Jump to content

Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 64-то.

Светът на истината.

„Истината ще ви направи свободни.

Истината ще ви направи разумни.

Истината ще ви направи добри.

Истина та ще ви направи верни.

Истината ще ви направи безсмъртни“.

Ща е истина? Истината подразбира красотата на човешката душа. Истина е, че ти си обект на една висша справедливост, съзерцание на Първичното Начало. Истина е, че ти съществуваш, трептиш във всемира. Истина е, че ти си една велика възможност и извън тебе всичко е небитие.

Ща е истина? Истина е, че съществуват слънца и планети. Истина е, че съществува свят на чудесата. Истина е, че съществува свят на душата. Истина е, че съществува свят на духовете. Истина е, че съществува свят на боговете.

Ща а истина? Ти и небето заедно, сте истина. Възможностите на небеса са и твои възможности. Истина е, че ти си тъй реален, както всемира. Истина е, че ти си безсмъртен както всемира. Истина е, че ти живееш с такава права, както Бог живее.

И тогава ща е истина? -Тя е начало и безкрай. От света на истината си започнал и в света на истината ще живееш. Обичай света на истината, той е святост. Бъди чист като адептите на истината, защото те са първите лъчи, които възбудиха етера в тебе. Те са първия пламък, който запали духовния огън в тебе. Обичай адептите на истината, защото те имат в себе си богатствата на любовта. Приеми ги, дай им добър прием. Нека бъдат те твои спътници, защото дълъг път те очаква, тежки дни на изпитание ще минеш, докато осветиш първичната клетка. И първичната капка кръв. Обичай тези труженици, които неуморна съграждат първичния свят, чистия Божествен свят в тебе. Възпитавай се, мисли, чувствай, подхранвай душевните си сили от магичните сили на адептите и така ще бъдеш заквасен с есенцията на истината. Бъди верен на идеала, че ти си истина, дело на всемъдростта на Бога. Такъв е Бог в теб. Така го познай, тъй му служи и ще бъдеш безсмъртен. Смело и достойно влез в храма на посвещението. Иди при жреца и му кажи: аз искам да служа ха истината. Освети ме! . . . Такъв бъди винаги. Такова е твоето начало. Не опетнявай красотата си. Запази безсмъртието в себе си. Ката правиш тава, ще бъдеш истина.

18 Януари 1939 гад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...