Ани Публикувано 8 Ноември, 2019 Сподели Публикувано 8 Ноември, 2019 ПОСЛЕ СЛОВОТО Помолих ви още в първата част на тази книга да се придържаме към Толерантността, т.е. ДА НЕ КРИТИКУВАМЕ, а ДА МИСЛИМ! И се мотивирах защо... С повече подробности обясних защо е безумие да се занимава човек с хорските слабости, преди да е изхвърлил своите от себе си и колко разрушително е това! НИКОЯ КРИТИКА НЕ Е ГРАДИВНА!!! И не защото няма за какво човек да бъде оправдаван и опрощаван... Има... Но не е този пътя, да критикуваш у другите това, което сам притежаваш. Давай и помагай, но от осъждането се пази! Кого обвиняваш? Себе си ли, огледалото! Критикувайки другите, ти обвиняваш Обвиняващият. КАКВОТО ОСЪЖДАШ, ТОВА СИ ТИ САМИЯТ! Много неща чувам сега и им се радвам, и много ви благодаря! Всичко, което казвате е вярно, но какво решава ви се с това на вас самите! КОЙТО КРИТИКУВА, КОЙТО И ДА Е, ЗА КАКВОТО И ДА Е, КРИТИКУВА СЕБЕ СИ. В изнасянето на „неразбраното“ всеки се оглежда в мен като в огледало. Аз и ние в „Аз“ не съм по-различен от вас... И най-дребното осъждане е саморазрушение, повярвайте ми! Във всеки пълен „кош“ с боклуци търсете да намерите ДОБРОТО, дори то да е „едно“и „малко“. Да извадиш и да развееш „Съзнателното добро“ или „Съзнателно Доброто“ Е НЕЩО, ОТ КОЕТО ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ,... поне по Три причини: - Не се налага да изнасяте напред собственото си невежество и по този начин да се излагате,- - Не се налага да изнасяте напред собственото си не-мислене и по този начин да се срамувате. - Не се налага да доказвате „обратната“, вашата Истина,... по нови Три причини: - Думите никога не достигат. - Думите никога не са достатъчни. - Думите не могат да изразят смисъла на това, което имате да кажете, искате да кажете и най-важното: НЯМА ДА ВИ РАЗБЕРАТ... по други Три причини: - ВСИЧКО Е ВЯРНО. - ВСЕКИ Е ПРАВ. - ЛЪЖА НЯМА... АБСОЛЮТНО ВСИЧКО ВОДИ КЪМ ИСТИНАТА. Бо Ин Ра: Безсмисленото ти ще изпълваш със смисъл, а не отвън и само в този живот, а тук и сега чрез ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО на Привидното на Истинското и това е твоята твърда решимост - ДА СЕ НАУЧИШ ДА РАЗБИРАШ. Казвайки лошо за другите, сам правиш лошо на себе си... Ошо: Не е материалният свят Реалност, а Мая, защото завист, корист, алчност, суета и гняв не съставляват и милиметър от Света: насилие, невежество, омраза, привързаност и недоволство са нереални неща, т.е. Светът не е Реалност поради „нереалните“ неща и също така Реалност чрез тях не става. Единственото, което съставлява този свят - това е Доброто и това ние наричаме РЕАЛНОСТ. КАКВО не разбира „сегашният“ човек? - Че е само служещ, свидетел, участник и проводник... ... НИЩО ДРУГО, - освен ГОСПОДАР НА ИЗБОРА СИ. Бо Ин Ра: Добрият ДОБРОТО у другите ще открие, а не злото и грешките, защото знае, че и двете са измислени от човешкия Ум и навън от човека не съществуват. Не всичко, което сам си позволяваш, ти е наистина позволено! Тук е мястото на Мълчанието... Кога човек трябва да мълчи? Блажен е знаещият! Всеки е СВОБОДЕН да направи своя мъдър Избор... - от двата Гласа избери водещият по-високо, но бъди бдителен. Будно Съзнание е всичко. Радвах се на радостта ви, радвам се и на вашите корекции, които достигаха до мен. ЧОВЕК НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДУМИ и две неща никога не трябва да забравя: - Кога имаш право да мълчиш и - Кога другите имат право да чуят твоите думи? Човек носи отговорност и за своето Мълчание, т.е. не е ПРОСТО, както да говориш, така и да мълчиш, трябва Знание. Бо Ин Ра: Бъди единственият свидетел на своето Мълчание. Мълчанието е Условие за развитие на Душата. Всяко Мълчание трябва да е насочено от Любовта и охранявано от Волята. Всяка висока цел се постига в Мълчание. Не търси какво още би могъл ДА КАЖЕШ, а търси онова дето ще укрепи Мълчанието ти. Има и невъзпитано Мълчание. Какво печелите, щом в недоволство и страдание винаги „нещо“ обвинявате (което обикновено не разбирате и второ - нямате какво срещу него да кажете) и всичко това сами си причинявате? ТЪРСЕТЕ, и в най-грозно-то, и в най-лошото КРАСИВОТО и в него погледа си спрете, за да се ОЖИВИТЕ, а не жлъчката ви да се пръска... СЛЕПЕШКАТА В МРАКА ТРЪГВА ВСЕКИ... и това е най-прекия път, щом извървиш го самостоятелно в Разум, Съзнание и Любов. Бо Ин Ра: Аз съм ти пратен, но ти си ме намерил, а своята Благодарност дължиш на Бога. Знаещият Пътят към Истината е позналия Бога. Непрестанно внимавай къде стъпваш и следи Светлината пред себе си, за да видиш къде те води. Бо Ин Ра: Не е възможно да промениш нещо, което не ти е отредено, затова всяко усилие е напразно, щом целта ти е Вечното да разваляш - това е Лошото. Всички търсим отговори на въпросите си, както и на неясните места, но запомни, че правилен отговор ще получиш само на Прави Мисли, Чувства, Слова и Дела като въпроси. Отговора не е в отговора, а в ПРАВОТО и ПРАВИЛНОТО, т.е. въпросите на другите не са твои въпроси. Спасител на дедите си бъди, заради греховете им, за да заличиш Кармата си, а не губи времето си в критики и осъждане, които ти смяташ за уместни. Смисълът е в Преживяването и в Осъзнаването на всеки получен отвън отговор, като личен Опит. Бо Ин Ра: Истинско знаене ще имаш когато „престанеш да предаваш без проверка“! Никой друг не може да ти даде твоят отговор. Защо изгаряш от желание да критикуваш, съдиш и обвиняваш? Задавал ли си този въпрос и отговор. Защо изгаряш от желание да критикуваш, съдиш и обвиняваш? Задавал ли си си този въпрос и отговор намирал ли си? Чуй Истината: Ние ПРЕПРЕДАВАМЕ БОЖИЕТО УЧЕНИЕ и върху Него не сме умували, нито свои сентенции даваме, т.е. диктува ни се и ние го поднасяме написано. Не сме си и помислили, че изведнъж ще разберете и приемете всичко. Та ние самите още учим и знаем добре колко много не знаем, но важно е да не спираме да го правим, за ДА СЕ РАЗВИВАМЕ, т.е. който учи и работи, той единствен Служи. Бо Ин Ра: Лекомислена е играта с личните ни желания, когато ги превръщаме в свое съдържание или смисъл на своя живот. Всяко реализирано недобро желание разваля собствената ти форма ИЛИ: ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ВСЯКО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ САМО В „ЗЛОТО“! И това е най-ужасното, което не знаем и не разбираме, и с право се срамуваме да кажем какви сме. Тогава по-лесно става в „чуждия двор да гледаме и плюем“, за да нямат време другите да гледат в нашия. И това най-малкото е нехигиенично. Стремете се да учите и винаги нещо да научавате, нещо във вас да остава като ръководещо и определящо. Така в материалният свят първо се учи, после работи и накрая мисли. В Духовният свят първо се мисли, после работи и така учим, но и двете са СЛУЖЕНЕ на Бога. Будната и Любовна Духовност не е възможна без участието на Съзнанието и Разума. А ние местата на Мисленето и в двата свята сме разменили и затова нещата не ни вървят... ЗАЩОТО: - НЕ ВСИЧКО, КОЕТО НЕ РАЗБИРАШ Е НЕВЯРНО. - НЕ ВСИЧКО, КОЕТО ТИ МИСЛИШ, Е ВЯРНО. - Ако ти мине през Ума да критикуваш СПРИ И СИ СПОМНИ, ЧЕ НИЩО НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ДОКАЖЕ ЩОМ НЕВИДИМОТО, ДУХОВНОТО И БОЖЕСТВЕНОТО ОТСЪСТВУВАТ!!! Ошо: Тези, които знаят, знаят, че не знаят... Спомняй си това винаги, когато решиш да сплетничиш, клюкарстваш или интригантстваш. Когато нищо не разбираш, малко знаеш, но съдиш, ти се самоубиваш - ТОВА СИ ТИ, КОЕТО КРИТИКУВАШ. Ошо: Ако не можеш нещо да разбереш, о’кей, но трябва поне погрешно да разбереш, а не никак!!! Ошо ни съветва, че във всеки трябва да има стремеж ДА РАЗБИРА НЕЩАТА, независимо правилно или погрешно и нашата задача е да се сетим, че става чрез Мисленето, чрез Съзнанието, чрез Мълчанието и чрез Будността. Никъде не става въпрос за излизане „извън себе си“, за да съдим каквото и да е. Разбери: ТИ НЯМАШ КАКВО ДА ПОСТАВИШ СРЕЩУ СОБСТВЕНИТЕ СИ ЗАБЕЛЕЖКИ, а не е достатъчно само да споделиш (под формата на критика), че това или онова не е вярно, защото ти не си съгласен или на теб то не харесва. Субективизма си е в тебе, а не отвън. Без доказателства, защо това или онова не е според „каквото там си измислил“ не издувай гърди. Пет неща най-малко трябват, за да застанеш срещу нашата Истина с твоята - Знание, Любов, Вяра, Човечност и Доказателства. Останалото е голи претенции. Ти пътник ли си към бога или по другия си тръгнал? Ошо: Движението към Бога означава да се отделиш от нисшето, затова Бог е едновременно: Смърт на его-то, Раждането и Прераждане на Съзнанието. Тези Три дръж в Ума си, за да вървиш НАПРЕД. Приближаването към Бога ОЗНАЧАВА: Отпускане, Себеотдаване и Изчезване... Докосналите се до Бога са готови винаги да помагат, а не да обвиняват. За „другарската критика“ човек трябва да знае Три неща, които да познава и е опитал!!! - ПРИНЦИПА, КОЙТО СВЪРЗВА НЕЩАТА. - ЕСТЕСТВОТО НА ВЗАИМОВРЪЗКАТА МЕЖДУ ТЯХ. - Каква е Причината, която стои зад всяко събитие. И на последно място: - Посоченото събитие или явление касае ли те! То трябва да те докосва, допира и нещо да ти остави - ТАКАВА Е ИСТИНАТА! Само тогава ще можете да обясните - НА СЕБЕ СИ - има ли смисъл слабостите да се посочват и струва ли си човек да мисли за тях. За да разбереш ВСЯКО нещо трябва да учиш и работиш или да работиш и учиш, а винаги преди двете - ДА МИСЛИШ РАЗУМНО, СЪЗНАТЕЛНО И С ЛЮБОВ, а не някога или никога. Само сърце и Ум не са достатъчни: ВЪВ ВСЯКО НЕЩО ЩЕ ГОРИШ И ДУШАТА СИ ЩЕ ВЛАГАШ, ЗА ДА СА ПРЕСТИЖНИ ДЕЛАТА ТИ. „Нещата по Дух ще правите...“, защото Бог в Душата си носите като Гост и Приятел. Разчитайте единствено на себе си, но в Доброто, Красивото и Разумното и не пропускайте да Преживявате Радостта от тях! Всичко зависи от: - Гледната точка. - Ъгълът на влияние. - Степента на Съзнание. Необходима е: - Лична работа. - Знание за доказателствата. - Удостоверение за Опитност: КАКВО Е ТОВА, КОЕТО Е? Не е парадокс че: - Мисълта за материалиста е енергия (невидима). - Мисълта за Духовните е материална (видима). Тази МИСЪЛ Три дадености съдържа и е само въпрос на ПЛЪТНОСТ: - Мярка. - Брой. - Тегло. Свръх Окултна Истина е: - Близостта на възможността за Всезнание. - Осъзнаване неговата НЕДОСТИЖИМОСТ. - НИКОЙ не притежава Великото Знание. - И все пак това за всеки Е ВЪЗМОЖНО... Само Разум, който е излязъл отвъд човешкото и се е докоснал до Божественото може да разбира, защото мисли съзнателно. Какво Духовният знае, което атеиста не вярва и не разбира, защото не знае? Три неща естествено: - Абсолютно всичко е живо, но с Духа в себе си. Той стои зад всичко и е вътрешното съдържание на формите, които без него са мъртви. - Пасивното се самоактивира като СЕБЕСРЕЩА в себе си между пасивност и една активност, т.е. първично-то се комбинира с вторичното и така се е новородило всяко следващо ново Трето. - Първопричината е създала всички първи, а останалото е дело на Съществата. Никой Новото не е измислил. Никой Ново знание няма. Никой Първото не е видял освен вторите; те са първите!!! Сега, като обикновени хора, ние правим нещата по човешки, а не Божествено и в това е личната драма на всеки. Първо мислим и после работим, а я научим нещо, я не.т.е. мисленето (не, че го няма) ни не е качествено, а човешко, елементарно, без Знание. Божественото като Повик, Първи Глас, Подтик и Импулс първо се прави, а после върху него се мисли, за да научиш ЧРЕЗ ЛИЧНИЯ ОПИТ Истината. Само чрез Опита научената е трайно и ефективно, т.е. РЕЗУЛТАТ ТРЯБВА ДА ИМА, за да можем от него поуки и изводи да направим. ПРОЯВЕН ВЪНШЕН РЕЗУЛТАТ (постигнат) трябва да е налице, за да го Осмислим. Без Резултат, т.е. без Опита, човек не може да познае СЕБЕ СИ! Винаги помни, че критикуващият първо осъжда себе си, защото не е станал господар на Мръсотията си и не се е коригирал, нито поправил, нито променил. Той не знае! Когато чрез себе си помогнеш на себе си ще бъдеш чут, но не по-рано. Сега си смешен. Отвън ще критикуваш , когато в себе си критикуваното си превърнал в Добродетели! Аз знам че нищо не знам, но ме е срам за незнаещи-те това. Нямам никакви претенции за гуру, учител, месия, пророк или Бог; нито маниакални претенции за величие, гениалност или светейшество. Не се считам за единствен и неповторим, а просто повтарям Знанието като се надявам да е по-разбираемо. И пак повтарям: ТОВА НЕ ПРАВЯ АЗ, А ЧРЕЗ МЕН ДРУГИ ГО ПОСТИГАТ! Категорично заявявам, че нямам нищо общо с промоции за каквато и да е Божественост, но работя за своята Духовност, Осъзнаване и Любов и знам, че съм Божествен, точно колкото и вие, но ОСЪЗНАВАМ ТОВА! И в това е цялата разлика. Към това съм се придържал и в цялата първа част, където ви молих и се молих: „ДА МИСЛИМ!“, нищо друго. Една единствена цел преследвахме, преследваме я и сега: В ЕДНО ДА СВЪРЖЕМ И ОБЕДИНИМ, ДА СЛЕЕМ И ЕДИНИМ МАТЕРИЯТА И ДУХОВНОСТТА, без което нищо в този свят не е възможно, щом искаме да живеем добре и бъдем щастливи. Когато една висша Цел се преследва, важно ли е на колко малки идеи ще я разбием, за да внесем в нея повече ЯСНОТА! Може да критикува, който не си го позволява, но е попитан за мнение. Гурджиев (го е казал най-точно): Най-образованият човек може да се окаже абсолютен невежа в сравнение с един неграмотен овчар, който ПРИТЕЖАВА ЗНАНИЕ. Преценявай всичко от гледна точка на своя здрав разум, стани притежател на свои собствени потвърдени идеи и не приемай нищо на доверие (без да си проверил и опитал). ПОСВЕЩЕНИЕ Е, когато САМ по пътя на сериозни разсъждения и обосновка си дошъл до някакво непоклатимо Убеждение, до пълно Разбиране за нещо. Важно е да се внесе порядък в Знанието ни, всеки сам за себе си, да е систематизирано. Само благодарение на своя собствен труд ти ще си в състояние да достигнеш до дълбокото Разбиране, сам ще се „посветиш“. Невъзможно е да дадеш на човек нещо, което да стане негова неотменна собственост, без работа от негова страна. Съществува единствено САМОПОСВЕЩЕНИЕ, когато си готов. Човек може да показва, учи и насочва, но не и да „посвещава“. Каквото и да мине през ума ви за нас, ние винаги ще останем това което сме - ваши добри приятели, които ви обичат и желаят вашето добро. Да въдворим мир в Душите си, любов помежду си и от камъните до Бога се Обичаме, защото наистина сме братя и Бог е Бащата. Три неща не са мои: Написаното, Разказаното и Знанието. Три неща не съм: Автор, Творец и Създател. Всичко това, което съм и не съм е Бог, само моята конкретност и индивидуалност е Синът, какъвто е всеки. Ако не съществуваме, какъв е смисълът на всичко това, което правим? Щом ни няма спрямо другите, дали пък друг не е Замисълът на Бога за всеки? Самият аз, не съм само Аз, а едновременно много хора, които представям и представлявам, т.е. отговарям за всички тях и пред всички тях. Всичко това така да става и да изглежда са виновни те, за което безкрайно им благодаря и Ги Обичам. Ако на някого му мине през Мисълта ,че съм луд, нека помисли .съветвам го да се огледа, да не бърза и отново да помисли върху това, което мисли. Стремял съм се винаги да говоря просто, но отсреща трябва и разбиране. Без тези две: Вие и Ние, Простота и Разбиране, КОНТАКТА НЕ Е ВЪЗМОЖЕН. Беден е човешкият речник за идеите, които има и иска да предаде. Имам знанието, че със всички хора не мога да разговарям по един и същ начин, защото всеки, има своя степен на Съзнание, но в случая с книгите това е невъзможно, да говориш на всеки според Съзнанието. Затова трябва Знание. Тръгналият по пътя вече се е само-посветил до там до където е започнал да разбира. И най-щастлив ще бъда, ако съм се докоснал до Душите ви и това обхване възможно най-широк кръг от хора. Така удовлетворението ми ще е пълно, вдъхновението тотално и благодарността към всички признателна. Стремя се да говоря само това, което знам. Стремя се да пиша само върху разбраното и преживяното, т.е. Опитаното и въпреки това знам, че ще е трудно. Много ще останат недоволните и неразбиращите, но ги моля предварително да ми простят! Благодаря на всички за всичко, а като за финал на Приятелството ни, нека изброя последните Три неща, върху които цял живот съм мислил и в тези книги преследваме: - Слети и неразделни да направим Материалното и Духовното! - Да окажем Посоката, която води до Целта, до Пътя и до Вратата на Бога. - С пожеланието всички да ги разберат и приемат като свои. РАЗБИРАНЕТО ИДВА САМО С РАБОТА: ОПИТ, ПРАКТИКА И ПРИЛОЖЕНИЕ. Гурджиев: Хората имат твърде малко думи, с които да изразят, която и да е идея. Езикът ни е твърде беден за едно точно и пълно описание. Такова е знанието ни. Трудно е на който и да е да предаде своето разбиране за каквото и да е, колкото и добре да го познава. Липсата на разбиране помежду ни почива или представлява един математически организиран феномен, така прецизен, както таблицата за умножение зависи от т.н. „Психика“ на хората в даден момент. За да бъде разбран от друг човек, е необходимо не само „говорещият“ (казващ или пишеш) да знае как да говори, но и слушателят (читател или отсрещния) да знае как да го слуша. Ако аз трябваше да говоря по начин, който смятам за ТОЧЕН, всички без изключение ще ме сметнат за луд. Какво е важно за взаимното разбиране? - Да се маркира Пътя. - Да се определи идеята. - Да се определят знаците, за да е контакта продуктивен. - Съзнателното и будно участие на двете страни. - Да си вярват. - И даващият и взимащият да са активни, а не пасивни. - Всеки човек идва на света като ЧИСТ ЛИСТ хартия, върху която започва Великото Писане от Всички... Ошо: Всичко, което си, нека си бъде, както си е. Аз не се чудя защо нищо не ми е ясно. Аз се чудя, че изобщо нещо ми е ясно. Не съществува нищо, което да е ясно на човек от началото до края. Молим се за вас, молете се и вие за себе си... Не очакваме подвизи веднага, защото до Победата се стига чрез Работа и Разбиране на всичко, което правим. Едва на края по резултатите ще осъзнаете Смисълът на всичко. Трудно е наистина, но никъде не ви подведохме, че ТОЗИ ПЪТ е лек. Напротив: обяснихме колко е труден, но благодарен, благодатен и благословен! Не допускайте да се обезсърчавате и обезкуражавате по своя вина! Щом едно нещо е вече станало, то е за добро, т.е. ТАКА Е ТРЯБВАЛО ДА СТАНЕ. Нищо случайно не е станало... Нищо Случайно никога не е ставало. Дори Смисълът на първите три глави в първата част на тази книга не е случаен. Трябваше „неразбиращите за какво става въпрос“ да се откажат овреме, за да няма допълнително вгорчаване, уплах и недоволство, както е ново отхвърляне или отричане. Неготовите и заспалите ще се оттеглят достойно независимо от коментара, който ще да последва. Но по-добре така, отколкото да навлязат в СЪЩНОСТТА и СЪЩИНАТА и да я използват комерсиално, което хич не е желателно и както казват старите хора: Очи ще извадим, вместо вежди да изпишем. Т.е. това подреждане сигурно такова е трябвало да бъде и не е наша приумица. Нищо не е благодарение на нас. Ето защо? КОЙТО ТРЯБВА ЩЕ РАЗБЕРЕ... КОЙТО ТРЯБВА ЩЕ ПРИЕМЕ... КОЙТО ТРЯБВА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ. САМО РАЗБИРАЩИЯТ ПРОДЪЛЖАВА! А ние още веднъж ще съобщим за целите си по Принцип: - Да припомним Учението, а не ново да сътворяваме... - Да отговорим на всички въпроси на Беинса Дуно, които той поставя във всяка от своите книги и на повечето от тях „ние“ нямаме отговор (по три причини): - Не сме изчели абсолютно всичко, за да открием и отговорите. - Не сме имали времето за това, както и да си водим бележки за неясните места. А колко много ни се искаше след всеки зададен от него въпрос, някой да имаше да ни отговори. Недоволни бяхме, т.е. ние отново не мислихме, както той очакваше от нас. Това е МЕТОД... - Все още сме недостатъчно събудени, осъзнати и възприемчиви, т.е. РАЗБИРАЩИ! - Да докажем, че и в Петимата Велики Окултисти на своето време Божието Учение е едно, едно и също, противоречие няма, но задачата по „Мотивиране на Пентаграмата е изпълнена“ - всеки в своя ресор е предал и завещал всичко в подробности и детайли. Тези Петима бяха до един вселени в техните Приемственици (приемници) за един период от близо 100 години. Бог ги даде на Човечеството, за да се повдигне Духовно То, а не Той. Заблуждение е да мислим, че можем да отговорим на всички въпроси. Заблуждение е да мислим, че сме отговорили пълно и както трябва. Заблуждение е да си въобразяваме, че знаем всичко. Божието Учение никой не знае... По-важното е друго: - Всеки РАБОТАТА си да свърши, - и пишещите, и четящите. - Да Свържем, Слеем и Обединим в Едно Материалното и Духовното и повече никога да не разделяме. - Държавата ни да заеме достойно мястото си между Духовните нации в Света, дали своя цялостен принос както за другите, така и за самите себе си... Бъдете търпеливи, достойни и прилежни Божии Синове и се учете! Мотото на нашата Верига е: ЕДИНСТВЕНОТО, ОТ КОЕТО СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ, ТОВА Е БОГ. В живота си се стремим до един да Му подражаваме: КАКВОТО ТОЙ ПРАВИ В ГОЛЯМОТО, АЗ ПОВТАРЯМ В МАЛКОТО И ТАКА МУ СЛУЖА. Молете се ДА БЪДЕМ И ДА ПРЕБЪДЕМ... ОТ автора: К.Т.К. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване