Jump to content

205. Песента „Големият Халуел” и астралната змия

Recommended Posts

205. ПЕСЕНТА „ГОЛЕМИЯТ ХАЛУЕЛ” И АСТРАЛНАТА ЗМИЯ

Л.Т.: Не, Учителят само ми даде „Големия Халуел“, който сестрата на Аарон изпя, когато евреите минаха Червеното море и ги гонеше войската на фараона да ги върне назад. Щото фараонът не беше сигурен човек. Но когато евреите излязоха от Червеното море сухи и се полъгаха войниците на фараона, и влязоха в морето, то водите се съединиха и ги издавиха. Тогава сестрата на Аарона падна на колени и вдигна ръцете нагоре, и изпя „Големия Халуел”.

Този „Голям Халуел”, Учителят ми даде мелодия.

В.К: И той е записан?

Л.Т:. И аз го пея.

В.К: Като отделна песен или в тази на Орфей я имате?

Л.Т: Няма общо с Орфей. Аз я изпълнявам, когато трябва да изменя времето. Тя изменя времето. Тя може даже да лекува. Тя е лечебна.

В.К: Добре. Вие имате ли я записана?

Л.Т: Имам я.

В.К: Къде ще я дадете във Вашето творчество? В песните на Учителя ли ще я дадете?

Л.Т: Сега засега не я давам, щото е много свещена. Аз я пеех на латински най-напред. Добре, ама когато брат Христо загуби пръстена си, когато се миеше сутринта, закачи Негов[ия] пръстен, който Учителя му го е дал. Този пръстен сега аз го подарих на брат Венцислав Янков. Той го тури на пръста си, защото за мене е много широк, просто излиза от пръста ми. Той представлява змията как си е ухапала опашката.

Сега да Ви обясня мистерията на змията.

Учителят каза така в частен разговор:

„Змията, която изкуси Ева в райската градина, е всеки човек я има вътре в себе си. Ако извадим малкият мозък, заедно с гръбначния стълб, ето я змията, която изкуси Ева. Тя е опасна тази змия, когато не е уловила опашката си, както е при мене. Тя тогава изкусява човека. И непрекъснато тая змия изкусява всеки човек. Само Великите Учители на човечеството, адептите и посветените, и напредналите същества, само при тях змията си е уловила опашката, няма кого да съблазнява, нито да изкушава, защото тия духове отдавна са ликвидирали своите слабости. Тази змия е вътре във всеки човек. Тя е тъй наречената астрална змия.”

В.К: На тази картина тук на стената в стаята Ви имаме змията, която е захапала опашката си и имаме силует на мъж и едно око. Какво символизира това?

Л.Т: Това е Божието око, което и в тъмните нощи всичко вижда. За него нищо няма скрито-покрито.

В.К: Сега имаме един силует - фигура на един мъж и на едно цвете, което е различно, в един цвят. Какво символизира? Тази е първата картина. Елате сега тука. Сега на тази картина имаме змията, която е захапала опашката си.

Л.Т: А в средата е Учителят.

В.К: А там, този цвят какъв е? Това лотос ли е?

Л.Т: Това е свещеният индуски лотос, който някой път из нашите езера го пущат. Свещеният, Той е стъпил върху лотос.

В.К: А отдолу, какво е това? Тези неща?

Л.Т.-. Това са планети.

В.К: Кой е нарисувал това? Кой е нарисувал тази картина?

Л.Т.: Кой е рисувал? Самият брат Христо.

В.К.: Така. Той беше и художник.

Следващата картина е змия, която е хванала опашката си. Тука вече виждаме птици. Тука виждаме хълм.

Л.Т:. Птиченца.

В.К: И това е май аурата на Учителя.

Л. Т: И пак тук е силуетът на Учителя.

В.К.: Да, точно това исках да Ви питам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...