Ани Публикувано 25 Декември, 2021 Сподели Публикувано 25 Декември, 2021 „Ни мъж, ни жена“ X серия (1927 г.) Христос е символ на Божията Любов. (стр. 14) Христос работи между хората, дава обеди, угощава ги. Христос работи и днес още, при голямата духовна криза, в която хората живеят. Те се намират в пълно безверие, съмнение, недоразумение помежду си, но Христос неуморно работи. (стр. 54) Сега, аз желая не само да ви срещне Христос, но и да бъдете поканени от Него на обяд. Когато Христос дойде втори път на земята, Той няма да казва, че Му е жал за народа, да не остане гладен, нито ще ги разпръсне по домовете им, но ще ги заведе по местата, които им е приготвил. (стр. 62) Според мене, Христос е изпълнителят на Великия Божи Закон - на Любовта Божия, в Която всички души съставят едно цяло. (стр. 64) Христос дойде между хората в образ Божи, да им покаже начин, как да приложат Божията Любов и Мъдрост в света. (стр. 141) Казвате: Дано дойде Христос на земята! Ако дойде Христос на земята, хората пак ще Го разпнат, не по стария, но по нов начин. Защо? Защото Христос люби Бога. (стр. 147) Под думата жертва в прав смисъл, разбирам такава, каквато Христос е направил за човечеството. Той даде живота си за човечеството и този живот послужи за подкваса на новия живот, който днес иде в света. Идеята, която Христос внесе в света и до днес още продължава да работи в подсъзнанието на хората. Христос не е вън от нас. (стр. 148 - 148) Когато Христос дигна кръста си, 500 милиона хора Го последваха. Голямо влияние е упражнил Христос върху човечеството. (стр. 210) Христос с казал: „Който се отрече от Мене и Аз ще се отрека от него. Който Ме последва, аз ще бъда с него до окончанието на века“. Ето защо, следвайте Христос, за да не бъдете сами нито в този, нито в онзи свят. (стр. 211) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване