Jump to content

7. Слизането на новия свят


Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 7 - мо.

Слизането на новия свят.

Ученико, една мисъл имай в съзнанието си: за слизане на новия свят в полето на твоя живот. Новият свят ще дойде на твоята земя, както корабите, които пристигат от всички краища на света на спасителния пристан. Кой е този пристан? Имай строго определена мисъл за същността на твоята душа. Новият свят идва за душата. Корабът, в който новият свят пътува е близо, осветен от лъчезарния слънчев лъч. Сега настъпва духовна култура за човешката душа, а то значи: нов образ, ново пристанище за кораба на новия свят, който е близо.

Ученико, следи мисълта. Не искам да проявяващ вече глупостта вековна. Искам да бъдеш възпитаник на новия свят! Ние искаме твоята душа да бъде удостоена за спасителния пристан, гдето корабът на новия свят да хвърли своята котва. Досега твоята душа е била пристан на много кораби, притежавани от много пирати, съдийски агенти и убийци. И ти си давал прием все на такива гости. Стига вече. Дай сега място на новия свят. Ние ти говорим за твоята душа, тъй като капитанът на Вашата душа до сега е бивал подкупник, продажник. Продажник, който е служил на, лични интереси и е давал убежище в дълбоките води на твоята душа на Пиратски кораби. Кой е този капитан? Той е твоя спекулативен ум. А днес пристига корабът на новия свят, командван от великия капитан - Духа, който ще пристане в пристанището на твоята душа.

Ученико, Духът идва. Това е новия свят. Стани възпитаник на новия свят. ДУХ И ДУША! Душата е пристанище, а Духът великия капитан; кораба - великите добродетели. Говорим ти за великия капитан, който е хвърлил във водите на твоята душа котвата, която е великата надежда. Сега твоето разсъждение достига до там и ти казваш: моралът, религията, културата на човешкия гений оказват своето голямо влияние върху битието на човешкото възпитание.

И тъй, би трябвало да се култивират, да се превъзпитат душевните сили към духовните добродетели, чрез които да се даде и на другите от своето. Това казват социолозите - материалистите, а сега какво казва човека на Духа? Постави всички ония, които си служат с пиратство, убийство и лъжа на своето място.

Ученико, не се подавай. Не отстъпвай своята светиня на тия духове. Разбирай ни правилно. В живота на новия свят няма егоизъм, убийство и лъжа. Няма разложение и подценяване, а има разум, мисъл и разбиране. Давай хляба на светията и научи просяка да работи и бъде светия. Такава е доктрината на Духа на новия свят. Познавай времената, епохите, защото тази епоха е една от най-важните. Сега става прииждане на духовете от другите вселени по лицето на земята. Защо прииждат те? Чуха те великия зов на Христа, сигнал за спасение, едва след две хиляди години. И едва след две хиляди години можаха да преминат големите пространства и големите препятствия и дойдоха на земята. При този преход на душевните сили, се наложи идването на новия свят. Той не е само за възпитаниците на земята, но и за потомците на другите планети. Ученико, общо съборище ще стане и ще бъде председателствано от този ангел, който командва кораба на новия свят.

Ученико, нашето желание сега е да видиш светлото лице и живите очи на този ангел, който е отражение на новия свят. Искаме в този момент да прокараме през твоето съзнание онази светла динамична божествена мисъл за същността на твоята душа. Тя е пристанище и следователно, в това пристанище трябва да хвърли котва това същество на новия свят.

И знай: тогава ще настане в градината на твоята душа епоха на петдесятницата и ще де слее твоя Дух със святия Дух и ще пророчествуваш и ще говориш много езици. И тогава ще можеш да разгадаваш тия Символи в Божествения план. Казано е: Пророчествуваха: „Култура на пророците“, а различните езици – „Култура на племената“. То значи: Духът в пророците, Духът в племената е единственото звено - ХРИСТОС - БОГОЧОВЕКА или БОЖЕСТВЕНОТО В ЧОВЕКА. Затова, знай: само Божествения Дух в човека е силата, която ще отведе човешката душа по пътя на възлизането и ще я освободи от условията да бъде пристанище на пирати и разбойници.

И тъй Ученико, членовете на Бялото Братство живо се интересуват, дали в гънките на твоята душа е настанал деня на Петдесятницата. Христос е идвал в Дух и плът, а сега Той е дошъл за светящите само в Дух. В миналото беше само видим, а сега е видим и невидим. В миналото го коваха с гвоздеи, а сега го славят в Дух и сила. Сега, Той идва да изпълни откровението, за което говори Йоан Богослов. Чистите девственици застанаха пред Божествения олтар за служба. И казва богослова: „Нова земя, ново небе“. За този нов свят ти говорим сега. Направи усилия да се слееш с нежните вибрации на Духа, които ще ти разкрият великите тайни на новия свят й ще настъпи в земята на твоята душа епохата на духовната култура.

Ученико, сега този ангел е донесъл трептения, пламък и е поканил девите на светлината да запалят своите светилници и бъдат готови за великата служба в деня на новия свят. Този трепет е зов за душата, която иде от голямата скръб. Символично ти говорим. Тази душа я представя онази древна битова душа, която се изкачва по стъпалата на еволюцията.

Кои ще бъдат тези деви, които имат това достойнство да запалят светилниците от пламъка на този светящ ангел? Тези деви са избранниците от Школата на Великото Братство, което сега населява земята. Те ще бъдат онази дълга верига, от която ще трепти светлина по пътя на възлизащата битова душа. Затова, ние те предупреждаваме. Ти, Ученико, само си съблазнен от Школата на Всемирното Братство! Ти си пред вратата на тази школа и търсиш даден момент, само да надникнеш и задоволиш своето лично тщеславие. Въпреки това, този светъл посланик подава винаги своята десница, за да те въведе през вратите вътре в храма на мистериите. Той ти казва: заповядай, добрий пътнико. А ти стоиш пред врата и казваш: ами моите братя, сестри, майка, баща, ами къща, пари и ами старият свят, който ме е възпитал, морално ли е да го напусна и вляза през тази врата на новия свят? Дали това не е заблуждение? Дали не съм измамен? Ученико, достойнство е за твоята душа да има тази възможност и да запали светилниците си от пламъка на този ангел.

Какво представлява този ангел в живота на човека? Той е Божественото, което неуморно работи върху културата на човешката раса. Това е силата на Духа. Сега този ангел е близо при теб. Но ти го познаваш само по форма. Той се представлява пред теб с бяла брада и коса, мургаво но светло лице, класически нос проницателен поглед, усмивка блага. Когато се радва, ти го виждаш най-скръбен, а когато е скръбен, ти го виждаш радостен. Точно обратно го виждаш в неговите проявления. Сила и власт е той! Когато ходи, като че ли небето ходи, а цялата земя е в застой. А когато мисли, на всякъде е светло.

Сега ти говоря за девствениците, за запалване на светилниците, за този ангел и за неговата мисия по отношение на твоя живот. Ти сега живееш в обществото на племената, а за напред, ще живееш в обществото на девите. Затова те предупреждаваме да имаш дълбока трезва мисъл, за да възприемеш светлите вълни на новата духовна култура.

Ученико, говорим ти за новия свят. Бъди готов да посрещнеш новите условия за развитието на твоята душа. ВОДИ СЕ ОТ РАЗУМА И ХОДИ ПО ПЪТЯ НА ЛЮБОВТА, за да бъдеш жител в държавата на новия свят.

Връзка, връзка, свещена връзка с Бога! Адам ора земята, а син Божий пося земята. А кой ще пожъне? Да, светящите работници. Кои са те? - Деца на новия свят.

Води се от тази Божествена мисъл, винаги да бъдеш свободен, когато си в тази опитна школа. Мисълта е Божествена. Тя е най-великото благо, което Бог е дал на човека. Чрез мисълта да бъдеш в пряка връзка с тайните замисли на Бога. Великата мисъл е Божествена любов, Божествена светлина, а двете заедно - любов и светлина. ТОВА Е ИСТИНАТА. Когато издигнеш душата си до състоянието ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА, пристанище - място на велик покой, тогава смело ще говорим за ВЕЛИКАТА ИСТИНА.

Сега по въпроса: кои са ония Божествени работници? Те са ония души, които запалиха своя светилник от пламъка на този ангел. Знай: щом нямаш този пламък на ангела, в тъмнина си и не можеш да работиш, не можеш да бъдеш свещена връзка между небето и земята, не можеш да проникнеш в земята на Агарта, не можеш да бъдеш пристанище на светящия кораб, командван от смелия капитан Духа!

Сега на въпроса: кой пази твоята душа? - Духът Божий. Когато твоята душа е пренебрегната, оскърбена, коя сила е онази. която е на мястото на Духа? Кой е онзи, който я оскърбява? . Всичко е в тъга, когато слънцето залезе. Защо? Какво е това свойство на тъмнината да наскърбява? Кой е този гений, който има тази власт? - Това е този черен Адепт, който е хвърлил своята котва в пристанището на вашия Дух. Но, знай: и той мечтае за свобода и затова завладява. Тогава кой е онзи, който е поставил в това състояние този черен Адепт? - Потайният грях - Дяволът.

23 Март 1931 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...