Jump to content

Мислете!!!

Recommended Posts

Мислете!!!

Не си ти това,

което е минало!

И ако сега си това, което си, след малко вече не ще бъдеш никога повече това, което преди малко беше. Всеки миг ти си нов и друг. Всеки следващ миг, ти не си това, което току-що обяснявахме. Как можеш да бъдеш това, което си бил, щом не можеш да докажеш. А който твърди, че после ще бъде, ще изтърве и после-то.

Между сега и преди миг имаше една Промяна. Нищо повече.

Ако си бил вътре, вече си извън. Само в тази Промяна и докато тя е траела ти си бил или старото или новото, но никога двете. В следващия в третия миг ти си и новото или третото, но вече не си предишното ново.

Всъщност миговете са само два. Преди да дойде третия, втория си е заминал (не съществува) или това става успоредно в две различни посоки. Нещо между три мига няма. Всяко нещо е между два мига и винаги е съставено най-малко от две неща. Нищо не е съставено от едно, а от две и повече. В това е тайната

Как тогава можеш да бъдеш в миналото? Никой това не може. Никой в миналото не може да бъде дори и да иска. В миналото няма нищо, което да може да се види. Ти самият нямаш нищо общо с миналото и ако се опиташ да противоречиш, ще се наложи да доказваш. Не можеш. Никой това не може. С какво ще докажеш, че ти си бил в миналото или че ти самият си част от това минало. Всичко е тук и сега и никога никъде или другаде. Всичко е днес, в този миг и всеки стар или идващ не се отнасят за теб. В нито един миг човек не е същия и винаги е различен. Никога не се отъждествявай с нещо, което никога не си бил. Как можеш да се отъждествяваш с нещо, което я си бил, я не и да го мислиш, че е възможно. Не е.

Кой знае какво ще бъде след миг. Такава прогноза не съществува. Никой не може да каже какво ще стане след малко. Кой знае какво е било преди миг и ти искаш да си бил или бъдеш в него? Що за глупост. Никой не може. Минало никой няма. Защото не си ти този, който ще се наеме да доказва, че е бил това или онова някога. Няма как. Всички до един сме без минало. В миналото никога нищо не е има-

Ние човеците наричаме това история или нещо подобно на История. Че има някаква история в тази история е вярно, но не е вярно, че тя е Истина била. Тя никога не е била. История за историята е имало, но какво означава това? Минало, в което нищо не е имало и е недоказуемо. Една история колкото и нова да е най-често или не е вярна или не е истина. Твърдим, че имаме история, сякаш на някого това трябва да хареса. И ако ни питат защо, никога нямаме отговор.

Такива неща са настоящето и миналото. Не съществуват, т.е. такива са несъществуващите неща, не ги е имало.

Защо това е така, е вечният Въпрос? ЗАРАДИ ПРОМЯНАТА.

Промяната всеки миг изменя нещата и минало няма, нито мисли за бъдещето. Тя нещата прави единствено днес - тук и сега и от никакво друго време не се интересува. Тя превръща нещата в нови неща без минало, защото нищо сега не е това, което преди миг беше, а нещо кой знае какво!

Мислете! Мъдро е. Мъдрост е. Мъдрост. Какво значи Мъдрост? Не можеш да бъдеш там, където не си бил никога. Не е възможно и да си бил. Да си бил Ти, не е възможно. Може друг някой да е бил, но ти в никакъв случай.

Да накараш някого да стане АКТИВЕН МИСЛОВНО ОЗНАЧАВА: Той да осъзнае живота си в Целостта.

Мъдростта като УМЕНИЕ за Живот и мисленето, без което никой не е жив. Любовта е умение да живееш пълнокръвно, т.е. да използваш всичко, което е заложено в теб (това е все едно да знаеш всичко за всичко вътре) за пълното възприемане на средата, в която съществуваш (а това да научиш и останалото за Единния отвън). Мъдрост означава “Как нещата да правим”. Мъдростта е НАЧИНЪТ, по който ти ще приложиш любовта във всеки момент от съществуванието си в трите свята едновременно!!!

Какво прави някой в миналото? Не питайте. Какво прави някой в миналото не питайте. Според нас е добре, че в миналото няма никой. Какво е това минало? Нещо отминало или току-що отминаващо. Защо и как е минало? Никога не се интересувайте! Добре, че и минало няма, както и кой да го каже!

Тази глава трябваше да свърши в миналото, но и тука е добре, и така е добре. Добре е да не ни обвинявате, че в началото сме били ние. Не сме били ние. Нито пък вие. Но виж заедно е възможно да сме били. Били са някои, но не ние. Опитваме се да подчертаем това, че други бяха, защото други варианти просто няма. Ако бяхме спрели, в началото още тази глава, други щяха да са виновни затова, както виждате ние сме тук и главата продължава. Но миг преди да кажем това, което сега на листа се изписва ви гарантираме, че не сме ние. Ние сме ето сега, когато “О” пишем и слагаме точка.

Не се опитвайте това да разбирате. Губите си времето. Много е лесно. Ако бяхме спрели в началото и обясненията щяха да бъдат по-малко и всичко щеше да мине или да остане там, където е и къде-къде по-ясно.

Поразмислете! Може да се окаже, че там и вие сте били. Не сте. Други бяха. Какво, сетихте ли се? Какво се сетихте? Все някой може да иска да е бил. Все на някой може да му се иска да е бил. Ние никога не сме били.

А къде ще бъдем не знаем, но знаем, че ако бъдем, нямаше сега да ни е имало. Можеш да бъдеш само на едно Място и никога на две едновременно. Можеш да бъдеш само на едно място и никога по два начина едновременно. Запомнете!

Ние винаги сме в настоящето.

Ние винаги сме днес

Ние винаги сме тук и сега, но... Вътре и вън едновременно. Минало какво е, не знаем и не познаваме и не ни интересува. Спрете завинаги да се занимавате с въображаемото си минало и го забравете. Изберете! Или миналото или вие. Двете не са Възможни в настоящия миг тук и сега.

Минало какво е, ние не се интересуваме, нас не ни засяга и казваме категорично тук и сега, че никъде другаде не сме били, дори и да са ни видели. Онзи, който ни е видял, когато ни е видял, е било днес ТОГАВА, тук и сега ТОГАВА. Тогава “Тогава” не е имало. И тогава е било тук и сега там, а не някога, преди или в миналото. Запомнете това.

Всеки миг материята е нова. Всеки миг всичко в този свят е ново, защото всичко се променя и промяната е за абсолютно всички, а не само за мен или за теб. Всеки миг материята е по-добра, по-чиста и веществото друго, субстанцията пречистена.

Нова тайна ей сега току-що появи се:

Аз не съм това, което виждате.

Аз не съм това, което ви изглеждам.

Аз не съм това, което не искате да бъда.

Аз не съм това, аз вече не съм. А за този преди малко, за който ставаше въпрос, имали кой да каже кой беше. Няма. Няма естествено. Вече всички сме други.

Аз не съм това, което съм - докато го казвах само. Аз съм това, което съм, а не това, което знам или мисля за себе си. Ето как и защо движение няма! Едно нещо да познаеш можеш само в настоящето, днес, тук и сега, в този миг, а не преди или след. И за да си срещнете погледите трябва и двамата да сте спрели, т.е. да няма движение.

Така разсъждавайте и за себе си.

Не се ръководете от гледане, виждане, знание и мислене, а проверявайте, опитвайте, прилагайте и проявявайте нещата, за да е истинска представата ви за тях!

И друго: Никога не обяснявайте това на когото и да било (каквото и да било) и чуждите обяснения никога не чувайте. Няма да ви разберат, а и те неразбрани ще останат.

Бог ще познаеш само като спреш да мислиш (по човешки). Умуването подвежда. Всичко, което вие измислите подвежда, ако не го е направило вече.

Бог се ПРАВИ, за да се познае и това Горе наричат БОГОСЛУЖЕНИЕ!

Служете на Бога - това е ВСИЧКО. От днес - тук и сега, лично вие Му служете, както ние Му служим.

Нищо не изглежда лошо, защото.

Нищо не изглежда добро, защото.

Нищо не изглежда добре, защото.

Причина да изглеждат нещата така или иначе няма, щом са сега.

Всичко изглежда както е, а не добре или лошо или както и да е, а както трябва.

Лао Дзъ: Противното (понятия) са близнаци (раждат се заедно) родени от Едно-то, което е всичко (а не едно като число или бройка) Вижте ги как са съгласувани, но разделени;

контактуващи, но отблъскващи;

контактуващи, но поносими

И вечно в Равновесие.

Беинса Дуно: Окултното знание се разрежда с вода (водата е любовта и приложението), т.е. след всяко знание трябва всеки да има достатъчно време, за да го приложи. Всичко научено прилагайте. Натрупано знание без практика е мъртво знание. Натрупано знание без приложение води до болести. Не е добре да е много, неизползвано и неизказано (недадено, непредадено).

Как в нашия свят растат мислите на ангелите, а в Ангелския свят растат мислите на хората? Човешките мисли растат в Ангелския свят по принципа на Подобието: всяка мисъл увлича, привлича подобните небесни и така расте. Мислите у хората протичат в тънките слоеве (светове) и са насочени нагоре. Там са в графата “чакащи реализация чрез усилване”. Мислите на ангелите в тънките светове се реализират веднага, ако има усилване в материалните светове. Това става чрез доброто намерение на човека. Мислите на ангелите в материалния свят растат чрез реализацията си в материята.

Понятието “Илюзия” е създадено, за да поясни на непросветения ум, че в света, в който живеем, т.е. в материалния - нещата са СЛЕДСТВИЯТА, т.е. всичко, което ни заобикаля са компоненти на битието и като Резултати, те търпят Промяна. Никога не са едни и същи във всеки следващ миг. НИКОГА не са едни и същи във всеки следващ миг всички РЕЗУЛТАТИ (като промяна на Причината в материята на битието). Затова НИЩО НЕ Е ТОВА КОЕТО Е БИЛО - ЕДИН ВИД: НИЩО, КОЕТО СЪЩЕСТВУВА НЕ Е ТОВА, КОЕТО Е БИЛО (и ще бъде), А Е САМО ТОВА, КОЕТО Е. И понеже това трае само миг, то То не съществува!

Така самолетът, пътниците в него и отвън чуващите шума са като изградени (не “като”, а се изградени от мигове!!!) от мигове на Настояще, които се явяват и мигове на бъдеще (и всеки предпоследен вече е минало) и минало и като такива те съществуват и не съществуват. За да схванем, че нещо съществува, трябва да го възприемем в неговия НАСТОЯЩ МИГ на “Е”, т.е. настоящето, в настоящето, т.е. в неговото не-движение!!! Следователно, за да съществува едно нещо то трябва да не се движи!!! Но то се движи! !! Следователно не съществува!!! Ето и илюзията. Такова нещо е Илюзията: Съществува само това, което възприемаме. Съществува само това, за което ние мислим. Съществува само това, което не се движи, за да можем да го възприемам, да осмислим. В мига, в който спрем да мислим (за каквото и да е) нещото Спира да съществува (няма го в мисълта), т.е. движението всеки миг отпраща нещата в миналото, а още по-точно движението всеки миг е Минало Настояще и Бъдеще, но настоящето трябва да спре и то е спряло, за да го възприемеш, в противен случай настоящето вече е минало след мига на недвижение (щом се движи или се е движело) в Миналото.

Ако ние не съществуваме освен в Мига на не-движение, какъв е смисъла на всичко, което правим? Съществуваме, но световете един спрямо друг са илюзорни (изолирани), защото се проектират един върху друг (отгоре надолу), имат различна вибрация и това разделя и обособява. Всеки свят е умствен, “мисловен” и образ. И като такъв спрямо другите е илюзорен, защото никой не може да мисли за две неща едновременно в един и същи миг!

Само в Божествения свят, където се пораждат идеите, няма илюзия, защото Първопричината остава неизменна и е свят само на Причини, а не както материалния - и на причини и на следствие. Промяна настъпва в резултат от Реализацията на идеите, т.е. проекциите на тези идеи в т.н. Светове на ИЗЯВАТА. Това са световете следващи Божествения, но по-нискостоящи и като такива - угрозяващи Го.

Защо Илюзия (и вярна ли е тази дума): 1. От миналия, настоящия и бъдещия ТИ, илюзия е миналия и бъдещия ТИ, а настоящия е СЪЩЕСТВУВАНЕТО или СЪЩЕСТВУВАНИЕТО. 2. Илюзия по отношение на Промяната Е това, което всеки миг става с теб, но само 6 следващия миг, ти не си това, което беше, т.е. ИЛЮЗИЯ Е, ЧЕ СИ СЪЩИЯТ!!! Илюзия е, че все още съществува ТОВА, КОЕТО БЕШЕ.

ЕДИНСТВЕНО СЪЩЕСТВУВА ТОВА, КОЕТО Е (в този миг, който единствен е Настоящето) -това не е илюзия. 3. В Божествения свят Бог съществува само като Причина. В материалния свят съществуват и двете, т.е. Горе е Причината като Светлина, а долу е Следствието (сянката). Но да не забравяме все пак, че и ние като следствие ставаме в един момент причина за нещо под нас, т.е. превръщаме се в причина.

СЪЗНАНИЕ + БУДНОСТ = ДОБРОДЕТЕЛ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...