Jump to content

59. Тридесет и трите писма за празника Цветница от брат Христо. Дрехите на Учителя


Recommended Posts

59. ТРИДЕСЕТ И ТРИТЕ ПИСМА ЗА ПРАЗНИКА ЦВЕТНИЦА ОТ БРАТ ХРИСТО.

ДРЕХИТЕ НА УЧИТЕЛЯ

Л.Т.: Учителят нарече брат Христов чист човек. Той предсказа едни работи, които ще станат, ако останеше на земята. Но той направи тъй, да се избегнат тия работи. То е писано.

В.К.: Да.

Л.Т.: И от брат Христо имам цели торби, найлони, напълнени с писма. Всеки ден пишеше по едно поетично писмо. Ще Ви прочета само едно, за да видите неговия стил и неговия духовен уровен.

И всяка година на Цветница ми написваше също и пише тъй: „Пиша го на масата на Учителя, вътре при Учителя.”

И винаги идваше с плод, изпратен от Учителя за Цветница, с много хубави думи и пожелания. Понеже имахме 33-годишно приятелство, аз имам 33 писма на Цветница и съм ги написала на отделно място. Те трябва да вървят с брат Христов, защото са божествени.

В.К.: Сега сме почнали с Вас една работа. Първо задвижваме Вашите неща. След това Вие ще ми дадете възможност да се запозная с неговия материал. И след това аз искам да направя една монография Кръстю Христов и всичко онова, което той има: неща от Учителя, спомени, еди-какво си. Вие ще ми ги предадете на мене, аз ще ги движа. Неговото име ще си остане с неговите снимки, с неговите неща и т.н. Значи аз ще му издам материалите.

Л.Т.: Учителят ме държеше за него, държеше го до себе си.

В.К.: Сега, аз обещавам, поемам ангажимент: Първо ще задвижим Вашата работа и след това Вие ще ми подавате по малко, по малко, да видя какво има. Аз не зная какво има от брат Христо.

Л.Т.: Даже Елена Андреева, когато ме извика, да ми предаде три ризи от Учителя, защото след Неговото заминаване те почнаха да го дърпат като черва. И при нея бяха всичките Му вещи. Тя ми даде три ризи: една, с която спи, другите две - копринени.

А брат Христо пък ми донесе бели тефтитени чорапи, които Той ги обуваше, и му ги дал на него. Аз ги пазя, защото тая, едната риза, като турих на гърдите на майка ми, когато имаше криза, отмина й. Лечебна е.

В.К.: Вие ги пазите!

Л.Т.: Пазя ги, не ги... Една подарих, едната подарих на сестра ми. Ако вярва, на гърдите да си я слага.

В.К.: Да. Ако вярва. Ако не вярва, то няма да помогне.

Л.Т.: Няма да хване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...