Jump to content

294. Кой променя молитвите на Учителя?


Recommended Posts

294. КОЙ ПРОМЕНЯ МОЛИТВИТЕ НА УЧИТЕЛЯ?

В.К.: Сега, въпросът е следният. Аз понеже го имам на негатив преснето това тефтерче.

Л.Т.: Да.

В.К.: Съдържа към 15-20 оригинални молитви, защото в разстояние на 30^40 години те си променят молитвите. Всеки преписва, записва, знаете как те се променят.

Л.Т.: Да, може да се изменят.

В.К.: И в момента са много изменени.

Л.Т.: Например аз имам съборите 1909, 1910, 1911. Всяка година тука правя събор. Всяка година. Таз година, миналата година правих 1910 година. По-миналата правих 1911-а година. И идват някои. Ама каквото пише там, нищо не изменям.

Изпълнявам цялото „Битие”, слагам и трапеза на обед, като за всеки ден е отделно; не е три дена, както правят те, а седем дена. „Битието” има седем дена.

За всеки ден изпълнявам един ден от „Битието”.

Тази, „Молитвата на Триединния Бог”, е дадена в Търново, във време на събора.

Там е имало една стая, наречена молел на.

В тая стая Учителят ги е пращал по двама да влизат, никакво говорене не е имало.

В молитвената стая не се е внасяло нищо готвено. Той е поръчвал по двама да, за събора какво да купят: еди-колко килограма лешници, еди-колко бадеми, еди-колко орехи, еди-колко мед, захар, круши, ябълки, дини, пъпеши, грозде, сливи.

Всичко туй е натрупано върху една маса и когато дойде време да се консумира, всеки си взима само две неща. И хляб, разбира се.

Две неща и по двама влизат в молелната с храната, за да я осветят и прочетат една молитва върху храната.

И излизат отвън да я консумират.

Гръблашев е записал всичко по поръчка на Учителя.

Тия събори аз ги имам и ги правехме тука.

Не само това, но Учителят поръчваше тогава да донесат и вино, и домашен хляб в пита. И тогава Той един по един ги е викал по име да дойдат при Него, отчупвал от хляба, му подава и казва: „Приеми тялото Христово.”

И в чашка малка налива от вино и с ръката си им подава, със специално благословение.

Ний го правихме тука.

Имам нарисувано 1910 година. Масата е постлана с пет ленти копринени: оранжева, жълта, синя, розова, зелена и т. н. Имам ги и тия ленти и ги постилам. И когато се изправят да кажат молитва, всеки хваща края на тази лента и се получава голямо присъствие на висши същества. Най-вече на Учителя. И друго е правил, казвал е тъй: „Всеки, кой каквато дума има в мозъка, в съзнанието си, да напише на едно листче и да го сгъне.” И пише Пеню Киров, най-старият брат е писал: „Господ”; Тодор Стоименов е написал: „Правда” и т. н. Листчетата ги обърква Учителят и ги кара всеки да дръпне по едно.

Магистрални работи е вършил Учителят в тия събори. И това трае не цялата година, то такова благословение получаваш вече, ами за безпределните векове е това благословение, не само един живот. Велики сили слизат отгоре.

В.К.: Вие имате ли първите събори: 1903, 1904, 1905?

Л.Т.: Нямам, нямам. И аз ги нямам, аз ги имам също от 1909. Някои стари сестри или братя може да ги имат.

В.К.: Сега, връщам се към въпроса. Моята идея е следната. Ние работим една работна група от трима човека: аз, Мария Арсова, Вие я познавате, и Весела Маркова - тя е дъщеря на ръководителя от Айтос. Върху какво.

Първо. Извадихме (В разстояние от няколко месеца ползвахме материали от различни приятели) мисли от Учителя за молитвата. И сме извадили така десет страници най-хубави мисли от Учителя за молитвата. Това е първото.

Второ. Ще бъдат дадени молитвите на Учителя така, както аз съм ги преснел преди 30 години. Добре, че съм ги преснел.

Л.Т.: Като отделно произведение.

В.К.: Значи първа част ще бъдат „Мисли на Учителя за молитвата”; втората част ще бъде всички молитви, които ние ги имаме като оригинал, за да бъдат дадени. И защо? Защото са вече много променени, всеки си ги преписва, добавя нещо и т. н.

Л.Т.: Стават промени, а те трябва точни да бъдат.

В.К.: И по-нататък решихме да сложим формули от Учителя. Има много фоормули, има няколко издания с формули.

Л.Т.: Аз също имам.

В.К.: Обаче на това тефтерче, което аз съм преснел, на Учителя и на Савка, се оказа, че там има формули от Учителя.

Л.Т.: Има, има.

В.К.: Преглеждахме ги и ние решихме да прибавим от тези формули.

ЛТ.: А-а, да.

В.К.: А вчера и завчера, когато Вие ми показахте тези четири тефтерчета на Савка, на мен веднага ми хрумна в главата следното.

Аз имам следното предложение. Вие също ще бъдете включени в тая работна група и Вашето име ще бъде там, че Вие сте запазили тия тефтерчета и Вие предоставяте тоя материал.

И аз имам следното предложение: Вие да ми дадете тези тефтерчета, аз за три дена ще ги преснема и ще Ви ги върна. За уверение на това, нали, да не би евентуално нещо да стане, ето аз ще си оставя паспорта.

Л.Т.: Да, така да бъда по-спокойна.

В.К.: Да бъдете спокойна.

Л.Т.: Аз пълно доверие имам във Вас.

В.К.: Аз не искам да Ви изваждам от равновесие. Ето ми паспорта, магнетофонът остава тук и т. н. Защо? Аз искам да ги преснема и веднага след туй ще Ви ги върна.

Днеска е вторник, аз утре, сряда, съм цял ден на работа, четвъртък съм нощна смяна. Значи аз в петък и събота ще ги преснема и събота вечерта аз ще дойда да Ви ги дам, събота вечерта. Тоест аз ще ги държа четири дена, щото аз тука не ги преснемам. Аз ги преснемам в Своге, аз имам вила и моята апаратура е там. Това, което аз преснех от Вас като снимки...

Л. Т.: А вилата къде е?

В.К.: В Своге, аз там работя.

Л.Т.: А, в Своге.

В.К.: Аз там работех 15 години и си направих вила, и там ми е на мен апаратурата. И сега, онова, което аз преснех на Вас и Ви показах, там аз го преснех.

Л.Т.: Да.

В.К.: След това аз го връщах тука да го промивам, то е много трудна работа. Но аз искам да ми дадете, да можем да включим и този хубав материал. Сега, онова, което е написано като изпити на Савка, ние няма да го поместим.

Само става въпрос за онези формули на Учителя и т.н. Тоест аз имам желание да Ви включим в тази работа. Там ще пишем, че ги е дала Лилиана Табакова, че тия неща са дадени от Савка, тя ги е съхранявала и тя предоставя този материал. Тоест аз ще ги преснема и Ви ги връщам. Ето, паспортът ще остане и аз в събота вечерта ще донеса нещата, за да можем да свършим една работа.

Освен това аз видях тези писма между брат Христо и Михаил Иванов. Искам да ги дадете да ги преснемем и тях, за да се запазят, щото всичко се случва.

Има там и няколко писма между Мария Тодорова и брат Христов. Също ще ги дадете да ги преснема и аз ще ги върна. Аз няма да задържа нищо. Защо? Защото брат Христов горе наблюдава и пази, и съхранява.

Учителят наблюдава и Господ наблюдава. Аз с Вас работя много честно, почтено и не желая в моите действия да направя нещо, което да Ви изведа от равновесие. В никакъв случай.

Л.Т.: Ами разбира се, ние всички сме на такова място поставени, за да работим за Бога.

В.К.: И с това аз цяла нощ съм мислил за тази работа, нали. И ще стане много добре, защото те са много малко формули онези, а тука са доста и ще стане едно много хубаво издание.

Отпред има една много хубава снимка на Учителя как се моли, аз я имам тая снимка. Следващия път ще Ви я донеса, да Ви я покажа. Той е затворил така с очи и се моли. Ние ще я сложим отпред. И има една друга снимка, Учителят как си е затворил очите и се моли. Той си има две снимки. И след това ние може би ще сложим една от Неговите молитви, които аз имам в ръкопис, на Учителя молитвата. Ще я преснемем, да се види Неговият почерк и ще направим едно издание, което ще го направим на ксерокс, не печатно, така, както Милка го е направила, нали. Ще бъде подвързано и така.

И тези, авторите, които вътре, сътрудниците, вземат участие, това ще бъде Цанка Екимова... Цанка, тя си замина, но ние ползвахме нейния материал. Цанка, помниш ли я Цанка? На брат Борис сестра му, Цанка. Не си спомняш, на Борис Николов.

Л.Т.:Е-е.

В.К.: Цанка, спомняте ли си?

Л.Т.: Цанка, сестра му. Как да не я помня.

В.К.: Понеже ние ползвахме нейния материал, извадки за молитвите, ще бъде включено нейното име.

Л.Т.: Ама разбира се.

В.К.: С уважение към нея, макар че си е заминала. След това Мария Арсова, понеже също са работили, Весела и Вергилий и материалът, който сме получили от тефтерчетата, е със съдействието на Цветана Табакова. Значи Вашето име ще го бъде, защото Вие ни предоставяте този материал. Тоест и Вие участвувате в тази работа. И това ще излезе това нещо месец април. И ще имате специален...

Л. Т.: А не на официален печат?

В.К.: Не на официален, защото не е редно и не е правилно това нещо да се пуска на официален печат.

Л.Т.: Те са много свещени неща.

В.К.: А това ще бъде направено някъде от 50 до 100 броя.

Л.Т.: И как ще се разпространява?

В.К.: Така, ние познаваме хората и всеки ще си го получи.

Л.Т.: И ще си го плаща?

В.К.: И ще си го плати. Вие няма да платите нищо. Той всеки ще си го получи.

Л.Т.: Да си го има.

В.К.: Да си го има.

Л.Т.: Ама това е много необходимо.

В.К.: Защото първо хората не знаят молитвите, не знаят формулите и всичко се променя. Да видите, ние имаме, в разстояние на 25 години, на всеки 4-5 години все пишат молитвите. Всичко е грешно и погрешно, защото всеки си го пише.

Пример: аз, като диктувах молитвите, аз, без да искам, казвах погрешно.

Л.Т.: Тъй е, тъй е.

В.К.: Аз гледам.

Л.Т.: Не е тъй.

В.К.: Говоря погрешно.

Л.Т.: То е дадено от Духа! Да. Духа с голямото „Д”.

В.К.: Не трябва да се изменя.

Л.Т.: Мен така ми казва Учителят: „При тебе като дойдат духове”...

Бяха дошли хора от Братския съвет. „Значи така, да ни изпееш нещо.” Аз не им изпях.

Учителят каза: „Когато Духът с голямото „Д” дойде в тебе и ти каже да пееш, тогава ще пееш. А такива духчета, които идват, няма да им удовлетворяваш желанията.”

Не, аз си имам във всички ъгълчета на стаята си листчета с мнението на Учителя и гледам да се придържам към него.”

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...