Ани Публикувано 20 Декември, 2021 Сподели Публикувано 20 Декември, 2021 Съборни беседи (1921 г.) „Обяснения и упътвания“ Туй небе, което виждате днес, какво говори? Господ говори така: „От едната ни страна е месечината, която е пълна, тя е емблема на Христос, а от изток изгрява Слънцето, което е емблема на Божествения Дух, Който раздвижва света, т. е. две условия имаме месечина и Слънце, които се гледат, т. е. Христос в материалния свят и Духът в ангелския свят. И двамата работят за създаваме на човечеството. Господ казва, ако Го слушаме, няма да има в този свят нещо невъзможно. Тогава думите на апостол Павел са верни: „Всичко мога чрез Христос“. Но чрез кой Христос? - чрез Онзи Христос, Който е изявление на Божията Любов. (стр. 6) Срамота е днес наши сестри и братя да продават своята чест за хляб! Хиляди наши сестри и братя са днес в блудните домове, продават своята чест. И ние казваме: „В църквата, на небето има Бог, има Христос“. Да, Този Христос дойде за тези блудници, да ги спаси, а не дойде за праведните. (стр. 42) Едно време Христос беше малък, затова Го разпнаха, а сега, като дойде Христос, не ще могат да Го разпнат. Защо? - Защото няма такова голямо дърво, от което да направят кръста Му. (стр. 82) Когато дойде Христос, Той имаше едно специално задължение, да изпие горчивата чаша и казваше: „Не може ли да ме отмине тази чаша? - не, затова дойдох“ (стр. 109) В ума си ще имаш винаги само един Учител. Този Учител аз ще Го кръстя с името Учител на любовта. Някой пита: Вярваш ли в Христос? Казвам: Не вярвам. Ами какво е Христос? Христос, това е външна страна. Той е Учителят на любовта. Ако познаваш любовта, ще познаваш и Христос. Сам Христос казва: „Никой не може да дойде мри Мене, ако Отец ми не го призове, не го привлече“. С какво ще го привлече? - с любовта. Следователно, когато нас любовта ни привлече, ще познаем и Христос. (стр. 175) А като кажем, че всинца имаме нужда един от друг, това е възкресение в Христос. Само така можем да обясним факта, защо Христос е слязъл от небето да помага на грешните. Защо е слязъл? - Това е велика тайна. (стр. 197) Имате ли любов, имате Бога в себе си, имате ли Бога, имате и Христос, защото Бог е Любов. Ще кажат: „Твоето сърце стопли ли се?“ Да, когато ставам сутрин и върша волята Божия, когато аз ям с любов, когато говоря с любов, когато пиша с любов, когато чета с любов, питам се: Аз с Христос ли съм? Тогава познавам ли Христос или не? Да, не само че Го познавам, но живея с Него и разговарям с Него всеки ден, ям с Него. Отличен човек е Христос! (стр. 219) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване