Jump to content

231. Българи и руснаци


Recommended Posts

231. БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ

Л.Т: С българите имам приключения и накрая пет счупени прозореца. Изкарах цяла зима и турях възглавници, защото никой не иска да ми поправи стъклата. И аз с пет счупени прозореца живях цяла зима.

Ама рускините ме посещаваха вечер с пълни чанти догоре. Носеха ми и свещи, и фенерчета, щото ми скъсаха и тока, нямах електричество. Само печката бумтеше. Аз бях жива заровена вътре и чак тогава ме изнесоха оттука.

В.К.: А преди това не Ви ли даваха квартира? Преди това, преди да счупят прозорците?

Л.Т: Не, не ми даваха. А това бяха мислите на мои неприятели, които се изразяват вече в действие.

И сега идва и Йоанна, и ми казва: „Мама много те обича и ме праща.” И идва със сина си. „Ела в нашия салон!” Никога няма да отида там.

Това не е никакъв салон, той не може да замести „Молитвения дом” на Учителя.

Аз имам връзка с руските консули, те ме уважават. Аз бих отишла в Съветската легация и бих изнесла цял концерт от Учителюви работи. Защото ще стъпя там, където е салонът на Учителя.

Те върху тоя салон направиха легацията. Може даже и да не е застроен в самото място. Нашите хора не могат да имат достъп, но аз мога да имам.

Ганчо Генчев, който умря, аз имам неговото писма до консула в легацията. И пише тъй: „В малка дървена къщичка живее оперната певица Цветана-Лиляна Табакова, която е пяла и във Вашата Съветска легация. Моля, пратете рускини да я посещават.”

И тия рускини и тука ме намират, не ме оставят. Снощи пристига Светлана и ми носи вечеря. А аз бързам да пиша и нямам какво да вечерям. Тя ми сипва и ми прислужва да се навечерям. Господ да ги благослови!

А другата рускиня е завършила Московска консерватория и е учила при голяма италианска педагожка, но идва тука смирено и казва: „Покажи ми певческото дишане от Учителя и искам да ме разпяваш с Учителювите упражнения.” Щото Учителят каза от Неговите беседи и положителните принципи на Неговото учение, да се дадат и да пеем упражнения. Например .Духът Божий, Духът святий” от песните или „Аоум”, или „Сладко медено”. И по цялото пиано ги разпявам. Тя ми казваше, тази рускиня: „Като пея с Учителювите идеи, чувствам едно възраждане и някакво много приятно чувство изпитвам.” Щото има присъствие, където има музика.

Ето сега този материал, който Ви давам, музиката е от Учителя. Четете вътре да видите, да видите кои беседи, кои песни, кои болести лекуват. Посочени са песни, които лекуват болести. Но който вярва! Пък който не вярва, е друг въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...