Jump to content

Слънце, чист въздух и въздушни бани


Recommended Posts

Слънце, чист въздух и въздушни бани

Кърмачето трябва да се изнася на чист въздух още през първата седмица след раждането. През зимата това да става само в слънчеви дни, и то преди пладне около обед. През време на разходката кърмачето да е добре завито, за да не се простуди.

Нищо не предпазва тъй добре от простуда и не възбужда тъй ефективно съпротивителните сили на организма на детето, както въздушните бани. Затова детето през лятото по-продължително или по-кратко време (5-20 минути) да се оставя голичко върху леглото, в количката или когато е по-голямо - върху стоплен от слънцето пясък. При правене на въздушните бани кърмачето има възможност да изпъне краката си - нещо, което пелените не му позволяват. От време на време трябва да го обръщаме по корем. Това положение въздействува укрепително върху мускулатурата на шията и гърба, защото при него кърмачето се стреми да си изправи главичката.

Щом детето проходи, трябва да се пуска след ставането от сън и преди лягане, подходящо облечено, да тича свободно из стаята, която в топло време да е с отворени прозорци, а в студено време да е предварително добре проветрена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...