трябва да е специфично ТРАДИЦИОННАТА МЕДИЦИНА третира само човешкото тяло и то като сложен механизъм, състоящ се от механични детайли и други елементи (например органи, химически вещества, ензими, бактерии и др.). Човекът е нещо много повече от функциониращи органи и други елементи. НОВАТА МЕДИЦИНА трябва да има подчертано информационен и същевременно „цялостен характер” - ХОЛИСТИЧНА МЕДИЦИНА, при което лекарите трябва да се съобразяват със свойствата на фината духовна субстанция Дух и душа (синтез на заложената в човека частица от Божия Дух и човешкото тяло - плътта). А това е извънредно важно като се има предвид че има случай на лекуване с „aqua fountana“ (чешмяна вода) вместо медикамент. Да не говорим за многото примери на духовно лечение, с които изобилстват съобщения от „Приятелския кръг на Бруно Грьонинг”, например [7]. Ето ТЕОСОФСКИ МИСЛИ на цитирания в мотото на този раздел Учител: Предназначението на лекарите не е само в обикновения начин на лекуване. Те имат по-високо предназначение - да научат хората да .живеят правилно, да прилагат законите на Разумната Природа. В бъдеще на лекарите ще плащат за всеки съвет. Тогава те няма да лекуват болни, а ще посещават здравите поне един път в седмицата и ще ги учат как да живеят, как да подобрят живота си - Настоящата книга е един малък опит и в тази посока. В човека се крият ред сили, които днес не са проявени. Ще дойде ден, когато тия сили ще се пробудят и той ще може да върши такива неща, за които днес не може да се мисли. (За)пример (например) има хора, които носят в себе си особени сили за лекуване. Те могат да лекуват такива болести, които минават за неизлечими. Те са родени лекари. Храната е, която лекува. Храната, светлината, въздухът, обмяната (отношенията) с добрите хора - това ще бъде лекарството ви за в бъдеще. Добрият човек, светият човек ще те лекува, без да знаеш, че се лекуваш при него. Лекарите трябва да бъдат най-добрите хора. Учителят Петър Дънов - Beinsa Dounо счита, че настоящата медицина е наука за болни. В бъдеще медицината ще бъде наука за здрави хора. Този Учител е помагал без лекарства. „Аз помагам, без да обяснявам как правя това. Ще кажете, че някакво чудо става с болния. Мислете каквото искате, но аз не давам обяснения.” Някои болни идват при мен и мислят, че ще ги излекувам, за да повярват в мен. Аз съм готов да им помогна, но ако те повярват в Бога, а не в мен. Аз виждам, че те още не са си научили урока, затова казвам: „Нека поболедуват още, за да залюбят Бога”. Ако някой иска първо да го излекувам и после да повярва в Бога, никога няма да го излекувам. Когато някой благодари на Бога, аз се радвам, че правилно постъпва, като благодари на Бога, а не на мене. Ако аз съм излекувал някого, аз съм се ползвал вече, понеже (Божието благоволение) благодатта е минала през мене. Според академик Б. Палюшев, като представител на СВЕТСКАТА НАУКА, но с определени религиозни убеждения, новата информационни медицина произтича от „новата линия ( направление ) в научното познание”, основана също на неговата нова теория „физика на Бога”[4б]-физика на Светия Дух- физика на торсионните полета. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване