Jump to content

Висши Вибрации


Recommended Posts

Висши Вибрации

Човекът е измислил,

че мисли,

но не е вярно.

Беинса Дуно: В Любовта се

крие вечния Живот. За да не

изпаднете в заблуждение, че

вие нещо правите, запомнете:

Не вие, а Бог във вас всичко

прави за Бог изобщо, т.е.

малкия Бог в теб е големия, а

големия Бог в теб е малкия.

Без Бог никой нищо не може. “Аз мога” няма. Има само “Мога”, но не и “Аз мога”. Ти не можеш нищо. Единственият, Който нещата може е Бог, а ти си само правещия, правенето, проводника, извършителя, служителя, т.е. Негов канал си.

С тази Тайна медитацията става пълна: Слагай Бог пред всичко и всичко, което започнеш да правиш ще става Божествено още в мисълта ти.

Най-късата, светла и чиста мисъл е Слово. Идва от Слънцето. Чистият живот идва от Изток. Изток е символ на проявяване на Бога. Слънцето се ражда от Изток. Всичко от Изток тръгва и по пътя си на запад (север или юг) търпи промяна в чистотата си надолу и така забравя за какво е дошло.

Днес чистият живот гледа на Изток.

Не живейте в стихийната любов. Не живейте във фалшивите емоции, каквито са чувствата, желанията и страстите. Нямайте копнежи, стремежи, мечти и пориви в материалния свят. Бягайте от удоволствията и празния живот. Не опирайте и не спирай до низшето, ниското и тъмното.

Стремете се любовта ви да прониква в Подсъзнанието, защото там й е мястото. Към това се стремят всички знаещи. В миналите си животи ние не сме успели да постигнем това и по същата причина не сме познали Бога. Любовта проникнете до Подсъзнанието си!

Всичко е въпрос на възглед, мотивация и ъгъл на влияние, когато разрешавате въпросите на Великия Живот.

Тубтен Йеше: Смисълът на Промяната стои в премахването на вътрешния възглед и заменянето му с противоположния нему и обратно. Смисълът на Промяната стои в премахването на ПОГРЕШНИЯ възглед и заменянето му с противоположния му ПРАВИЛЕН възглед.

В своето Подсъзнание човек има всичко, което би спомогнало животът му да бъде спасен и той да оцелее. Но това е много малко, за да има радостни. От такова празнично и щастливо доволство егото ви ще се уплаши и ще започне веднага да мисли как да се защити, съхрани и самоопази, докато собственикът му следва Душата си и така се оказва между два бряга.

Сериозна причина за човешките страдания е самозабравата на човека и неговата слепота, като отношение към собствената му Душа.

Имаш свобода, избор и воля, и просто е за учудване как можеш да предпочетеш егото си, животинското и материализма вместо Съзнанието, Духовността и Душата си, т.е. Бог. Недосегаем за злото няма да станеш с щитове, брони, огради, кръгове и елипси, а като го разбереш и осъзнаеш, за да спреш да се страхуваш и го създаваш! Всички останали мисли за непробиваемост, непроницаемости и недосегаемост забравете! При всичките ни измислени страхове, грехове, страсти, желания, срамове и привързаности, които сами предизвикваме, човек и да иска не може да стои затворен. Такъв човек е лесно раним.

Отворен и проницаем, открит и търсещ страшното и страданията, ще бъдеш. Не се крий, а отворен бъди и никога не се спасявай, а се давай!

Това е начинът за постигане на нова, висша вибрация, намира се в главата и се нарича “Съзнание за нещата”.

Спрете да питате “как да се спасим и от страха предпазим?”

Отговорът е: Страх се лекува със страшни неща. От страшното не бягайте, а към него отивайте, за да се уверите и убедите, че е проекция на вашия ум. Страхът се намира в петите, а не в сърцето. Заставайте срещу страшното, за да видите, че го няма, а вие сте измислили. Чак зъбите ви тракат. Заставайте срещу страшното и го приемете. Приемайте го и не се плашете. Страшно няма. Всеки страх е проекция на нашия ум. Всеки страх е функция на ума. Преодолявайте го като отивате към него открит и отворен и цялото чудо е за вас: СТРАХЪТ ГО НЯМА.

По-сложен е въпросът с гнева и произтичащите от него скандали. Затова мислете! Затова си струва да помислите. Противоречиви са мненията дали всеки гняв трябва да се вади навън или да се премълчава вътре в човека. Съветът се оказа изненадващо прост: Когато усетиш гнева ГО СПРИ, преди още да е стигнал до чувствата. Не му позволявай да се превърне в чувство. Тръгне ли да се надига - това е момента да го отклониш и го превърнеш в тишина, мълчание и покой. Това е момента: да не се оставя да се превърне в чувство! Не допускайте да прераства в чувства!

Най-често гневът в нас предизвикват нашите близки. Сериозни са пораженията от гнева, когато не умеем да го контролираме и се изпускаме.

Закон: Всичко, което децата правят е правилно.

Не чакайте друг да ви го каже, за да повярвате или друг път да повярвате, а веднага го запомнете и приложете при първия случай. Точно сега не е момента да мислите, а да прилагате. Учене и приложение се редуват, както щастие и нещастие, страдание и радост.

Определено грешим като се противопоставяме на децата, защото искаме да бъдат като нас. Самите ние още за себе си не знаем кое е право и кое не, кое е добро и кое лошо, за да си приписваме неоснователно функциите на учители и възпитатели, фалшива е нашата родителска загриженост, като се сетим какво направихме от собствения си живот и се молим едва ли не децата ни да вървят по същия път. По-скоро би трябва да се засрамим, а не да се гневим и подивяваме.

Оставете децата. Оставете ги и си свършете вашата работа, Вижте себе си. Вие самите имате повече нужда от себе си, отколкото те от вас. Учете се от тях, като ги наблюдавате.

В цялата Американска история един-единствен факт е наистина показателен. Те този въпрос разрешиха и доказаха, че заслужават да живеят добре, защото добре мислеха по въпроса за поколенията след себе си. До пълнолетие те правеха всичко за тях, след което ги оставяха да се справят сами, без никакви осигуровки, гаранции и попечителства. Спираха да се месят и резултатите не закъсняха.

С една единствена уговорка помежду си те извършиха чудеса. Често децата претенции имат, че вече са големи и с това започват да спекулират. О кей, щом сте големи вече и умни, и претенции имате, искате да бъдете свободни и независими, нямаме нищо против, но при едно условие: Сами ще се чистите, когато се изцапате и помощ няма да търсите. Това предполага, че вие вече можете да мислите, да бъдете съзнателни и разумни, т.е. вече сте подготвени за живота

След тази възраст всеки сам познава своя път. Условията за грижи и гледане продължаваха единствено при желание от детската страна да продължи образованието си.

Неписаният закон гласеше: Подчинение и грижи за всичко или помощ и свобода без нас, родителите. И резултатите не закъсняха. Собствените ни деца израстваха самостоятелни, жизнени, борбени, способни и мислещи, почти като осъзнати. Всеки мислеше преди да предприеме каквото и да е. Започнало бе пробуждането.

И най-важното Младост и Мъдрост не вярваха ръка за ръка, а се следваха: Младостта беше първа, а Мъдростта след нея идваше. Да се появи Мъдростта по време на Младостта зависеше от индивида. Мъдрост преди младост е изключително рядко явление. Даденост беше за най-талантливите и гениални деца.

В услуга на човека работи перфектен закон: БУДЕН в себе си и БДИТЕЛЕН навън бъди.

Ошо: Пробуждай себе си чрез себе си независимо как. Всеки път е прав.

Ако сгрешиш не мисли, че пътя е крив или ти, а ОСЪЗНАЙ случилото се, грешката поправи и по друг път тръгни. Мисли и поуки вади от всичко. Случай неясен не оставяй и в живота си не подминавай нещо, което теб те е докоснало, без внимание. Така човек пропилява живота си, като не му обръща внимание - и после страда. Самата напрегнатост и внимание или наблюдателност те правят готов да посрещаш спокойно всяка изненада, а това горе отчитат като нова, по-ярка светлина. Ти повдигнал си вибрациите си.

Ясно е защо човек трябва да служи. За да се учи, расте и развива чрез разбирането за това, което прави. Което всичко на човек служи, трябва също да е осъзнато. Когато е наша волята да учим, работим и живеем за Бога, с проблемите дотук. Този процес се нарича самосъживяване и включва в себе си осмисляне, осъзнаване, разсъждаване, разбиране за оцеля-не и спасяване. А от това по-важно нищо не е. Доказал, че можеш сам, че вече не си ленив (каквато младостта е и всичко наготово е), готовият за Бога е НА ПЪТЯ.

Това желайте за собствените си деца, но след като сте ги оставили да живеят самостоятелно, и внимателно, и зорко отстрани наблюдавате как го използват. Нека всеки в своя живот опитите си сам да прави и никой да не му помага. Нека всеки в своя живот изпитите си сам да взима, а не близките му. Останалото е наш модел на поведение, който особено държим да внедрим и докажем, че е работещ, но не е. Вижте как изглеждате, но отвсякъде, а не само откъдето вие харесвате.

Будно Съзнание по всяко време е нова висша вибрация за вас!

Непоправима е грешката, която допускаме и щетите, които нанасяме на собствените си деца, когато се стремим всячески да ги осигурим, защитим и опазим през целия им живот, че и внуците им. Не смятате ли, че Бог работата си не е оставил вие да вършите, знаейки колко можем.

Не лишавайте собствените си деца от прекрасната възможност в добри условия да продължат живота си, както те знаят, че трябва да правят. Те отгоре са приели това, обещали и сега ще правят, а вие пречите. Не пречете!

Не им отнемайте живеца, хъса, устрема, успеха, съпротивителните сили, за да не се чудите накрая (когато ще е вече късно) защо изглеждат толкова беззащитни, неспособни, некадърни, безпомощни, страхливи, безволеви, безхарактерни и освен да живеят наготово друго нищо не умеят. Отглеждането на деца в ковьоз до мъжка възраст създава от тях дебили и инфантили. Щетите са двойни: те нищо от живота свой не разбраха и ние собствената си работа за себе си не свършихме. Те ставаха нищо, а ние се преуморявахме, претоварвахме и саморазрушавахме.

Кое е по-добре - да разбереш, че си отгледал безпомощен и беззащитен син или мъж, който е способен да се справи САМ във всяка ситуация, защото сам себе си е научил ДА МИСЛИ. Той първият закон човешки на земята е пазил за Съзнанието: да повдигне вибрациите си като осъзнава всичко, а това се постига чрез мислене. Мислете! А Бог останалото е подредил: чрез страдания и радости редувани да прилагате и служите волно или неволно, по избор чрез свобода и неприкосновеност на личността, но духовната и материалната заедно.

Излишъка от време, който осигурявате на децата си, защото сте присвоили техните функции и задачи ще превърне тях в престъпници, а самите вас в преждевременно грохнали старци. Не може да е това начина!

В мига, в който оставим всекиму неговото като живот и начин на съществуване, времето изведнъж ще започне да стига на всички. Обърнете внимание на себе си. Никога не сте го правили както трябва. Както вие мислите, не е както трябва. Самото обръщане към себе си вече говори за някакво осъзнаване. Самото връщане към себе си е вече осмислена потребност да се развиеш и ти в своя живот, а не в чужд. Това е насилие. Мислете!

Работеше по своите мисии и задачи, а чужди не изпълнявайте. Децата не са само ваши, а първо на Бога като Души и после ваши като двете. Не може да живееш без Душата си и да бъдеш Учител. Не можеш да си материален и да мислиш, че мислиш.

За своята вибрация всеки сам работи и никога друг работата му не може да свърши. Твоята вибрация от тебе се очаква да дадеш, а не да вземаш назаем или с чужда помощ.

Да усетиш себе си, собственият си смисъл да схванеш, да не се отъждествяваш с нищо, към нищо да не се привързваш - това наричаме половин свършена работа. Ти си свободен, а това е всичко, което човек иска и към което през целия си живот се стреми. Как иначе ще усетиш новото, което е в теб и за теб, ако си потънал в чужди грижи, ядове и проблеми. Собствената си чистота и вибрация ще изпуснеш, дори да видиш.

Само благодарение на себе си чрез тебе в самите нас това е възможно. Божественото естество в себе си ще откривате и ще отвивате докато нещо ново и различно не усетите, а това е вдъхновението, че точно така не си се чувствал никога и за нищо на света не би заменил сегашното си положение с каквото и да е друго. Твоето настроение, състояние и подобрение са за теб. Горе тебе ще разглеждат, а не какво си направил от децата си.

Кое е по-мъдро да знаеш: Какво е Истина или каква е Истината? Какъв е нейния смисъл или как да я постигнем? Не е важно Защо? - това или онова е така, а Как? - то е така. С Как отговор получаваш и на Защо.

Едно от всичко избери да правиш: Да се трансформираш, да се променяш, да се преустройваш, да се преобразуваш или просто друг да бъдеш.

Всеки иска да знае за себе си КАК?, а не ЗАЩО? Ако ЗАЩО? ще ти отговори на твоя проблем не е нужна промяна или трансформация.

За да повдигнеш вибрациите си ти трябват поне три неща:

- Готов да си.

- Буден да си.

- И отворен да си, с едно единствено желание -да искаш възприемаш и да преодоляваш. Това се нарича да умееш да преживяваш нещата. Ти ще познаваш Бога. Той на теб ти трябва.

формулата е: буден, отворен, готов, възприемчив и преодоляващ бъди докато нещата изживяващ или преживяваш и ще се “случи” да познаеш, да постигнеш, да развиеш и да пробудиш себе си.

Със Защо? се философства, а не се разрешават въпроси. Със Защо? се интелектуалничи и парадира, а с Как? се работи, учи и прилага чрез “Живот за познаване”. Самото правене на нещата променя човека, защото си приложил с една единствена идея: ПРЕОБРАЗЯВАНЕ.

Твоя е и заслугата, и победата.

Блажен бъде, ако го сториш.

СЪЗНАНИЕ + ДВИЖЕНИЕ = ЖИВОТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...