Jump to content

III - 10. ОТНОСНО СВЕТОГЛЕДА НА ЧОВЕКА.

Recommended Posts

III - 10. ОТНОСНО СВЕТОГЛЕДА НА ЧОВЕКА.

Крепко, смело ти живей, и помагай на света.

С песни радостни възпей ти на Бога Любовта

Из текста на упражнение № 23 от свещения танц в космически висш ритъм „Паневритмия”, завещан от Учителя Петър Дънов - Beinsa Douno.

Според цитирания Учител „в този свят, във Вселената, нещата са строго, математически определени”.

Д-р Д. Ленокс цитира в [6] редица учени, които твърдят същото.

Няма нищо непредвидено, нищо случайно.

Всичко в света започва с мисли, преминава през думи и завършва с дела (действия).

Вие не можете да помогнете на света с негативни мисли. Като фокусирате върху негативни събития в света, вие не само прибавяте към тях, но в същото време вие донасяте повече негативни неща във вашия собствен живот.

Lisa Nichols отбелязва, че у хората има тенденция да поглеждат на нещата, които желаят и да казват „Да, аз харесвам това, аз желая това”. Обаче, все още те поглеждат на нещата, които те не желаят и им отдават толкова много енергия.

Ето защо Dr. Michael Bernard Beckwith съветва : Учете се да оставате спокойни и да не обръщате внимание на това, което вие не желаете, и да отбягвате емоционалното натоварване във връзка с това, а да отдавате внимание на това, което вие желаете да преживявате. Енергията потича там, където се отправя внимание.

Според Lisa Nicols нашето общество е доволно от борбата му против рака, бедността, войната, наркотиците, тероризма, насилието. Имаме тенденция да се борим против всичко, което не желаем, което в същност създава повече от една борба.

Затова цитираният в [3] Jack Canfield казва: Движението срещу войната създава повече война. Движението против наркотика в действителност е създал повече наркотици. Защото пие фокусираме върху това, което не желаем - наркотиците, защото това е закона на Вселената - закона на привличането, закопа на отражението. И той много сполучливо цитира Майка Тереза. Тя бе брилянтни. Тя каза: „Аз никога няма да посетя събрание или митинг против войната. Ако имаше митинг за мира, покапете ме.” Тя знаеше. Тя разбра Тайната. Вижте какво демонстрира тя в света.

А пак в [3] Hale Dwoskin говори за трансформиране на негативното желание в позитивно: Ако сте против войната, бъдете за мир. Ако сте против глада, бъдете за хора, имащи повече от достатъчно за ядене. Ако сте против един особен политик, бъдете за неговия опонент.

Такива мисли са в съответствие с препоръката на Учителя Петър Дънов -Beinsa Dounо за трансформиране на негативните мисли в позитивни - едно аналогични становище.

Вие имате способността да дадете толкова много на света чрез излъчване на чувства на любов и добро съществуване въпреки това, което се случва около вас, включително да трансформирате негативните ситуации в позитивни, което препоръчва посочения Учителдруго аналогично становище.

Lisa Nichols засяга и един друг много интересен въпрос: Не е ваша работа да променяте света или хората около вас.

А Учителят Петър Дънов - Beinsa Dounо е дал своя практически съвет категорично: СВЕТЪТ Е ДОБРЕ УСТРОЕН ОТ БОГА. ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ. Но НЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНЯТЕ ЧОВЕК, АКО ТОЙ САМИЯТ НЕ ЖЕЛАЕ.

И Lisa Nichols продължава: Ваша работа е да вървите с потока вътре във Вселената и да отбелязвате това вътре в света, че съществува.

Философът Dr. John Dcrmatini отбелязва: Аз винаги казвам, че когато гласът и виждането „вътрешно” стават по-дълбоки, по-ясни и по-силни, отколкото схващанията „външно”, вие сте овладели вашия живот или „изкуството на живота”, както го нарича цитирания през един абзац по-горе Учител - още едни пример на единство между ТЕОСОФИЯ и СВЕТСКА ФИЛОСОФИЯ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...