Jump to content

Рецепти за сурови ястия


Recommended Posts

РЕЦЕПТИ ЗА СУРОВИ ЯСТИЯ

Ябълково ястие

Приготовление: нарязват се на малки парченца 1-3 ябълки, прибавят се, като се размесват, 1-2 лъжици предварително натопен квакер (овесени ядки), сок от 1/2 лимон, 1 лъжица каймак или гъсто мляко, мед или плодов сок.

Ястие от ябълки и орехи

Приготовление: разбъркват се 1-3 ябълки, нарязани на парченца, 1-2 лъжици предварително натопен квакер (овесени ядки), сокът от 1/2 лимон, 1/2 лъжица ядки от орехи, бадеми или лешници и 1 лъжица каймак или мляко.

Ястие от ябълки и моркови

Приготовление: 1-3 ябълки се нарязват на малки парченца, прибавят се 1-2 лъжици предварително натопен квакер (овесени ядки), 1-2 лъжици смлени бадеми, 1-2 лъжици настъргани моркови, сокът от 1/2 лимон, 1 лъжица каймак или мляко.

Ястие от сливи или други плодове

Приготовление: разбъркват се 200-300 г смачкани сливи, ягоди, малини, боровинки или други меки плодове, 1-2 лъжици предварително натопен квакер (овесени ядки), сокът от 1/2 лимон, 1 лъжица каймак или мляко.

Ястие от круши или други плодове

Приготовление: разбъркват се 200-300 г на дребно настъргани круши, ябълки или други плодове с 1-2 лъжици предварително натопен квакер (овесени ядки), сок от 1/2 лимон, 1 лъжица каймак или мляко.

Ястие от овесени ядки и сухи сливи

Приготовление: взимат се 2 лъжици овесени ядки, предварително попарени, и 10 сухи сливи, натопени от вечерта, а на сутринта им се изваждат костилките и ситно се нарязват. Сливите могат да се заменят с ябълки, настъргани на ренде. След това се разбъркват, като се прибавят сокът от 1/2 лимон, 2 лъжици сладък каймак без захар и 1 лъжица млени бадеми.

Манастирска каиш

Приготовление: 50 г овесени ядки се разбъркват с 50 г стъргани рошкови, 125 г смлени орехи и 250 г на дребно нарязани смокини; към тази смес може да се прибави и 1/8 л мляко.

Салата от моркови

Настъргват се морковите, след това им се слага малко чист зехтин, малко лимон и няколко маслини. Тази салата замества суровото ядене на морковите.

Салата от зелени пиперки и други зеленчуци

Приготовление: взимат се по равни части зелени пиперки, зелен кромид лук или зелен чесън, червени домати и магданоз, нарязват се на дребно, заливат се с чист зехтин и лимонов сок по вкус. Тази салата е много богата на витамини.

Всички ястия се приготвят, като всичко хубаво се разбърква. Овесените ядки се натопяват, като предварително ситно се накълцват и се попарват с вряла вода. В сместа при тези ястия може да се прибави масло или каймак.

Народната медицина препоръчва суровоядството да се практикува

1-2 пъти седмично, т. нар. зигзагова диета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...