Jump to content

IV - 4. КАК ХОРАТА ЩЕ ПОСТИГНАТ БОЖИЯТА БЛАГОСЛОВИЯ ЗА ЩАСТЛИВ ЖИВОТ?

Recommended Posts

IV - 4. КАК ХОРАТА ЩЕ ПОСТИГНАТ БОЖИЯТА БЛАГОСЛОВИЯ ЗА ЩАСТЛИВ ЖИВОТ?

НАЙ-ПЪРВО СТРАДАНИЯ,

А ПОСЛЕ БЛАГОСЛОВЕНИЕ.

Ако търсите щастие, ще го намерите само в Бога.

... Когато хората слушат Неговия глас, Той ги благославя.

... Когато не Го слушат,

тогава им дава най-големите страдания.

Без смирение ще останете винаги далеч от Бога.

Щастието е вложено у човека,

но той не знае как да го използва.

Когато човек обича Бог, Той ще му даде всичко.

Учителят Петър Дънов - Beinsa Douno

Истинското щастие се намира в служене па Бога.

Перифразирани думи на папа Бенедикт XVI

Цитираният в мотото Учител е казал: Вие търсите щастието на Земята, но не можете да го намерите. НА ЗЕМЯТА НЯМА ИСТИНСКО ЩАСТИЕ. И съветва:

Помнете: в живота има една последователност. Затова не бързайте да получите нещата преждевременно. Вие още не сте извървели този път. Желанието се постига постепенно. Когато днес не можете, ще го постигнете в бъдеще.

БЪДЕТЕ добри, бъдете чисти, МИСЛЕТЕ право, ХОДЕТЕ в правия път, УЧЕТЕ Божиите пътища И ЩЕ ИМАТЕ БОЖИЕТО БЛАГОСЛОВЕНИЕ.

Бог изисква от нас служители. Ние трябва да бъдем велики работници. Всички велики хора са подтик на Божия Дух, Който иска да внесе Любовта, Мъдростта и Истината. ... да бъдем велики по Любов, велики по Мъдрост, велики но Истина, велики по смирение, велики по кротост, велики по въздържание, велики по безкористие, велики, велики! И ще имате благословението па Този, на когото думите никога не се изменят.

Човек е само проводник на Любовта, но не е Любов. Бог е Любов. Ето защо, радвайте се, че Бог се проявява чрез вас (когато сте проводник на Любовта).

Когато някой жертва нещо за тебе, това не е човекът, но той е Бог в неговата форма, Който ти се усмихва отвън.

Последните три абзаца са от коментар на Учителя Петър Дънов - Beinsa Douno върху мисли на апостол Павел - един от най-видните ученици на Исус Христос. На всички онези хора, които имат съзнание като на ап. Павел, имената им ще бъдат записани не само в сегашната история, но в историята на вечността, в историята на онзи живот, който има толкова познания, които никога не се забравят, в историята на съвършените души, където няма никакво забравяне [10], том II, стр. 244-245.

Бог е благоволил да Го призоваваме чрез Неговия Син Христос [40]. Затова Христос казва: „Аз съм Пътят, Истината и Животът”Аз съм онзи път, който научава хората добре да постъпват. Аз съм Истината, която научава хората как да обичат. Аз съм животът, който научава хората как да мислят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...