Ани Публикувано 10 Януари, 2020 Сподели Публикувано 10 Януари, 2020 СВЕТИИ И УЧИТЕЛИ „Кой е свят човек или блажено чадо Божие, достойно за Христа?“ Светия е онзи, който и като има пари, и като няма, пак е радостен; и като го обидят, и като го хвалят, еднакво е разположен. Светията от нищо не се смущава: и като има, и като няма, и като му се даде, и като му се вземе, не губи своя мир. Светиите са два вида, едните са избрани лично от Бога, те са с чисти и праведни души и предано пазят Божията Истина и с пълна вяра, надежда и чисто сърце славят Името Му с добри дела, с морална чистота, безкористие и разумно мълчание. Тези светци служат на Бога ревностно и всеотдайно с Дух, Истина, душевна чистота, непорочност, безкористие и разумно мълчание. Те непрестанно внедряват в душата и сърцето си Божествения мир, любов, хармония с тихия глас на Абсолютното, който винаги говори на душата за святост към всичко живо на света (човеци, животни, птици, риби и полезни насекоми); без тези добродетели, никоя душа няма да види Господа Исуса Христа в Неговата слава и величие. Освен това те винаги противостоят на лукавите духове, които противодействуват на Божието дело на земята. Тези светии безшумно вършат своята работа и са непознати на света. Другите светии са избрани от хората. Със своя страдалчески път и праведен живот, искрено разкаяние и вършене на чудеса, те могат да помагат на хората и да служат за пример, могат да покажат пътя към Бога, но едно с Бога не могат да бъдат. Всички светии, всички напреднали духове на земята, които работят за благото на хората, имат само един Учител. В света има само един Учител. Това е Бог, изявен чрез своя единороден син Исус Христос. Когато говорим за Учителя, разбираме Великата безпределна Любов, която се изразява в знание, мъдрост, щастие, блаженство на всички същества. Ако не познавате Учителя в себе си, не можете да познаете и Мировите Учители. Ако не познавате Бога, Който е във вас, не можете да разберете вътрешния смисъл на живота. „Какво означава званието Учител? Ти трябва да познаваш Бога и Бог да те познава. Не можеш да бъдеш Учител, докато не познаваш Бога и Бог не те познава.“ „Моята мисъл е мисълта на Бога. Христос казва: „Говори!“ И аз говоря. Аз не правя каквото искам. Каквото ми каже Господ, това правя, там отивам. И Господ прави за мене всичко, каквото аз искам. Бог ми казва да посетя някого, да повдигна някого.“ „Аз съм ви събрал тук за кого? За Господа. Бог ми е казал да ви събера. Той ми казва: „Това ще им разправиш“. Вие казвате: „Така си помислил Учителя да ни говори“. Не, аз ви говоря, каквото Бог ми каже. Каквото ми каже Господ, ще го кажа на вас.“ „Никой от вас не ме познава кой съм. И Христос никой досега не Го е познал. Ако бяхте Го познали, щяхте да имате Неговата Любов!“ „Ако има някой, който да има най-големите противоречия и мъчнотии в света, това съм аз.“ „Кой съм, аз знам! Обаче това не е важно. За мене е важно какво да правя, за да изпълня мисията, задачата, която имам тук. Мога само да работя, да изпълня това, което имам за задача. Бог знае защо съм дошъл на земята. Аз съм изпратен от Бога да покажа на хората светлия път, по който трябва да вървят и да служат на Бога, така както никога до сега не са служили. Щом се интересувате да знаете кой съм, това ще научите от Бога. Като отидете при Него, вие ще разберете кой съм и защо съм дошъл. Човек, който вече е научил всичко на земята, Бог го праща да учи другите. Като им преподава своето знание, те изпитват радост, но и онзи, който е пратен, се радва на тяхната радост.“ „Вие казвате: „Какво мисли нашият Учител?“ Аз мисля да ви предам Божията Любов! Аз трябва да я пусна да върви. Вие някой път трептите за небето, а пък аз се интересувам и за земята. За мене раят и адът са тук! Като видя ад някъде, внеса светлина и го направя на рай. Когато купувате златен съд, очиствате го внимателно. Аз правя същото с вас.“ „Ако искате да живеете, трябва да живеете, както аз живея. Учителя е среда между Бога и ученика. А ученикът е среда между Учителя, народа и света.“ „Когато казвам, че говоря на учениците, не говоря само на вас. Има при вас и същества от по-висши светове, които вие не виждате. На тях говоря, а вие ще разберете онова, което можете да разберете. Това, което в миналото е казано, то ще стане. И това, което ние ще кажем, и то ще стане.“ „Аз мога да дигна мъглата. Като кажа да се дигне, тя ще се дигне, Като кажа: „Ела“, тя ще дойде. Ако искате, мога да смъкна всички чукари и върха на Рила „Харно ми е“. Ако ги смъкна, какво от това? Нека си седи върхът „Харно ми е“. Да кажем, че тук е проход и има праведни хора, които са гонени. Искат да ги избият. Ще смъкна тогава връх „Харно ми е“, ще затворя пътя на онези, които ги преследват. Тогава помагам на праведните хора.“ „Цели 40 години предупреждавах българите за онова, което ги очаква.“ „Това, което с мен ще научите за 10 години, без мен ще го научите за хиляди години.“ „Кой е Учителя? Кой е Христос? Това са въпроси на невидимия свят. Невидимият свят - светът на Истината горе - той ще разкрие отвътре Истината на човека. Онзи, Който говори през вековете, е Един и същ. Във всички времена Бог е, Който се изявява на хората. Той е Един. Образите, с които се изявява, са различни. Христос имаше един образ по-висш, отколкото тези, които са били преди него. Христос казва: „Както Ме е Отец научил, така говоря“. „Някой мисли, както момата, която се страхува, да не би да я разделят от момъка. В този случай някои ги е страх да не би да ги разделим от Христа. А пък всъщност ето как седи въпросът: онзи, който се опитва да лиши хората от Христа, той е лъжец.“ „Аз познавам ли Христа или не? Не само че Го познавам, но живея с Него и се разговарям с Него всеки ден!“ „За нас не е въпрос да убеждаваме хората, а да ги нахраним. Тези гладни души да ги нахраним. Но ще кажат: „Хубава ли е тази храна?“ Опитайте я. Ако е хубава, приемете я. За нас не е важно да се обръщат хората, а да се опита храната.“ „Не е въпрос какво ще кажа аз по това, а какво ще кажат от Невидимия свят. Важно е дали от Невидимия свят поддържат това, което аз изнасям. Защото Христос казва: „Ако Аз търся Своята слава, то нищо не съм, но има кой да я търси“. Новото, което говоря, ще се завери от друго място.“ „Аз ви давам жито. Вие казвате: „Дали е хубаво?“ Посейте го, ще видите. Божественото слово има сила да расте при всички условия. По това се познава: ако има сила да расте при всички условия. Разбира се, онзи който ще го сее, трябва да е вещ и трябва да е добър земеделец, но и житото трябва да е доброкачествено. Но умният никога няма да сее недоброкачествено жито.“ Беинса Дуно Земята е разделена (от небето) на области, като всяка една има за ръководител един от мировите Учители. Тези области обгръщат обширни страни и дори континенти и могат да се сравнят с енориите на черковните организации. Така един Учител има задачата да ръководи Европа, друг - Индия и т. н. Учителя подпомага еволюцията във всички нейни степени и форми, и не само на човеците, животните, растенията и минералите, а и на други царства, непознати на човечеството. В тази част от тяхната мисия Учителите използуват често изключителни случаи и места: там, където се намира някой мощен магнетичен център, където е живял или умрял някой светия, където свещена реликва излъчва силни трептения. Те използуват атмосферните условия, геофизичния характер на обширни площи и излъчват своята сила по ясно начертани пътища. Те долавят благоприятни случаи - голямо събрание от поклоници във възприемчиво състояние, локални и световни събития, цикличността на органическия свят и историческото развитие, вдъхват вяра, надежда, оказват практическа помощ и на най-слаби същества, за да се осъществи предначертаният план. Някои мирови Учители си служат с религиите като с резервоари, в които те изливат своята духовна енергия, за да бъде разпределена на верующите от всяка религия посредством опрощението и вярата. Ако искате да се потопите в океана на Божественото знание, търсете Мирови Учител — Буда, Брама, Конфуций, Лао Дзе, Мойсей, Заратустра, Орфей, Питагор, Боян Магът, Беинса Дуно, начело на които е Исус Христос, който е казал: „Търсете и ще го намерите, чукайте и ще ви се отвори, и искайте и ще ви се даде. Амин.“ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване